Keskustelut Metsänhoito Metsästäjä-lehti 6/2015

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 102)
  • Metsästäjä-lehti 6/2015

    Jokaisen puuntuottajan kannattaa ehdottomasti tutustua tuohon äärimmäistä tietämättömyyttä, pelkistettyä häikäilemättömyyttä, maksimaalista mahdollista röyhkeyttä ja lähes täydellistä osaamattomuutta kuvastavaan julkaisuun.

    Alustuksen suorittaa sivulla 5 suomen riistakeskuksen johtaja reijo orava: ”…Luontostrategiamme perustuu maanomistajan lähtökohtiin…”

    Kupletin juonen pitäisi avautua vähän tyhmemmällekin sivulla 10. Seuraavalla sivulla (11) tarina sitten jatkuu: ”…Maanomistajalähtöiset käytännön ohjeet eivät estä puuntuotantoa…”

    Eikä tässä vielä kaikki, valitettavasti. Sivulla 18 suomen riistakeskuksen puheenjohtaja tauno partanen lyö sitten ässät pöytään. Erityisesti kun huomioi sen, että tämä kyseinen partanen on metsäkeskuksen palkkalistoilla:
    ”…Toinen ratkaiseva muutos oli, että metsäomistaja voi suorittaa pienaukkohakkuun ilman uudistamisvelvoitetta sekä käyttää kasvatushakkuissa poimintahakkuita tavoitteenaan eri-ikäisrakenteisen metsän kasvattaminen… …Suomen riistakeskus on merkittävällä panoksella mukana viemässä näiden muutosten mahdollistamia toimintatapoja käytäntöön…”

  • Ammatti Raivooja

    Yritin selvittää miksi on haastavaa olla ajavinaan tälläisten etua, jotka ovat sitä mieltä, että hirvikanta on liian suuri puupulaan vedoten. Koivuvarathan ovat myös jatkuvassa kasvussa lähivuosikymmenet puuvaratiedoissa, mutta ne ovat jumissa. Vaikka Suomessa ei olisi yhtään hirviä, vaikutukset tulisivat vasta pitkän ajan päästä ja huomio kiinnittyisi näihin jumissa oleviin koivuvaroihin.

    mehänpoika

    Metsuri motokuskille!
    – Vastaappa sivulla 8 viestini 4 kahteen kysymykseen ennenkuin keksit joutavia ajatuksia puun ylituotannosta ja jumiutumisesta metsiin.

    Kysymykset:
    Onko kuusikoiden lisääminen hirvikantoja korkealla pitämällä hyvää luonnonhoitua?
    Onko kuusimetsä hyvä elinympäristä metsäkanalinnuille tai muulle riistalle?

    Ammatti Raivooja

    Ikävä kyllä kuusien istutus ei aiheuta meillä kuusetttumista siinä määrin ku äkkinäinen ajattelisi. Hoitamattuus tuo ihan tarpeeksi lehtipuuta niihin, jonka takia meillä onkin koivuvarat kasvussa. rehevillä mailla rauduskoivu on se joka valtaa alat ja luontainen mänty valtaa kuivat kankaat kun kuuset eivät kasva siellä sillätavalla.

    tamperelainen

    Nuo AR: n mielipiteet rauduksen lisääntymisestä täyttä satua-sikäli ehkä totta,että hirvien raiskaamat lisääntyy

    tamperelainen

    YLE uutisoi tänään hirviongelmista.

    Ehdotin YLE:lle keskustelujuosteen avaamista hirviongelmasta,tällä saisi sitä mediajulkisuutta.

    Lähetäkää muutkin asiasta viestiä Ylen vinkkipalstalle ,osoite:Yle/uutiset/osallistu/Lähetä juttuvinkki

    mehänpoika

    Metsästäjälehdenkin tulisi keskittyä suojelemaan koko metsäluontoa, että kaikilla lajeilla olisi elämisen mahdollisuus. Runsaisiin saaliisiin keskittymällä metsäluonto kuusettuu ja köyhtyy.

    Myös käynnissä oleva ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa. Liikenne ja fossiilisten polttoaineiden käyttö ym.

    Myös metsästäjien käsissä olevilla asioilla voidaan jo ennalta ehkäistä ilmaston muutoksen haitallisia vaikutuksia puuntuotannolle. Esim. hirvikannan voimakas supistaminen metsien kuusettumisen hillitsemiseksi olisi avain tähän.

    Metsuri motokuski

    No vastaan tuon mehänpojan kysymykseen vaikka vastakysymyksellä. Oletko tutkinut kuinka paljon on kuusta nykyajan päätehakkuu leimikossa jotka ovat luontaisesti perustettuja OMT pohjille ? Ne ovat myös hyviä riistametsiä koska siellä on myös jonkin verran lehtipuuta. Kuusen osuus näissä leimikoissa on noin 95 % luokkaa. Mitenkä tämä nykymetsänhoito poikkeaa tuosta ?

    Itse olen huomannut että etenkin kanalinnut viihtyvät hyvin myös taimikoissa oli ne sitten kuusi tai mäntytaimikoita. Varsinkin kesäisin ne ovat erinomaisia poikueiden kasvatuspaikkoja.

    Ainakin Keski-Suomessa perustetaan männiköitä edelleen karuille maapohjille. En ole vielä kenekään paikaillisen todennut että he ovat puulajin vaihtaneet riistan vuoksi. Tosin täällä olen sen lukenut useammankin kerran. AC on oikein laskenut hehtaaritkin. En kyllä tiedä mistä luvut ovat tulleet muualta kuin AC:n mielikuvituksesta. Mutta senhän jokainen jo tietääkin.

    Anton Chigurh

    Kerropas metsuri-mopokuski kun siellä metsästysmaillasi no niiiin paljon niitä kanalintujakin, että montako metsoa näet, kun lähdet niitä ensilumilla (näkyvät silloin hyvin) laskemaan? Eli sanot lähtiessäsi, että ”kävelenpä tuossa parin tunnin lenkin ja lasken näkemäni metsot”.

    Timppa

    Nuorempana metsästin kiikarikiväärillä metsoja. Ovat siis tähän aikaan puissa hakomassa. Joskus olivat latvassa, josta sai ammuttua. Usein ei niitä nähnyt eikä edes jälkiäkään, vaikka metsoja oli. Ainakin Keski-Suomen oloissa, jossa metsät ovat tiheitä, metson löytäminen puusta on vaikeaa. Toisin on Lapissa. Siellä puut ovat pieniä ja harvassa, joten hakova lintu huurteisessa puussa on helppo nähdä. Ei niitä siellä ainakaan ennen ollut pilvin pimein, jos vanhoihin eräkirjoihin on uskomista.

    Saattaapi kanta paikoin Keski-Suomessakin olla kohtuullinen, mutta metsoja ei pysty havainnoimaan. Koivuissa ruokailevat teeret sitä vastoin näkyvät tosi kauas.

    Metsuri motokuski

    AC:lle. Vaihtelee paljonkin vuosittain. Nyt kannat ovat huonot joten hyvä jos yhdenkin näen. Mutta vuonna 2011 oli erinomaiset kannat ja niitä näki paljon. Jopa silloin isäni totesi (88 vuotta ikää) että kannat ovat kuin ennen vanhaan.

    Kelpaako vastaus ?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 102)