Keskustelut Harrastukset Metsästäjät ilmikapinassa

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 203)
  • Metsästäjät ilmikapinassa

    Paikallisessa savolaislehdessä oli uutinen jossa metsästäjät ilmoittautuvat ilmikapinaan ja sanovat irti suhteensa RKTL:een.

    Ultimaatumi oli sen verran kovaa tekstia että saattaa uskoa metsastyskoiraharrastijien olevan tosissaan.

    RKTL:en tutkijoita nimitetään suorin sanoin valehtelijoksi.

    Siinä mm. kieltäydytään yhteistominnasta hirvikolaritapauksissa jäljityksestä.

    Samoin ilmoitetaan otettavan oikeus susia tavattaessa omiin käsiin, otetaan korpilaki käyttöön.

    Otan asian esiin koska tämä sivuaa metsänomistajia hiukan toiselta kulmalta. Valtaisat susilaumat kun pystyisivät rajoittamaan metsätuhoja.

    Samoin sillä saattaisi olla vaikutusta mo:n kustannuksella tapahtuvaa jokamiehenoikeuden väärinkäyttöä vastaan.

    Suoraa linkkiä artekkeliin ei ole mutta asia on esillä linkissä: http://www.adressit.com/ehdoton_vaatimus_ei_enaa_yhtaan_metsastyskoiraa_susille

  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    Hyvä että edes yksi ymmärtää!

    Timppa

    Se oli vuosi 2009, jolloin myyrät riehuivat. Metsämyyrät tosiaan kuorivat mäntyjen latvuksia useamman metrin korkeudessa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä pihkatappi! Aukusti oli ensimmäinen, ja Sinä olet kai toinen nimimerkki, joka arvostaa ketun ja näädän tuottamia ”ekosysteemipalveluita”.

    MJO

    Anton: Kettuja on tapettu 1989-1990 RKTL:n mukaan 35000, kun niitä tapetaan nykyisin 55000-65000 vuodessa.
    Saman RKTL:n mukaan kettukanta on nyt puolet 80-90-lukujen taitteen tasosta.

    Anton: Sinä siis väität, että nykyisin tapetaan kettuja lähes tuplat ja samanaikaisesti kettukanta on puolet 80-90 lukujen taiteesta.

    Kumpi tulee tapahtumaan tai tapahtui?

    90-luvun alussa kettukanta räjähti aivan älyttömän suureksi?

    Vai kettu kuolee sukupuuttoon 2-3 vuoden sisällä?

    pihkatappi pihkatappi

    Näädän penikka oli pitkän aikaa halkopinon kätköissä käärönä, olihan lapsilla mökillä hauskaa seurattavaa. Emo näyttäytyi harvemmin. Jossain vaiheessa tuo penikka lähti liikkeelle, ei se kävelyvauhtiakaan varvikossa päässyt, välillä melkein kaatui, muuttivat vissiin uuteen rauhallisempaan paikkaan.

    Ketun liiikkeitäkin seurattiin, ihmeteltiin sen kulkemisia ja touhuja ja sitten äijät ampui sen ja esittelivät vielä että saatiinpas. Ihan niin kuin oltaisiin pyydetty että ammu se meidän metsän kettu.

    pihkatappi pihkatappi

    Ei maaseudun asukkaillakkaan ei ole aina kaikki muumit laaksossa, kun ammutaan pienoiskiväärillä tai mikä vain käteen sattuu, ketut aina kun niitä sattuu näkymään. Kettu viha on metsänomistajalle vähän kuin pissisi omiin muroihin, mutta kai se teeren paisti on sitten ainakin tuhannen euron arvoinen ja kun metsä kasvaa kuitenkin uudestaan niin eihän sillä väliä ole vaikka taimet meneekin myyrien suuhun, eihän niitä varhaisperkauksia jaksaisi kuitenkaan tehdä, energiapuuta korjataan sitten risukoista ja kasvatellaan MT-OMT pohjilla lehtipuskia että kanalinnnut lihoaa. Kyllähän ne teeret ja metsot luontoon kuuluu siinä missä ketutkin, mutta pitäisi ymmärtää mitä on tekemässä.

    jees h-valta

    Olen myös jo aikaa kieltänyt kaikilta metsästysseuroilta pienriistan metsästyksen koska ymmärrän kyllä niidenkin tärkeyden. Esim. Pohjois-Satakunnan palstoilla on hämmästyttävän vilkas pieneläinliikenne, paljon H-vallan tasoa parempi. On kettuja, näätiä, lumikkoja, toki myyriäkin. Olen siitä erittäin tyytyväinen. Lintukannat myös erittäin hyvät.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen:
    ”Hyvä pihkatappi! Aukusti oli ensimmäinen, ja Sinä olet kai toinen nimimerkki, joka arvostaa ketun ja näädän tuottamia ”ekosysteemipalveluita”.”

    A.Jalkanenkin alkaa oppimaan, Antonin tavan jakaa porukkaa vuohiin ja lampaisiin.
    Minä olen ainakin ymmärtänyt että ketun ja muutamien muiden pienpetojen hyödyllisyys on ollut täällä yleisesti tiedossa oleva ja arvostettu asia. Poikkeuksen tekevät muutamat metsästystä harrastavat, vaikka osa heistäkin arvostaa kettua ja muita pienpetoja.
    Onkohan A.Jalkanen lukenut vain sieltä täältä palstaa, vai miten lie asia. Esim. edelliseen sivuun olisi syytä tutustua tarkemmin.

    Se mitä täällä on arvosteltu myyrä asioissa, on myyräkuumeessa piehtaroivan Antonin räävitön herjauskampanja eri suuntiin ja meidän muiden summittainen nimittely lumikko hypoteetikoiksi. Se on saanut aikaan niin voimakkaita reaktioita että siinä on varmaan joskus asian ydin eli myyrät/pienpedot jäänyt takaalalle.
    Nyt jos Sinäkin alat ottamaan Antonin tiedotusmetodit käyttöön ei hyvä heilu meidän palstan tulevaisuudelle.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jees h-valta:
    ”Olen myös jo aikaa kieltänyt kaikilta metsästysseuroilta pienriistan metsästyksen koska ymmärrän kyllä niidenkin tärkeyden. Esim. Pohjois-Satakunnan palstoilla on hämmästyttävän vilkas pieneläinliikenne, paljon H-vallan tasoa parempi. On kettuja, näätiä, lumikkoja, toki myyriäkin. Olen siitä erittäin tyytyväinen. Lintukannat myös erittäin hyvät.”

    Tämäkin kannanotto on ollut, ainakin minulle, luettavissa jo monesti ennenkin. Jeessin sanankäyttökin on senverran selkeää, että ihmettelen jos joku ei esim. hänen kantaansa tiennyt.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Sitä minä ihmettelen, ettei esim 1930-luvulla, jolloin kettuja saattoi olla vain yksi pitäjässä, myyrät vallanneet koko tienoota. Näätiä ei ollut ollenkaan. Kärppiäkin pyydystettiin. Toki ketut syövät myyriä, sehän tiedetään. Mutta niiden vaikutus myyräkantoihin taitaa olla varsin rajallinen.

    Huippuihin ketut eivät voi luonnollisestikaan vaikuttaa koska silloin on myyriä paljon ja kettuja vähän. Talvella paksun lumen alla myyrä on aika hyvin turvassa. Ketun täytyy osua juuri oikealle kohdalle, jotta edes havaitsisi myyrän. Kova homma on sitten saada se kiinni. Sellaiset hanget, joissa kettu voisi luontokuvissa esitetyn hypyn tekemällä saada myyrän suoraan suuhunsa ovat Suomessa aika harvinaisia.

    Kesällä ketut liikkuvat usein niityillä. Siellä on myös paljon muuta syötävää, linnunpoikia, jäniksenpoikia, sammakoita, etanoita ym. Syksyisin marjat näyttelevät tärkeää osaa ruokavaliossa.

    Joskus katselin, kun kettupoikue opetteli saalistamaan heinäpellolla, josta sato oli korjattu. Ei siinä niinkään tainnut olla kyse myyristä kuin enempikin hyönteisistä.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 203)