Keskustelut Puukauppa Metsäomistajille kissanpäivät?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
  • Metsäomistajille kissanpäivät?

    Ylellä oli uutinen puun ennätyksellisestä käytön lisääntymisestä,jonka ansiosta metsänomistajille koittaa kissanpäivät.Teollisuus epäilee puun riittävyyttä,Mtk:n näkemys on,että puuta piisaa.Kyllähän Suomessa puuta on,mutta kuinka paljon siitä markkinoille tulee ,on toinen kysymys.

    Ei taida metsän vuokraaminen,tai muutkaat konstit paljoa muutosta nykyiseen menoon tuoda.On aktiivi metsänomistajia,toisessa ääripäässä on omista ja unohda vuosikymeniksi omistajia.Hyvä hinta varmaan saisi puuta liikkeelle,mutta kuka ostaja aloittaisi hintojen noston.Taitaa asia jäädä markkinavoimien käsiin,tähän asti raaka-aineet ovat joustaneet,useimiten alaspäin halpuuttaen.

  • Ammatti Raivooja

    Kuinka monta prosenttia metsäkupsa pystyy lisäämään vuosittain omia hakkuita? Aika harva on vielä ilmoittanut, että varaa olisi hakata enemmänkin. Jos parhaimmilla metsänomistajilla on metsät täyskäytöllä ja lisää joudutaan hakemaan sieltä hoitamattomasta unholasta korkeilla korjuukustannuksilla ja reilusti rahaa tarjoamalla puun irroittamiseksi sieltä unholasta niin mahdollistaako se todella aktiivimyyjien tilipussin kasvun, jotka myyvät kuitenkin? Niille voi antaa vähän vähemmän kun saatavuusongelmaa ei ole ja käyttää ne rahat henkilökunnan palkkaamiseen maanittelemaan ja soittelemaan unohdettuja ja siirtämään aktiivimyyjien kannattavasta korjuusta rahaa sinne unholaan.

    metsänvartija

    Sopisi MV:lle hyvin.

    Nostaisi metsätilojen hintojakin samalla ja puun hintakin hilautuisi ylöspäin.

    harrastelija

    Puun reaalihinta on painunut alaspäin ja samalla metsän myynnin verotusta on hilattu ylöspäin. Kyllä se on vähentänyt ainakin meidän myyntihaluja.
    Näkyisihän tuolla metsään.fi suunnitelmissa olevan muutama myyntikuviokin.

    Jos pitää esim. vieraalla teettää kaikki hoitotyöt ja ennakkoraivaukset, niin puun myynti ei kyllä lyö leiville – kasvakoon jonkun aikaa rauhassa!

    Metsuri motokuski

    Voihan se hinta olla laskenut mutta ilmeisen hyvä se on kuitenkin kun leimikoita tarjotaan myytäväksi reilusti enemmän kuin ostetaan.

    kuusessa ollaan

    Siis kumpi on muuttunut, kysyntä vai tarjonta?

    Eli onko kysyntä laskenut niin alas, ettei normitarjontaakaan pystytä ostamaan…

    Metsäkupsa

    Kuulun aktiivisiin metsänomistajiin,joka on hyödyntänyt täysimääräisesti hakkuumahdollisuudet.Vuosittaisen hakkuumäärän kasvattamiseen tarvitsen jatkossakin metsätilojen ostoa,jotta määrää voin kasvattaa kestävästi.Prosenteja kasvumääristä mahdotonta sanoa mitään,aika näyttää.

    Metsälehden nettikysely,oletko aikonut ostaa metsää ei kyllä hintojen puoleen hyvää ostajan kannalta lupaa,koska yllävän moni haaveilee ostavansa metsää.

    kuusessa ollaan

    Odotan mielenkiinnolla seuraavaa päivitystä tuonne puunhintapalstalle. Jos ensiharvennus- ja hankintapuun lasku on saman tasoista, mennee mänty jo alle kympin keskipystyhintana.

    Potifar

    Pöhinä on nyt aika hyvä. Kisapäivistä en tiedä, mutta metsänsä hoitaneet voivat jotain odottaakin.

    Luulenpa niin, ja tiedänkin, että on monta metsänomistajaa joita vit***, kun aikoinaan jäi metsät hoitamatta. Ei uskottu metsään.

    Ainakin eläkeläisille (todella monelle) olisivat metsätuotot nyt tarpeen.

    Kun aikoinaan kaupunkilaispoikana aloitin (1988 ) harrastepohjalta ”risusavotat”, niin hulluna pitivät.

    Eivät pidä enää. Olen uskonut asiaani aina!

    jees h-valta

    Potifar meinaa että vain metsänsä hoitaneilla on hyvät mestat. Kyllä ne tulee kaikki kohteet mukaan menoon.

    satapii

    Kyllä ensiharvennuksilta tulee pystykauppatuloa 800-1000€/ha. Osa tiheässä kasvaneita ja myöhastyneitä ”ensiharvennuksia” on tuottanut jopa yli 2000€/ha.
    Ennakkoraivaukset omana työnä. Bensat ja matkat vähennyksiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)