Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 103)
  • Metsäpalstan hinnasta

    Moroo!

    On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
    Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
    kaupungilta. 12,9 ha.

    Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
    Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
    Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

    Voi tuota verotusta…

    t. J.S

  • Puu Hastelija

    … ja unohtaa rahan aika-arvon…

    Jean S

    Metsätalouden kannattavuuden kuvittelua helpottaa se, että alalla on käytäntönä se, että kaikki kannattavuuslaskelmat tehdään aina nykyhinnoin, ja että kukaan ei noteeraa metsäkiinteistöjä päivittäin. Pörssiosakkeethan on siinä mielessä hauskoja, että esim. Nordnet kertoo joka päivä, mikä allekirjoittaneen osake- ja rahastovarallisuuden arvo on ja paljonko mikäkin erä on voitolla tai tappiolla. Metsän kanssa on siis paljon helpompi ikään kuin pettää itseään, kun kukaan ei ole muistuttamassa.

    Ja kannattavuudessa on tosiaan eroja eri puolilla maata. Viimeisin maaliin mennyt ostokseni oli noin 35 ha tilakokonaisuus, jonka summa-arvo oli 63743, käypä metsätalousarvo 47807 ja kauppahinta 52700. Arvio oli alkukesältä eli hiukan alakanttinen ostopäivän tilanteeseen nähden, heti hakattavaa noin 30000 eurolla jos haluaa hakata. Onnittelut muuten reva-metsärahatieteilijälle, myyjä on varmaan ajatellut, että tuosta saa hänen palstansa innokkaan ja asiansa osaavan omistajan. Jos haluaa olla tyylikäs, voi tietysti odotella, että myyjä kuolee tai dementoituu, ennen kun laittaa tilan myyntiin.

    Puu Hastelija

    Joo, kyllä tarjouksia on tullut jätettyä, mutta maaleja ei ole tullut aikoihin. Joko puuhastelu alue pielessä, tai laskukone?

    jpjulku

    ”… ja unohtaa rahan aika-arvon…”  No tuossa mennään jo kysymykseen miten kannattava ja suhteessa mihin.

     

    Gla

    Metsäkupsa: ”50 € kuutiohinnaksi tuli,joten meilläpäin ennätys 70,joten on vielä huomattavasti alhaisempi.”

    Kuutiohinta on jokseenkin kääntäen verrannollinen puuston määrään. Jos tuosta siis jonkinlaista indikaattoria haluaa itselleen, pitää kuutiohinta sijoittaa oikeaan kohtaan puuston määrä-kuvaajaa. Kolmas ulottuvuus on korko eli helposti mennään vipuun noiden lukujen kanssa. Sitten vielä, jos hinnoittelee taimikon korkeammalla korolla kuin varttuneet metsät, saadaankin melkoinen soppa aikaan. Tietysti jos itse aina käyttää samanlaista laskentaperustetta, aika hyvin tuolla voi tarkastaa pahimmat laskuvirheet omasta hinnoittelusta.

     

    hatelo

    Ei oo kyllä tosi hyvissäkään kohteissa tarvinnut maksaa viime aikoinakaan yli 35€/m3. Ha-hinnathan on olleet sitten ihan reiluja keskihintoihin nähden vaan niillä on saanut laatua.

    Aimo Jortikka

    Kukahan tuon summa-arvomenetelmän on oikein keksinyt kun on olemassa vain yksi oikea tapa laskea niin metsän kuin kaikkien muiden omaisuuserien , osakkeiden , yritysten ym arvo ja se on tuottoarvo eli tulevaisuuden nettotuottojen nykyarvo. Pitäisi jo päästä eroon tuosta epäilyttävästä menetelmästä eroon jossa on suuria harkinnanvaraisia eriä, jotka mahdollistaa merkittäviä vedätyksiä suuntaan jos toiseen.

    A.Jalkanen

    Nyt pystyssä seisovan puuston määrä voidaan arvioida melkoisen tarkasti. Sen sijaan tulevien tuottojen laskentaan sisältyy paljon epävarmuuksia. Siksi summa-arvo.

    Puuki

    Kauppa-arvomenetelmä taitaa olla nykyään käytössä myyntitilanteissa, koska hinnat on mitä on.

    Gla

    Kauppa-arvomenetelmä on hyvä tapa arvioida omia mahdollisuuksia menestyä tarjouskisassa. Summa-arvonkin perusteella voi nopeasti haarukoida todennäköistä kauppahintaa. Tuottoarvo on kuitenkin se, jolla itse oman hintani lasken. Millään muulla tavoin en oikein saa selville, mistä aion maksaa. Tulevaisuuden riskit on samat kaikissa menetelmissä, siitä ei eroa tule.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 103)