Keskustelut Metsänhoito metsäpatologian kertomukset

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 286)
  • metsäpatologian kertomukset

    Metsäpatologian kertomuksissa esiintyy myös kertomuksia,että myös ihminen ite edistää toimillaan tautien levintää uusille alueille.Puut myös pystyvät kehittämään immuunia tauteja vastaankin.Ihminen tekee metsätöitä nyt sillai,että juuristoja vaurioituu ja puiden pintoja vaurioitetaan ja saasteita on ihminen toiminnallaan saanut aikaiseksi ilmaan,vesiin ja maalle.Happosateita on esiintynyt jne.Juurikääpäkin on Suomessa paha metsien nakertaja.Itiöitä on kaikkialla.Bakteereita pitäisi olla luomakunnassa 10 potenssiin 30 ja viruksia 10 potenssiin 31.Ihmisiä on nyt elänyt 107 miljardia  ja monta aluetta on hakattu niin,että autiomaita on syntynyt.Suomessa on hyvä,että metsät pitää istuttaa hakkuun jälkeen tai ainakin siemenpuut pitää jättää

  • Puu Hastelija

    Voisiko Kaapo nyt hieman tarkentaa,  puhutaanko ajasta ennen vai jälkeen jääkauden, kun viittaat tuohon Puolan alueeseen?

    Mistä muuten tämä varmana esitetty tieto kasvien kehityksestä kumpuaa, kun tutkijoilla ei ole edes selvää mielikuvaa tuosta n. 10000v takaisista jääkauden aikaisista kasvillisuuksista.

    Tuossa kirjalitanioissa ja suosituksissasi mainitsit myös Raamatun. Eiköhän nämä täysin arvailujen varassa olevat kuviot voisi olettaa saaneensa alkunsa vaikka paljon kotoisammin sotkan munasta?

    kaapo123

    no elämä synty vedessä ja kasvit tuli maalle vedestä viherlevistä ja jääkausiakin on ollut kuten prof Lunkka kertoo kirjassa Maapallon ilmastohistoria.Luoja on alun pannut universumin syntymiseen ja aikoo tuomita ihmiset vasemmalle ja oikealle. Ikimetsiä on Venäjällä paljonkin.Kuusi elää varjossa ja on siksi vanhempi koivua ja mäntyä,koska kasvaa varjossa hitaammin.Luonnossa esiintyy kasvien tauteja,vaikka nyt näyttäisi metsät terveeltäkin.Aina on tauteja kytemässä metsissäkin.Myös ikimetsissäkin tauteja esiintyy.Suurin syy metsänkin tautien syntymiseen on puiden vioitukset.Vain muutama sieni kykenee menemään läpi kuoren ja kutikulan.Hankala korjata puita metsissä.Väkisinkin tulee vioituksiakin.Ihminen on myös sotkenut vesi ja hävittänyt järviä maailmassa. Happosateetkin ovat aiheuttaneet puiden rasituksia ja epäpuhdas ilma on aiheuttanut ihmisille esim hengityssairauksia lääkärien mukaan

    kaapo123

    Kirja Caldecott:Vesi ( ihminen kulutti järviä tyhjiin)

    Puuki

    Kumpi metsänkasvatustapa se olisi Kaapon mielestä sopiva meillä ? Peter Wohlebenin suosima hyvin tiheässä kasvatus vai jk:n harveikkokasvatus ? Molempia olet muistaakseni kannattanut täällä.

    Metsät mm. puhdistaa ilmaa ja olisivat myös siksi elintärkeitä myös kaupunkipaikoissa kuten Helsingissä jossa ei juuri anneta arvoa puistometsille vaikka on paljon ns. viheriäitäkin siellä ihan johtopaikoilla.

    mehtäukko

    Suomessako? Mitä hiton hyötyä näillä ”viisauksien tulvalla” on arki-elämässä? Saunan kiuaskin syttyy huonosti näillä kirjoilla.

    Visakallo

    Jos kaupunkiekologiaa haluttaisiin oikeaasti kehittää, pitäisi rakennusten katoilla kasvattaa metsää. Se toisi runsaasti parannuksia niin ilmastollisesti kuin ihmisten kannalta. Se myös lisäisi kaupunkilaisten ja metsäihmisten kannssakäymistä, kun hississä voisi tavata raivaussahan kanssa katolle matkaavan metsurin. Suomella olisi myös hyvä mahdollisuus kehittää näiden kattometsien puunkorjuuteknologiaa.

    A.Jalkanen

    Menneissä helteissä kaupunki on puistossa paljon viileämpi kuin puuttomalla kohdalla. Johtuu sekä varjostuksesta että puiden ja nurmikon yms kasvien haihdutuksesta. Pk-seudulla on kaupunkimainen alue äskeisen lehtijutun perusteella kuumempi kuin maaseutumainen ja meren ranta viileämpi kuin kauempana rannasta oleva.

    Kuumimpaan aikaan päivästä kasvit toisinaan laittavat ilmaraot kiinni. En tiedä voisiko tuon ilmiön estää kastelemalla kasvustoja, niin että vettä olisi aina tarpeeksi. Jos vaikka pihalla olisi kaivo kuten minulla eikä tarvitse ostovedellä kastella.

    Timppa

    Myös puiden tuottamilla aerosoleilla on viilentävää vaikutusta.  Ne heijastavat auringon säteilyä.

    Meren rantaa saattaa veden haihtuminen viilentää

    kaapo123

    No puutarhaopettaja Helsingin Yliopistosta  kerto,että kaupungeissa on liian isot viheralueet, että sinne voisi metsää panna lisää ja viheralueita tarvitaan vain vähä,niin ei tartte leikata nurmea suurilta alueilta,riittäisi pienetkin viheralueet. Metsiä voi hoitaa myös 2014 jälkeen jatkuvana kasvatuksenakin.Pääasia on,että metsät kasvaa ja metsiä lisätään.Tauteja kyllä voi lisääntyä meilläkin metsissä

    Scientist

    Kävin juuri Gotlannissa. Siellä yleistä saarnea ja jalavaa vaivaavat sienitaudit, jotka tappavat puita. Jossain puistoissa puita aletu rokottaa. Melko toivotonta touhua kun pitää rokottaa 10 cm välein. Muuten saarella ei ole merkittävää metsäteollisuutta, valtapuustona käytät männyt. Loput kuusta ja lehtimetsää.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 286)