Keskustelut Metsänhoito Metsäpalveluyrittäjäksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
  • Metsäpalveluyrittäjäksi

    Olen muutaman vuoden nyt tehnyt palkallisena kaikkia raivaussahalla tehtäviä metsänhoidon töitä ja istutusta yhdistyksen ja metsäyhtiöiden työmailla ja nyt olen harkinnut että aloittaisin tarjota samoja palveluja itse toiminimellä. Minulla on alalta myös koulutusta. Työnjälkeeni ollaan tähän mennessä oltu tyytyväisiä ja uskon että pystyn pitämään sitä jonkinlaisena vahvuutena että etenkin yksityisistä metsänomistajista saisi pitkäaikaisia asiakassuhteita.

    Tarkoituksena myöhemmin alkaa tarjota myös pihapuiden kaatoja ja muita moottorisahalla tehtäviä palveluja kunhan olen ensin hankkinut lisäkoulutusta ja kokemusta.

    Täällä varmasti alan ammattilaisia ja muita asiantuntijoita niin mitä mieltä kannattaako moiseen lähteä ja miten alkuun toimia? Kunhan toiminimi perustettu ottaa vain suoraan yhteyttä metsäyhtöihin ja yhdistykseen että olisiko urakoita tarjolla? Muutin vasta vähän aikaa sitten uutdelle paikkakunnalle pohjoisessa ja tiedän että alueella toimii yksi suuri ja pari pienempää metsäpalveluyritystä eli kilpailijoitakin on.

    Olisin kiitollinen jos joku metsuriyrittäjä kertoisi millaisilla hehtaaritaksoilla/tuntiveloituksella näinä päivinä toimii ja miten ovat markkinoineet yksityisille metsänomistajille palveluista.

     

     

  • kmo

    Tällaisena kaupunkilaismetsänomistajana jonka palstat parinsadan kilometrin päässä aina joskus etsinyt alan ihmistä simppelisti Googlella ”metsuri paikkakunta” tyyliin, ei aina hirveästi osumia tule. Moni tuntuu lisäksi etupäässä mainostavan pihapuiden kaatoa, raivaus- ja istutustyöt harvemmin. Elikkä, jonkunlainen nettissivu mistä löytyy yhteystiedot ja mitä töitä tekee niin alkuun pääsee.

    A.Jalkanen

    Oliko metsaan.fi-palvelussa mahdollista etsiä työntekijöitä vai muistanko väärin?

    Itämaan ihme

    Metsä alalla ollaan ylipäätään lapsen kengissä mainostamisessa. Muutamat isot sen osaa, suurin osa pienistä ei.

    Syy hyvin pitkälti metsureilla, että yhteyttä otetaan ensimmäisinä metsäfirmoihin. Sieltä saa kauden työ heti kerralla, eikä tarvitse yksitellen haalia työmaita.

    Taksat on mitä on, samat kuin 2000 luvun alussa. Pihapuut työlajina on järkevä idea, ja kannattaa alusta lähtien siihen panostaa. Kyseessä kuitenkin ympärivuotinen työlaji, toisin kuin istutus ja raivaus.

     

    Nostokoukku

    Metsäfirmojen leipä on pitkä mutta kapea. Isoja työmaita sieltä saa, mutta ulkomaiset tekijät, lähinnä itänaapurista, pitävät taksat alhaisina. Lisäksi tarjouskilpailuun tulee yleensä niin suuria hankintaeriä, että yhden miehen yritys ei voi niitä ottaa, et millään ehdi tehdä yksinään valmiiksi määrä-aikana. Tämäkin palvelee paremmin ulkomaisia yrittäjiä. Metsäfirmat eivät ole järin ”isänmaallisia” näissä työlajeissa. Joudut palkkaamaan työntekijän / työntekijöitä ja se tarkoittaa väistämättä sitä, että taksa on tuplattava. Pihapuiden kaadossa on enemmän pelivaraa, on vähän tekijän markkinat. Yrittää aina kannattaa. Varsinkin alalla joka ei edellytä miljoonainvestointeja. Onnea matkaan!!

    isaskar keturi

    En ole metsäpalveluyrittäjä, mutta alaa tunnen. Parasta markkinointia on hyvä työnjälki, josta kannattaa pitää meteliä. Eli jos saat palstan jollain kylällä, tee siellä selväksi, että sinun tekemä ja tällaista voisi tehdä enemmänkin.

    Itämaan ihme

    Eikä tarvitse edes itse kehuskella. Sana leviää hyvästä tekijästä. Oli yrittäjä tai työntekijä.

    Se on tosi, että isoilla firmoilla taksat on heikot. Mutta se mikä näissä on hyvää on asiakas kontaktit. Yleensä Mo:t ovat varsin uskollisia tietyille firmoille, jos teet hyvää jälkeä usein Mo haluaa jatkossakin saman tekijän.

    Sitten kun aika on täysi ja lopettaa sopimuksen metsäfirman kanssa, asiakas suhteet kuitenkin jatkuvat metsänomistajien kanssa.Uutena yrittäjänä nämä kontaktit usein puuttuvat.

    Kummasti metsänomistajat muistaa kuka siellä kävi. Yksi yllätys oli viime syksynä, kun tuli soitto metsänomistajalta. Olin käynyt hänen palstallaan raivaamaassa 12 vuotta sitten.

    Tuli tarjolle yksi kuvio ensi kaudelle sitä kautta.

     

    isaskar keturi

    En sinällään tarkoittanut varsinaista kehuskelua, mutta kannattaa näkyä. Ei luikita työmaalle ja työmaalta pois, vaan jutustella kaikkien kanssa ketä sattuu näkemään. Varmaan kulttuurieroja eri puolella Suomea, mutta Itä-Suomessa ja Lapissa ihmisiä ei karteta. Sana leviää sitten.

    Nostokoukku

    Eteläisimmässä Suomessa kannattaa olla mahdollisimman kiireisen ja vihaisen näköinen. Se on siellä ihmisarvon mittari ja luo katu-uskottavuutta.

    Ola_Pallonivel

    Myynti & markkinointi on maaseudun pahin ongelma, kuten jo mainittu. Kerran kävin kyselemässä kirvesmiestä rautakaupasta, kun ei Google tuottanut tulosta.

    Ensimmäisenä ne nettisivut pystyyn, mitä tarjotaan. Sitten voi kokeilla vaikka hakukoneella, löytyykö ne? Joskus ihmetellyt, miksi ei jyväjemmarit mainosta itseään? Jos haluaa vaikka hiekkakasan levitykseen traktorin apua, on se tilattava lähimmästä kaupungista.

    Maaseudulla ei ole maksukykyä, kaupungissa on. Siksi myisin omaa työtäni enemmän mökkiläisille, kuin maitotilalliselle. Samalla menisi mökin nurmikon leikkuu ja talvella lumityöt.

    Metsuri motokuski

    Minä määritin urakkalaskun tuntiperusteisesti. Mietin aina kohteessa kuinka paljon siihen aikaa menee.  Sen jälkeen määritin hehtaarihinnan sen mukaisesti. Aikaa myöten oppii laskemaanmelko tarkkaan kohteen työajan. Tuntipalkka pitää olla vähintään 45 euroa. Mieluimmin enemmän. Siitä täytyy maksaa niin sotu kuin eläkemaksut sekä työvälinekulut ja jne. On sitten makuuasia laskuttaako kaikki tuntipalkassa vai eritteleekö sahakorvauksiin ja kilometrikorvauksiin. Tilitoimistot antaa hyvää infoa kuinka tuntikorvauksen määrittää kun varmaan kuitenkin lähdet tilitoimiston asiakkaaksi.  Minä tein työt toiminimellä mutta nyt perustaisin osakeyhtiön.

    Tuo markkinointi on vähän niin ja näin. Yleensä se maksaa ja sekin kulu täytyy ottaa tuntihinnassa pois. Yleensä metsänomistajat ovat joko metsäyhtiön tai metsähoitoyhdistyksen asiakkaita. Jotta pääset syömään nämä asiakkaat niin hinnalla ne saat. Yleensä yhtiöiden ja mhy:n metsurin osaavat myös tehdä laatua joten sieltä harvoin etua saat. Minä tein 15 vuotta kesäisin metsurin hommia niin taisin saada muutamia asiakkaita metsaan.fi kautta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)