Keskustelut Harrastukset Metsästysoikeus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 116)
  • Metsästysoikeus

    Mulle mulkku nyt vain kyselee, että kun on ollut oltua jo liki viisivuotta erään perikunnan osakas, näillä mailla kettujahti päällä, jota En suvaitse, siis millä luvalla, itse EN OLE ANTANUT?

    Hirvistä niin välitä, mutta pienriistasta.

  • Metsuri motokuski

    Metsästysluvan perikunnan metsiin antaa perikunnan osakkaat tai sitten heidän valtuuttamansa henkilö. Kannattaa paikalliselta metsästysseuralta tiedustella millä oikeudella siellä metsästetään. Kyllä ne kertoo.

    mulle

    Ok, mutta se joka luvan tarttee kysyy

    Metsuri motokuski

    Kyllä.

    suorittava porras suorittava porras

    Porukka saattaa olla ihan laillisesti metsällä vanhan toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen perusteella. Jos uusi/uudet omistajat eivät sopimukseen merkityssä määräajassa sano irti vuokrasopimusta , se jatkuu ennallaan .  Sopparin voi toki päivitää tai irtisanoa sopimukseen kirjatun määräajan puitteissa.

    Jean S

    Metsästyslain 14 § (ja siihen liittyen 12 §) on tosiaan kanssa sellainen pykälä, että pitäisi oikeastaan olla yhteydessä MMM:öön ja sanoa, että sitä olisi syytä muuttaa.

    Metsästysvuokrasopimuksen saa tehdä suullisesti ja se on kerran tehtynä voimassa ikuisesti, vaikka maita myisi ja lahjoittelisi miten sattuu. Ja milläpä sitä maanomistaja osoittaa, että suullista sopimusta ei olisi 1920-luvulla tehty. Sopimusasioissa todistustaakka on tosin yleensä sillä, joka väittää, että sopimus on olemassa, pitäisikin katsoa, onko näitä ratkottu jossain tuomioistuimessa joskus.

    Olen tähän mennessä ostanut noin 15 metsätilaa arviolta noin 10 seuran alueelta, ja 1 seura on ollut oma-aloitteisesti yhteydessä, kiitokset vaan Kestilän Eräveikot ry:lle. Yhdenkään metsätilan kauppakirjassa ei kerrota (useita eri välittäjiä ja pari suoraa kauppaa), mille seuralle maat on vuokrattu, eikä missään ole julkista yleistä rekisteriä, josta saisi helposti selville, minkä seuran reviiriin kyseiset alueet ovat kuuluvinaan. Niin että ihan näin omistusoikeuden suojan ja hyvien tapojen mukaan menee 😀

    Eli siis tosiasiassa metsästysseura ei vuokraa yhtään mitään metsäaluetta metsästykseen (poislukien kilpailutetut yhtiöiden ja yhteismetsien alueet), vaan joka paikassa metsästetään vanhoilla ”luvilla”. Karttoihin merkitään poistoiksi vain ne alueet, jotka on joku erikseen kieltänyt, ja näitä maanomistajia pyritään tavalla tai toisella vahingoittamaan tai ainakin morkataan yleisesti, näinkö se menee?

    Ja siis… kun suomalainen metsänomistus on kaupungistumaan päin, ja perikuntiin kuuluu jo hippejäkin, niin luultavasti on vain niin, että suuri osa metsäomistajista ei edes tiedä, että heidän maansa on ”vuokrattu” metsästysseuralle. Tästä voisi muuten tehdä jonkun kyselytutkimuksen ja katsoa, kuinka moni maanomistaja tietää, että a) siellä metsästetään tai b) minkä nimiselle seuralle maat on annettu.

    MJO

    Metsästysvuokrasopimuksen saa tehdä suullisesti ja se on kerran tehtynä voimassa ikuisesti, vaikka maita myisi ja lahjoittelisi miten sattuu. 

    Uusi omistaja voi irtisanoa sopimuksen milloin vain haluaa. Eikä metsästysseurat tiedä omistajanvaihdoksista, joten miten ne ovat päivittämässä sopimuksiaan. Jos uusi omistajakaan tiedä mille seuralle on vuokrattu, miten seura tietää keneltä vuokrattu.

    mulle

    Yhteenkään paperiin ilman asianajaja nimeäni enään laita, perikunta huijannut liikaa valheillaan.

    Ja kirjallisesti kaikki, ihan kaikki.

    mulle

    Ilmastokaan kiitä kettujahdeista, viikkotolkulla isot maasto ja pakettiautot käydä rötköttää, yhden ketun vuoksi, mitä järkeä, luvattomasti toisten mailla??????

    2021 se on loppu nyt, menneisyyttä.

     

    Metsuri motokuski

    Ilmeisesti maat ovat kuitenkin vuokrattu ja mulle haluaisi vuokrauksen poikki. Ymmärsimkö oikein ?

    Omistajan vaihdoksessa on kolme kuukautta sanoa vanha vuokrasopimus irti ja jos näin ei tee niin sopimus jatkaa voimassaoloa. Tosiaankin eivät seurat juurikaan saa tietää omistus järjestelyistä jos uudet omistajat eivät ota yhteyttä. Yleensä informointi metsästysvuokrasopimuksesta kuuluu vanhalle omistajalle.

    Sen vuoksi varmaan tämä irtisanomismenettely on näin laadittu.

    Sitten jos haluaa irtisanoa sopimuksen niin sehän kyllä onnistuu kuten edellä kerrottiin.

    Reijo Ruotsalainen

    Meidänkin mailla on ketun metsästys kielletty. Tarvinneeko perustella miksi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 116)