Keskustelut Metsänhoito metsäpatologian kertomukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 286)
  • metsäpatologian kertomukset

    Metsäpatologian kertomuksissa esiintyy myös kertomuksia,että myös ihminen ite edistää toimillaan tautien levintää uusille alueille.Puut myös pystyvät kehittämään immuunia tauteja vastaankin.Ihminen tekee metsätöitä nyt sillai,että juuristoja vaurioituu ja puiden pintoja vaurioitetaan ja saasteita on ihminen toiminnallaan saanut aikaiseksi ilmaan,vesiin ja maalle.Happosateita on esiintynyt jne.Juurikääpäkin on Suomessa paha metsien nakertaja.Itiöitä on kaikkialla.Bakteereita pitäisi olla luomakunnassa 10 potenssiin 30 ja viruksia 10 potenssiin 31.Ihmisiä on nyt elänyt 107 miljardia  ja monta aluetta on hakattu niin,että autiomaita on syntynyt.Suomessa on hyvä,että metsät pitää istuttaa hakkuun jälkeen tai ainakin siemenpuut pitää jättää

  • Jätkä

    kaappoo:”juu, puutarhoissa käytetään esim kasvusäkkiä, sitten on ollut villaakin, ja vesiviljelykin,villa on ollut kasvualusta ja siihen vettä ja ravinteita.Kirja Viljo Puutarhakasvien ravinnetalous”

    Nytkö vasta tuo on selvinnyt sinulle? Taidat hankkia luettavaksesi tiedekirjallisuuden Antikvariaatista, eli Divarista. Kannattaisi uudistaa kirjastonsa teokset.

    Vuorivillaa on käytetty kasvihuoneviljelyssä jo neljäkymmentä vuotta, kasvusäkkejä kolmekymmentäviisi vuotta.

    kaapo123

    No minä vain kerroin,tietoja on niin monen vuoden takaa minulla.

    No nämä metsätaudit syntyvät kun tulee mutaatioita kuten nytkin coronavirus on muuttunut jo monestikin.Otetaanpa nyt sitten haapa.Haapa on Euroopassa saanut sienitaudin,kun ihminen on tuonut lisäysmateriaalia Eurooppaan.Eli tämä oisi ihmisen osuus eli ei ole varjeltu.Ihminen kuljettaa mantereilta lajeja ja sillai tauteja levitetään.Luonto ite myös luo sienitauteja kun tulee mutaatioita,kun kaava on geeni x ympäristö.Kirja Peter Portin Ne geenit Ne geenit tai Vuento Virukset ja Vuento Bakteerien Planeetta.Ihminen tuo haavankin tauteja pienissä populaatioissa ja siksi tulee mutaatioita helposti.Kasvusäkkejä alko jo kauan sitten kehittelemään esim.Biolan.Minun ei tarvitse uudistaa teoksia,koska jo kauan sitten tiedän kasvihuoneviljelykset ja Led-tuotannon kehitykset ja Led-valojen syntymiset maailmalla.Jne.

    kaapo123

    Minä ole jo kauan sitten tiennyt kasvihuoneviljelykset.Ja Led-valoasiat

    Puu Hastelija

     
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    ”Minä ole jo kauan sitten tiennyt kasvihuoneviljelykset.Ja Led-valoasiat”

    </div>
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

     

    </div>
    Vaan tiedätkö nykypäivää (tulevaisuutta). Tällä viikolla uutisoitiin uuden teollisen mittakaavan laitoksen laitoksen avajaisista. Voit vaikka laittaa siitä meille tietoa.

    Jätkä

    kaappoo:”Minä ole jo kauan sitten tiennyt kasvihuoneviljelykset.Ja Led-valoasiat”

    Niin! Sinähän ne toki keksitkin parisataa vuotta sitte, mutta nyt vasta loit niistä mölyä pitää.

    kaapo123

    Ei kun minä olen tiennyt jo nämä kasvihuoneviljelytavat jo silloin kauan sitten kun aloin opiskelemaan puutarhatieteen asioita,asioita jotka liittyvät avomaanhoitoon ja kasvihuoneisiin.Kaikki opetus puutarhaopetuksissa kouluissa ja opistoissa ja yliopistoissa perustuu puutarhatieteen hankittuihin tietoihin,johon tarvitaan myös muita tieteen opetuksia.Ihminen hankkii tietoja ja sitten niitä opettaa ja kertoo ja kouluun ja yliopistoon mennään tietoja hankkimaan,joita toiset oli ensin hankkineet

    kaapo123

    Haavanroso sienitauti siis levisi myös Amerikasta Eurooppaan ihmisenkin ansiosta,kun tuotiin Eurooppaan lisäysmateriaalia.No sitten oisi haavan mustaversotauti,joka oisikin luonnon tekosia,lehdet mustuu, Ja haavalla on muitakin sienitauteja,jotka ovat ensin männynversoruostetauteja osa elin isäntäkasvi on mänty.Sienitaudeilla on monia isäntäkasveja kuten valkovuokko,suopursu,pioni,valvatti,leskenlehti,lehtikuusi,talvikki,tuomi,tammikin,kuusen kävyt,horsma ja juurakko jne..

    Puuki

    Metsien sienitautien leviämistä edistää liian tiheät harventamattomat metsät joista kosteus ei pääse haihtumaan kunnolla.

    kaapo123

    Ei kun tiheässä metsässä kosteutta ei tule liikaa maanpintaan.Puut kasvaa pitkällä iällä laadukkaiksi,luonnonmetsät kestäviä.Sienitaudit kehittyy,jos puuhun tulee haava ensin.Jotku sienet kykenee menemään läpi kuoren ja kutikulan ja tikka tekee haavan puuhun ja ihminenkin korjaa metsiä ja samalla vioittaa puita.Hankala korjata satoa metsistä

    Visakallo

    Taidat kaapo ylikorostaa noita puunkorjuun puustolle aiheuttamia vikoja. Meillähän olisi sen mukaan lähes kaikki metsätät läpeensä sairaita. Onhan puilla kuten eläimilläkin kyky myös torjua ulkopuolisia tautihyökkäyksiä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 286)