Metsäradio oli ehkä tiensä päässä. Hyvä, että metsä on edelleen ohjelman nimessä. Se kuvaa aikaamme kuitenkin hyvin, että mukana ei ole yhtään metsäalan koulutuksen omaavaa. Uudessa ohjelmassa voisi haastatella Luken tutkijoita, jotka mallintavat tietokoneilla miten kasvatetaan tiheämmässä järeämpiä runkoja. R. Mäkipää esimerkiksi. Kesällä voisi tehdä käytännön kokeen porkkanamaalla miten kasvatetaan tiheämmässä järeämpiä porkkanoita. Se voisi mullistaa maatalouden ja ruuan huoltovarmuudenkin.
Jatkona voisi olla ohjelma sääilmiöistä ilman meteorologeja, terveysohjelma ilman lääkäreitä ja talousohjelma ilman ekonomistejä.
Varoitus; kirjoitus sisältää huonosti kätkettyä sarkasmia.
Metsäradio ei ollut tiensä päässä. Tarkoitan siis metsäradiota ennen kuin sahan ääni tunnarissa muuttui pöllön huhuiluksi. Joku vain halusi dumpata metsätalousasiat muiden tieltä pois.
Perinteikäs ohjelma, aloitettiinhan se jo sotien jälkeen. Tukkijätkien haastatteluista se alkoi. Jo -80 luvulla vakiokysymykseksi muodostui ” Mitäs siellä ruokatermoksessa on”. Uudistuminen on aina aika ajoin paikallaan. Lupasivat, että uudessa ohjelmassa on myös talouspainotteisia näkökulmia luonnontuntemuksen lisäksi. Toimittajien nimilistasta voi päätellä, että talousosio tulee painottumaan muihin ekosysteemipalvelujen hinnoittamiseen kuin puuntuottaminen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään