Keskustelut Harrastukset Metsäpeuran palauttaminen

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)
  • Metsäpeuran palauttaminen

    Viikon hyvä uutinen. Metsäpeuran palauttamista eri puolille Suomea harkitaan. Jos sen kannan saisi nostettua korkeammalle tasolle, voitaisiin siitä saada uusi riistaeläin, joka EHKÄ aiheuttaisi vähemmän vahinkoa ihmisille ja luonnolle kuin metsäkauris, valkohäntäpeura, poro ja hirvi. (Joiden kannan pitäisi sitten vastaavasti laskea.)

  • 6 m3 6 m3

    ”Metsäpeura on normaalia ja luontaista ravintoa suurpedoille, mutta vilkas haaskatoiminta voi kerätä suurpetoja luonnonolosuhteisiin nähden moninkertaisen määrän haaskojen ympäristöön.
    Pantasusien seurannoissa on havaittu jotkin susilaumat käyttävät haaskoja peuransaalistuksen lomassa.
    Haaskojen tarjoama lisäravinto saattaa tuottaa luonnonolosuhteista poikkeavan lisääntymispotentiaalin, jonka seurauksena syntyy yleensä korkeampia suurpetotiheyksiä.
    Jatkuessaa useita vuosia samoilla alueilla suurpetojen ruokinta voi osaltaan selittää metsäpeurojen alhaisen esiintymisen sekä erityisen heikon vasatuoton.

    Ilmiselvästi Kuhmossa suurpetojen ydinalueet, vasovien metsäpeurojen vähäisyys tai niiden erityisen alhainen vasatuotto sekä vilkas haaskatoiminta menevät alueellisesti ja ajallisesti päällekkäin.

    Myös runsas ilveskanta ja lisääntynyt ahmakanta voivat selittää heikkoa vasatuottoa erityisesti Länsi- ja Luoteis-Kuhmossa.”

    (Tuonhan kaupallista haaskatoimintaa pyörittävät yrittäjät ovat aiemmin jyrkästi kiistäneet)

    lähde sama kuin aiemmissa viesteissä

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    http://www.wildtaiga.fi/fi/

    Noilta luontomatkailuyritysten kotisivuilta ilmenee, että esim. susia pääsee näkemään ainakin yli kymmeneltä haaskakohteelta juurikin tuolla metsäpeuran asuinalueella. Näkisin tässä jonkinasteisen ristiriidan yritystoiminnan ja luonnonsuojelun välillä.

    H.Henttosen uhanalaisia nisäkkäitä käsitelleen esityksen tiivistelmässä riistapäivillä 2016 lukee näin: ”Metsien käytön ja metsärakenteen muutoksen katsotaan olevan vain kahden lajin, liito-oravan ja metsäpeuran uhkatekijänä.”

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Vain 4 kuukautta siitä, kun metsäeläintieteen professori henttonen sai tavata minut henkilökohtaisesti (metsähallituksen pallasjärven toimipaikassa), siirtyy ko. professori täysin minun linjoilleni.

    Jopa pinttyneinkin lumikkohypoteetikko voi kehittyä. Hyvä alku henttoselta.

    6 m3 6 m3

    Niin, ihmetellä vain voi että miksi polkea paikallaan, pikku kakkosta katsellen.
    Kun kerran, ja toisenkin on nähnyt vaeltavat metsäpeura laumat Kuhmossa, Lentualla, kun ne satapäisinä vaelsivat kohti länttä, uusia ruokamaita, ohittaen Selkäsaaret.
    Päätyäkseen kaksikymmentä vuotta myöhemmin Sotkamossa, Kiimasjärven ja Nuasen välillä susilaumojen saaliiksi.
    Siinä sitä on Avaraa Luontoa kyllikseen kun katsoo susien repimää metsäpeurahirvasta tai -vaadinta.

    jees h-valta

    Kuusmotin luontoymmärrys on kyllä jostain niin hanurista ettei voi kun ihmetellä että edes kehtaa pöhistä tuollaisia.

    6 m3 6 m3

    Ohoh.

    Milloin Jeeves on nähnyt vaeltavan metsäpeuralauman viimeksi?
    Milloin suden, ahman tai ilveksen raateleman metsäpeuran raadon?

    Ei taida moista näkyä nähdä Satakunnassa, siellähän etsitään vuosia sitten kadonneita Irlannin susikoiriakin ”pisin mettiä””
    Sori, hybridihaavikoita.

    jees h-valta

    Kuusmotin siisti luontoymmärrys varmasti vaatisi että susikin kävisi sieltä supermarketin lihatiskiltä sen päivän sapuskansa siistissä einespaketissa hakemassa. Mutta kun se pakettikin on hampain revittynä epäsiisti luontoon jäämään. Peuran raadon olen viimeksi nähnyt auton teilaamana keskellä H-valtaa asuinalueelle johtavan tien päässä. Niitä ja moninaisia muitakin sorkallisia kyllä näkee aivan joka olomuodossa. Hirven sitä ennen alle 0,5metrin päässä turpa lava-auton kajuutassa. Ilme jäi kyllä mieleen. Vaikka hiukan yläviistoon pää jäkittikin. Sekin seikkaili vielä susien ruuaksi. Olisihan sekin ollut suojeltava malli kun heitti päätä puolelta toiselle vielä pari viikkoa turman jälkeenkin, kuulemma. Sitten taisi luonto sentään armahtaa.

    6 m3 6 m3

    Nyt kyseessä onkin metsäpeura.
    Ei se valkohäntäpeura tai kuusipeura jotka on siirtoistutettu Suomeen.
    Pitäisköhän sun googlata mistä se oikea metsäpeura palasi Suomeen?

    H-vallan kriitikko

    Niih, mistäpä Jesse sitä, joku elukka kumminkin….

    Metsuri motokuski

    Jeseltä menee syksyt hirviporukoiten vahtimiseen. Ketkä istuu nuotiolla kahvilla ja ketkä eivät. Ei ole ihme jos eläintunnistuksessa on aukkoja muodostunut.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)