Keskustelut Metsänhoito Metsäpalveluyrittäjäksi?

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Metsäpalveluyrittäjäksi?

    Päivää metsän kulkijat

     

    Olen aikeissa/kovasti harkinnut aloittavani metsäpalveluyrityksen Etelä-Savon alueella, painopiste juva-Pieksämäki alueella. Ajattelin, että aluksi yritykseni tuottaisi metsuripalveluja kokonaisvaltaisesti, kemera-hakuineen, muine tukihakemuksineen ja ilmoituksineen. Mitä te ko. alueella metsän parissa työskentelevät ajattelette asiasta? Olisiko työtä tarjolla riittävästi, jopa kahden henkilön työllistämiseen? Olen vasta muuttanut juvan lähelle ja tuttuja ja tietoja alueen palveluista ei vielä hirveästi ole. Keneen kannattaa alueella olla yhteydessä? Miten täällä tapana yrittäjämetsurien sopimusten kanssa vai otetaanko mieluummin palkkalistoilla, esim. MHY? Käsittääkseni ainakin ennakkoraivauksille olisi kysyntää reippaasti, olenko väärässä? Miten isommat metsäyhtiöt ja sopimusten teko niiden kanssa? Kuuntelen mieluusti asiallisia neuvoja, eli mktä minun käytännössä tarvitsee tehdä ja keneen olla yhteydessä? Työtä ei muuten kovinkaan paljoa ole tarjolla, joten jo pitkään miettinyt työllistäväni aluksi itseni ja myöhemmin mahdollisesti metsäalaa tuntevan ystäväni. Kiitos jo etukäteen.

  • Planter Planter
    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä metsäpalveluyrittäjälle työsarkaa täällä Etelä-Savossa piisaa.Yhtiöt ulkoistaneet työt ja siihen suuntaan Mhy:n menossa.Keskustelupalstalla oli muistaakseni noin vuosi sitten ketju asiasta,jossa joukossa asiallisia vinkkejä ja neuvoja aloittelevalle yrittäjälle hinnoittelusta alkaen.

    derHorst

    Samaa mieltä Metsäkupsan kanssa. Etelä-Savo keikkuu vuodesta toiseen hakkuutilastojen kärjessä. Samaan aikaan kyseessä on yksi Suomen ikääntyneimmistä maakunnista, kun työikäiset ovat lähteneet sankoin joukoin Etelä-Suomeen. Tuo yhtälö aiheuttaa alueella lisääntyvän ostopalvelun tarpeen metsänhoitotöissä. Vaikka alihankinnalla tai yhteen isoon asiakkaaseen turvautuen alkuun ja pikku hiljaa oma isomman mittakaavan asiakashankinta käyntiin. Siinä se katekin pikku hiljaa paranee.

    MetänPoeka

    Töitä riittää, mhy:llä ainakin viime vuonna krooninen pula tekijöistä. Eli he ottavat yrittäjämetsurit riemuin kiljuen vastaan. Metsien lisääntyneet hakkuut ovat luoneet lisää tekemätöntä työtä ja hakkuutulojen kautta töille on löytynyt jopa maksajia. Alussa sinun pitää miettiä haluatko yhdellä sopimuksella 1-2 vuoden työt vai alatko haalia itse yksittäisiä metsänomistajia suoraan asiakassuhteeseen, jolloin katteesi voi olla parempi. Mutta asiakkaiden löytäminen on haastavampaa.

    Metsään.fi antaa sinulle mahdollisuuden hoidella itse kemerat yms. metsänomistajien puolesta, joten kalliita ohjelmistohankintoja voit alussa vältellä. Voit toki päästä kimppaan myös toisen hieman kokeneemman yrittäjän kanssa, mhy tai firma ei ole ainoita vaihtoehtoja. Liikkeelle kannattaa ehkä lähteä yhden miehen toiminimiyrittäjänä, niin ei tule sitten niin isoa keikausta. Oletan, että saha pysyy sinulla kädessä ja ATK:kin on tuttua.

    Tässä eri vaihtoehtoja tai niiden yhdistelmiä:

    • Ota yhteys Uusyrityskeskus Wäläkkyyn, he auttavat yrityksen perustamisessa ja laskelmissa.
    • Ota yhteys Metsäkeskuksen yrityspalveluihin, he auttavat metsäpään asioissa ja verkostoissa.
    • Ota yhteys Mhy Etelä-Savon asiakkuuspäällikköön, hän vastaa sopimuksista ja tietää tilanteet.
    • Ota yhteys ”firman mieheen”, hän osaa sanoa kuka heidän talossa vastaa urakkasopimuksista.
    • Ota yhteys alueella jo toimiviin metsäpalveluyrittäjiin, heillä saattaa olla tarvetta lisätyövoimalle.
Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)