Keskustelut Puukauppa Metsäsertifikaattien uskottavuus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
  • Metsäsertifikaattien uskottavuus

    YLE:n juttu metsäsertifioinnin ongelmista. On käsittelyssä myös tänään MOT-ohjelmassa TV1 kello 20.

    ”MOT:n selvityksen perusteella metsäsertifikaattien valvonnassa on aukkoja myös Suomessa. Jopa oikeuden tuomioita jää huomaamatta. Sertifikaattien sääntöjen rikkominen käsitellään usein sisäpiirissä, eikä tarkastusten tuloksia julkaista. Julkisissa raporteissa ilmi tulleita ongelmia ei välttämättä mainita lainkaan.”

    https://yle.fi/a/74-20020486

  • Kurki

    Suokin oli tuhottu ojituksella kaivamalla pari ojaa. Minusta oikea toimenpide hiilinielun kasvattamiseksi ja kehittyvä monimuotoisuuskohde pian täynnään avoimen maan metsälajeja.

    Metsäkupsa

    Kun ottaa huomioon MOT ohjelman lähestymiskulman , niin kovin vähän olivat sertifikaatti poikkeamia löytäneet. Kun vielä ottaa huomioon asiantutijat, Kuntun, Liimataisen niin vähäiseksi uskottavuus hupeni. Sitä vastoin Metsäsertifikaatin osalta kävi päinvastoin. Metsänkäyttöilmoituksien suhteessa ollaan olemattomalla promille rajalla poikkeamien suhteen, siitä kun hiukan vielä petraa, niin ollaan erinomaisella tasolla. Metsistä tietämättömille ja viherhöyryisille piipertäjille täydestä meni kylläkin. Tarkoitus oli kai leimatta jälleen metsäsektoria kuten on jo vuosia syyllistetty.

    Visakallo

    Jos vihreiden vaaliohjelmista ja muista julkaisuista suodatettaisiin kaikki epätotuudet pois, voisi vaalitulos olla lähellä yhtä hyvää kuin Virossa, eli ei yhtään edustajapaikkaa.

    A.Jalkanen

    Lakien noudattaminen kuuluu metsäsertifikaatin piiriin. Sen lisäksi vaatimukset menevät hiukan lakitason yli, eli vaaditaan jättämään tietty määrä säästöpuita. Onko mielessänne muita kriteereitä, joissa mennään lakitason yli?

    Rukopiikki

    Ostopalstan kohdalla luontokohteet tulee huomioida ostohinnassa. Ennen metsälain kymppipykälää metsä oli niin halpaa että sen ajan saa jo unohtaa. Nykyään voi sitten itse ottaa sertit ja luontokohteet huomioon kun miettii mitä tilasta maksaa. Tulevaisuudessa lisääntyvät suojelu/sertivaatimukset taas ovat osa sijoittamiseen liittyvää riskiä. Se tulee myös hinnassa huomioida. Mutta kuten sanoin että nuolu ei elätä, eikä säästöpuiden kaatamisesa ole mitään järkeä. Metsäpalstaa myytäessä pienet luontokohteet voivat olla joillekin ostajille jopa positiivinen asia. Jotkut arvostavat sellaisia.

    Nostokoukku

    Ola. Jos metsässä on metsälain 10 pykälän kohde, sillä ei ole hakkuuoikeutta. Kuinka korvataan täysimääräisenä sellainen johon ei ole ollut oikeutta?

    Nuakka

    10-pykälät tulevat ja menevät, itsellä yksi puronpätkä oli kympissä ja sitä kierrettiin kuin kissa kuumaa puuroa. Sitten tuli sähköyhtiö ja keskijännitelinja siirrettiin tämän kruununjalokiven kohdalle, puut lähtivät ja purokin muutti uomaansa koneiden jäljiltä. Ylläripylläri, ei ole enää 10-pykälää.

    Ola_Pallonivel

    Minulle on kerrottu, että kaikki kymppikohteet ei ole kartassa. Korjaa toki, jos olen väärässä. Ja nythän on paine lisätä suojelua, niin niitä tulee lisää.

    Lisäksi kohteen määrittely ja rajat maastossa on melko epämääräisiä, riippuu henkilöstä.

    r.ritva

    Mot ohjelma oli valjastettu näiden aktivistien harjoittamaan toimintaan.Tämä oli alkukorostus.Sitten haettiin ojanpohjia ja turpeen tallaajia.Oli häpeällistä ohjelmatoimintaa.Eikä otettu huomioon miten porukka torppasi työmaalla työtänsä tekevää.Kaiketi saavat maksaa noista seisottamisista kunnonnon korvauksen yrittäjälle.

    Tietysti valtionmetsät eli meidän kaikkien omistamat on oltava hallinnassa mutta yksityisiin metsiin eli perheperusteisiin joita jokainen hoitaa parhaaksi katsomalla tavalla,ei saa olla ulkopuolisten määräysvallassa.

    Eihän meillä tehdas tai muillakaan laitoksille ole määräysvaltaa.Ei saa kulkea eikä kuvata.–Meillä sallitaan ,että metsiä saa keilata,kuvata ylhäältä käsin.Käyttää moneen tarkoitukseen.Meneppä tehtaiden,teollisuuden jne..kuvailemaan montaa muuta.

    Yksityiset metsät on vapaata riistaa jopa eu.n tasolle Suomessa.

    Timppa

    Tässä meikäläisen toistaiseksi viimeinen kommentti juttuun:

    En kyllä jutun kuvan perusteella näe mitään sellaista, jota ei tavallisesta metsästä löytyisi. Sen sijaan minun on helppo ihan omakohtaisten havaintojen perusteella hahmottaa, mitä tuolle korvelle todennäköisesti tapahtuisi, ellei sitä olisi hakattu. Ensimmäisessä vaiheessa osaan puista iskee lahottajasieni, joka heikentää puiden tyvet. Sitten seuraavaksi myrsky kaataa ne tyvilahot kuuset. Näistä muodostuu kirjanpainajahyönteisen pesäpaikkoja. Lisääntynyt hyönteismäärä alkaa tuhota terveitäkin kuusia. Koko metsä on muuttunut luurankometsäksi, josta tuho leviää ympäristönkin metsiin. Hakkaaja teki siis todellisuudessa luontoa säästävän teon.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)