Keskustelut Metsänomistus Metsäomaisuuden myynti

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Metsäomaisuuden myynti

    Mistä saa luotettavaa tietoa maakaupan verotuksesta? Kuolinpesä omistaa huomattavan määrän metsää ja myös peltoa, jotka olisi nyt tarkoitus myydä yhdelle osakkaalle. Omaisuus on ollut jo yli 20 vuotta
    kuolinpesän hallinnassa. Joudummeko maksamaan veroa?
    Verottajan edustaja ja metsäasiantuntijat antavat hyvin ristiriitaista tietoa.

  • jees h-valta

    Ottamatta kantaa joudutteko maksamaan veroa olen senverran ikävä että kysyn miksi se on kynnyskysymys?
    Verohan ei koskaan ole kuin maksimissaan pääomavero noissa ja katson tuon kyllä aika selkeäksi pääomatuloveron paikaksi.
    Mutta jos omaisuus on huomattava kait sen nyt maksaa hymyssäsuin??

    Puun takaa

    Eikös se kuolinpesä kannattaisi muuttaa verotusyhtymäksi ennen niitä kauppoja?

    ensolainen evakko

    Useimmiten kuolinpesän osakkaat ovat tehneet 0 tuntia töitä tai osallistuneet kustannuksiin, kun niitä ei ole.

    Josko myydään leimikko niin riihikuivat rahat kelpaavat.

    Josko joku osakkaista on halukas ottamaan homman itselleen niin antakaa mahdollisuus. Usein hän on se henkilö joka on aiemminkin tehnyt jotain. Kun järkevään sopimukseen ei päästä niin kiinteistövälittäjä saa asiakkaita. Sitten jaetaan ne riihikuivat. Hintahan löytyy vapaasti. Temppu on ruma mutta mahdollinen. Tarjotkaa ulkopuolisille hinnan hakemiseksi ja pitäkää sitten ”sisäpiirin kokous”!

    Veroja kauhistellaan. Naapurikylällä oli kahden vanhan veljeksen tila noin 60ha, joka oli ollut hakkaamatta kymmeniä vuosia. Veljet viimein vuorollaan poistuivat ja tila jäi kolmannen veljen pojille. Puutili oli huima ja siitä veroa 48 %
    Pojat varmaan olivat tyytyväisiä kuin lottovoittajat sillä erolla ettei tarvinnut maksaa edes sitä yhtä riviä..

    ensolainen evakko

    Puun takaa

    Tässäkin tapauksessa suosittelen verotusyhtymää!

    Timppa

    Kun haluat välttää veroja, niin etsi se itsesi kannalta edullisin vaihtoehto ja pyydä siitä verottajalta ennakkopäätös. Silloin on varmuus asiasta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuolla jossain toisessa ketjussa käsiteltiin juuri tätä tilannetta. Netistä hakemalla löytää paljon tietoa, mutta jokainen tilanne on erilainen eikä perusohje välttämättä sovellu. Tässä tapauksessa on hienoa että tilalle on yksi jatkajaehdokas eikä sitä tarvitse pirstoa.

    Väinö Sikanen on lähes poikkeuksetta julkisuudessa olleissa tapauksissa antanut neuvon: pitää muodostaa verotusyhtymä joksikin määräajaksi jonka jälkeen yhtymäosuudet voidaan myydä niitä haluavalle. Yhtymäosuuden myynnin verotus riippuu sukulaisuussuhteista. Ostaja pääsee hyödyntämään puunmyynneissään metsävähennyspohjaa. Kaupoista menee pääsääntöisesti varainsiirtovero.

    Yleensä omaisuuden siirto ei onnistu veroitta.

    tukki
    ensolainen evakko

    Verottajalta pitääkin kysyä!

    Silti pettymyksiinkin voi varautua. Vuonna 2005 myimme tyttärelle pari tilaa verottajan ohjeen mukaan. Meille, siis minulle ja tyttärelle soitettin molemmille kolmesta eri toimistosta tivaten milloin mitäkin: luovutusvoittoa tai lahjaveroa. Kuusi täysin turhaa virkapuhelua ja veroasiakkaiden kiusaaminen siihen päälle.

    No hommassahan ei tapahtunut mitään. Ikuisesti jäi hiertämään todellisen maksajan (verotettava itse, mehän kaiken maksamme) mieltä. Ainakin silloin väkeä puhelimineen oli liikaa!

    camomilla

    Hommahan on nyt niin että haluaisimme myydä yhdelle osakkaalle hieman alhaisempaan hintaan eli veron verran halvemmalla. Jos myymme ulkopuoliselle, maksamme luonnollisesti veron, mutta silloin myyntihinta olisi myös korkeampi. Kummallisinta on ettei verottaja ota tässä vaiheessa kantaa, joudummeko maksamaan vai ei.
    Verottajan ennakkoratkaisua varten tarvitaan hirvittävä määrä asiakirjoja.
    Sen verran olemme neuvoa saaneet metsäasiantuntijalta, että meidän kannattaa muodostaa yhtymä ennen tilan myyntiä.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)