Keskustelut Metsänhoito Metsästäjä-lehti neuvoo metsänhoidossa

  • Tämä aihe sisältää 14 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Jean S toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
  • Metsästäjä-lehti neuvoo metsänhoidossa

    Merkitty: 

    No nyt tuli tämäkin nähtyä, metsästäjät neuvoo metsänhoidossa.

    Terveisin

    -Väärin Raivattu

  • Nostokoukku

    Hirvenmetsästäjät ovat pääasiassa metsänomistajia. Kyllä sieltä saattaa hyviäkin neuvoja tulla.

    Ola_Pallonivel

    No mutta onko pikkuinen eturistiriita? Hirvien ravinnon takiakko sitä metsää kasvatetaan? Ja suositeltiin reikäperkausta, ei taida sitä kukaan muu enää suositella.

    Gla

    On metsänomistajia ja metsätalouden harjoittajia.

    3000 lehtipuuta raivauksen jälkeen kasvatettavien taimien lisäksi. Kun suorittavan mukaan raivauskustannus kasvaa 10% vuodessa, tuo raivausmenetelmä sopii metsänomistajille.

    Toki ravinnon tuottaminen on hyvä asia, mutta se ei saa olla vaihtoehto kestävälle hirvieläinkannalle.

    Nostokoukku

    Metsänhoidolla voi olla erilaisia tavoitteita. Niiden painoarvoa täytyy kysyä hirveä metsästäviltä maanomistajilta.

    Visakallo

    Nyt olisi mielenkiintoista kuulla suorittavan kommentit!

    Gla

    Teinkö väärin, kun raivasin männyn ja kuusen sekataimikosta lehtipuut pois houkuttelemasta hirviä taimikkoon? Jätin vain joitain koivuja sinne tänne. Varsinainen taimikon harvennus on edessä parin vuoden kuluttua, kun männyt ovat hirviltä turvassa. Toivottavasti ei kuitenkaan hirven turvassa.

     

    Metsuri motokuski

    Minusta et. Mutta ei kai se haittaa vaikka metsänomistajat julkaisevat oman kantansa taimikon hoitoon.  On paljon metsästäviä metsänomistajia jotka mielellään huomioisivat myös riistan viihtyvyyden metsissä. Tämähän on vähän sama asia kuin että autoilusta ei voisi kukaan muu esittää näkemyksiä kuin autoilijat.

    Visakallo

    Videossa ei oteta kantaa siihen, miten tuleva ensiharvennus hoidetaan, kun kasvamaan on jätetty peräti 5000 puuta hehtaarille. Lisäksi tulee vielä perkauksen jälkeen kasvava roina. On tehtävä joko energiapuuharvennus kokopuuna, tai aivan hemmetin työläs ja kallis ennakkoraivaus ennen ensiharvennusta kuiduksi tai karsituksi rangaksi. Kuten tähänkin asti, metsänomistamisen talouspuoli ei näytä metsästyspiirejä juuri kiinnostavan.

    Nostokoukku

    Videossa ei mielestäni otettu kantaa siihen, että tuossa tiheydessä täytyy kasvattaa ensiharvennukseen asti. Ei edes siihen, että nuoren metsän kunnostukseen asti.

    Gla

    Ei niin. Siinä ei puhuttu mitään työn tuloksellisuudesta. Kun kaikkien tiedossa on, että raivauksen lykkääminen kasvattaa raivauksen kustannuksia, voidaan pohtia neuvonnan onnistumista.

    Jos raivauksessa jätetään lehtipuustoa metrin päähän kuusesta ja lukumäärä on 3000 kpl/ha, mitä veikkaat hoitotarpeeksi tuosta eteenpäin? Onko tarvetta palata taimikkoon jo kahden vuoden kuluttua? Moniko palaa, kun juurihan se tuli raivattua. Eli käytännössä usein päädytään Visakallon mainitsemaan lopputulokseen.

    Puhuttiin myös ilmastovaikutuksista. Mitä merkitystä ilmaston tai monimuotoisuuden kannalta on kasvattaa 5000 runkoa kaksi vuotta raivauksesta? Ei mitään. Parempi on raivata kerralla lähemmäs lopullista tiheyttä. Mutta kun vastuuttomana osapuolena saa neuvoa muita, ei taloudella ole mitään merkitystä.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)