Keskustelut Metsänhoito Metsäpalveluyrittäjäksi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)
  • Metsäpalveluyrittäjäksi

    Olen muutaman vuoden nyt tehnyt palkallisena kaikkia raivaussahalla tehtäviä metsänhoidon töitä ja istutusta yhdistyksen ja metsäyhtiöiden työmailla ja nyt olen harkinnut että aloittaisin tarjota samoja palveluja itse toiminimellä. Minulla on alalta myös koulutusta. Työnjälkeeni ollaan tähän mennessä oltu tyytyväisiä ja uskon että pystyn pitämään sitä jonkinlaisena vahvuutena että etenkin yksityisistä metsänomistajista saisi pitkäaikaisia asiakassuhteita.

    Tarkoituksena myöhemmin alkaa tarjota myös pihapuiden kaatoja ja muita moottorisahalla tehtäviä palveluja kunhan olen ensin hankkinut lisäkoulutusta ja kokemusta.

    Täällä varmasti alan ammattilaisia ja muita asiantuntijoita niin mitä mieltä kannattaako moiseen lähteä ja miten alkuun toimia? Kunhan toiminimi perustettu ottaa vain suoraan yhteyttä metsäyhtöihin ja yhdistykseen että olisiko urakoita tarjolla? Muutin vasta vähän aikaa sitten uutdelle paikkakunnalle pohjoisessa ja tiedän että alueella toimii yksi suuri ja pari pienempää metsäpalveluyritystä eli kilpailijoitakin on.

    Olisin kiitollinen jos joku metsuriyrittäjä kertoisi millaisilla hehtaaritaksoilla/tuntiveloituksella näinä päivinä toimii ja miten ovat markkinoineet yksityisille metsänomistajille palveluista.

     

     

  • arto arto

    Töitä suomesta   Sellainen nettisivu. Näkyy etsivän metsäalan työntekijöitä. Pääsee kilpailemaan ulkolaisten kanssa. Nykyään alalla aika kovaa kilpailua.

    miksuliini65 miksuliini65

    Pihapuiden kaato on kilpailuita bisenestä  Varusteet maksaa  vähintään arboristin paperit povessa Työkokemusta  hommassta pitäisi olla  Huruukot poistuu pelistä loput duunista mh .on raivaussaha duunia  taksat on mitä on rs.homissa  onnea matkaan

    Itämaan ihme

    Niin, ei se pihapuuhomma ihan yhtä helppoa ole aloittaa, kun mh työt. Jos homman saa ”rokkaamaan” saa työlleen huomattavasti paremman korvauksen. Työajat inhimillisemmät, ei tarvitse esim. hellekeleillä yön selkään lähteä sahailemaan. Autolla pääset vaikka kaadettavan puun viereen.

    Ja ennen kaikkea MH töiden kausiluontoisuus iso miinus nykyisin. Tuo metsuri motokuskin työ malli olisi varmasti melko optimaalinen, jos metsässä tykkää ähertää. Sulat kelit mh töitä, talvet koneen puikoissa.

     

     

    arto arto

    <p>Tuskin nykyään kukaan ottaa koneita metsään ajamaan kouluttamatonta työntekijää. Meillä ainakin yritykset sitä vaatii ja vakituinen sopimus. Uusilla koneilla aika riski ottaa tuntematon tekemään töitä. 3 Yritystä tiedän kummasakin vakituiset tekijät olleet useita vuosia.  Ne menneitä aikoja kun hypitiin työstä toiseen niin tein itsekin useita vuosia sitten.</p>

    Aloitteleva yrittäjä

    Kiitos paljon vastanneille! Yllättyin kuinka paljon tuli kommentteja ja vielä asiallisia.

    Tuo nettisivujen teko olikin mielessä ja vaikuttaa että siihen olisi syytä. Metsään.fi oli myös tiedossa ja kuullut aiemminkin ettei sitä kautta ole juurikaan metsureille töitä tullut. Mikähän siinä on? Luulisi että moinen palvelu olisi juuri se kätevin tapa kaikille osapuolille.

    Joku mainitsikin tuosta talvikaudesta ja siihen pitäisi tosiaan jotain keksiä ainakin siihen saakka kunnes tuo pihapuiden kaato olisi hallinnassa. Täytyisi vielä löytää joku ammattilainen joka ottaisi oppiin. Sen olen suoraan sanottuna huomannut että ammattioppilaitoksiin ei ainakaan enää kannata lähteä oppia hakemaan. Siellä ei sitä ammattitaitoista porukkaa tunnu olevan enää missään näihin metsurihommiin. Arboristeja kouluttavat laitokset varmasti eriasia. Lumenpudotuksia olen aiemminkin tehnyt mutta niitä ei tietenkään riitä aina kuin muutamaksi viikkoa.

     

    Aloitteleva yrittäjä

    Metsuri motokuski mainitsi tuosta hinnoittelusta. Vastaavia lukemia olinkin jo laskeskellut että tuntiveloituksen pitäisi olla joten helpottavaa huomata että jollakin tavoin senkin ehkä ymmärtää. Parilta metsuriyrittäjältä olen kuullut että vähintään 400e hehtaarille pitäisi saada että kannattaa. Toisaalta vasta näin jossakin yhdistyksen tuoreimpia taulukoita jossa perkaus oli alkaen 360e/ha ja siitähän lähtee vielä yhdistyksen siivu pois joten ei paljon tekijälle jää.

    Ola_Pallonivel

    Joskus kävin metsaan.fi tarjontaa läpi, kun lisäsin puunostajille oikeuksia. Vähän oli yrityksiä. Palvelua voisi kehittää siten, että siellä kilpailutetaan myös metsänhoitotöitä. Eli merkkaa kuvion esim. ennakkoraivausta ja siitä sitten pyyntö yrittäjille. Sama taimikonhoitoon.

    Itämaan ihme

    Kunhan talvikauden työllisyyden varmistat, niin hyvin se menee. Harvalla yrittäjällä kassa kestää 4-5 kk työttömyyttä.

    Oppisopimuksella ajokonetta harjoittelemaan, kuskeista on myös pula. Lumen aurausta, talohuolto firmalle talveksi tai mitä nyt ikinä keksii. Moni ottaa mielellään laskutusmiehen töihin.

     

    Nostokoukku

    Se, joka pystyy elättämään itsensä metsästä, pärjää yleensä muuallakin ja on varsin haluttu työntekijä. Sen olen huomannut. Samoin viljelyn lopettaneet maanviljelijät ovat aina halutessaan löytäneet hyvin uusia töitä. Koneiden käyttö hallinnassa ja ovat oppineet heräämään ennen puoltapäivää.

    e-salo

    Se, joka pystyy elättämään itsensä metsästä, pärjää yleensä muuallakin ja on varsin haluttu työntekijä. Sen olen huomannut.

    Kylla varmaan pärjää jos vaan kelpaa johonkin muuhun työhön. On nimittäin todella vaikea saada muun alan työtä jos on kokemusta vaan metsätyöstä, konemiehet on asia erikseen.

    Nuorten pitäis ammattia valitessaan ottaa tämä asia huomioon. Jos on kolmekymppiseksi metsurina/yrittäjämetsurina,  ja silloin viimeistään alkaa ajatella perheen perustamista, niin on ammatinvaihto edessä, ihan taloudellisesta syystä.

    Metsähommat on ihan kivoja harrastuksena  jos saa perustoimeentulon jostakin muualta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)