Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • jees h-valta

    Eli Lasse olet sitä mieltä että olisi parempi siirtyä sinne passiivisten puolelle? Kun minä teen tätä taloudellinen paras tulos mielessä ja nyt se on vahvistettu jopa Luonnonvarakeskuksen toimesta. Ja sielläkin ”kepulandia” kyllä jyllää ettei varmasti ole vedetty mhy:tä vastaan.
    Mutta ei kait näetyn ymmärrys jne…

    Visakallo

    Mitähän niin mielikuvituksellista minun puukauppaennusteessa mahtoi Jessen mielestä olla?
    Jos olen oikein tulkinnut, Jessen ensimmäiset haapakaupat olisivat parin vuoden kuluttua.
    Käytinkö liian pientä, vaiko liian suurta hehtaarikuutiomäärää, vai oliko haavan mottihintaennuste liian pieni vaiko liian suuri?
    Yleensäkin olisi fiksumpaa esittää heti oma korjaava näkemyksensä, eikä vain julistaa toisen näkemystä pelkäksi mielikuvituksen tuotteeksi.
    Jesse on kaikkina näinä vuosina, kun olen tällä palstalla ollut, kertonut puuntuotantoajatuksensa pohjautuvan hänen omana aikanaan saatavaan hakkuutuloon.
    Eikö silloin uudistamis- ja hoitotöitä koskevien kustannusten kohdistaminen pidä tehdä myös samalla tavalla?

    jees h-valta

    Et valitettavasti vastannut yhteenkään kysymykseeni. Tehdään yksi lisää: Miksi pitäisi hyppiä ”aisan yli”? ( vastaisitko edes tähän)
    Se tutkimus nimittäin oli 25% HEHTAARIA kohti eli se sulkee passiivisuustekijät pois.

    Nimetön

    No sitä pelkoa ei MG:llä enään ole että Jeese aisan yli hyppis, mutta sehän se on hoitosopimuksen tavotekkin. Tiedät kyllä miks muut vähän katselee aidan toisellekkin puolen.

    jees h-valta

    Minun ”ennusteeni” haavan hinnasta on tähän asti perustunut kasvatussopimuksen tekstiin eli mustaa valkoisella. Muut kaikki ovat ennusteita ja siksi en niihin lähde. Tuo kuusen ennustettavuus nimittäin ei ole nyt kovin hyvä joten mitään muuta ei voi kuin ennustaa ja siihen en lähde. Voi olla että paranee hinta mutta voi olla että huononee ja reippaasti. Siihenkin minulla on paljon hatusta vedettyä parempaa ennustepohjaa mutta sitä en enempää vielä valota.

    jees h-valta

    Lasse, se sopii minulle mainiosti että katselette. Meillä sopimusasiakkailla menee aina vain paremmin koska me pystymme jo ruokkimaan aika paljon esim. M-G:n puuntarvetta jo tällä haavaa. Miksi meidän ei kannattaisi siitä ottaa silloin kunnon korvauskin. Molemmat hyötyvät ja muut ruikuttaa rannalla nk.

    jees h-valta

    Ja tuohon puuntakusen haapaan kohdistuvan ensimmäisen hakkuun ajankohdasta että jos kaksikymmentä vuotta kasvattelen kuten suositus en taas tiedä laskukaavaasi jos 2017 on jo puukauppa haavasta edessä. Istutin 2000 keväällä ensimmäiset. Mutta sehän myös näyttää tuo puun ikäkysymyskin olevan elävä käsite. Mutta voin taas kumota että tuskin vielä silloin koska on niin paljon kiirellisempiä hoitohakkuita vielä ennen edessä.

    Nimetön

    No siitä minä Jees oon kyllä satavarma ettei se ”kunnon korvaus” ole ainakaan rahaa, ehkä se lippalakki kerran vuodessa

    Visakallo

    Nyt en kyllä Jesse oikein ymmärrä.
    Ihan vähän aikaa sitten kerroit, ettet aio kaivaa sopimuspapereita esiin, jos kuusikuidun hinta nykyinen tai huonompi.
    Nykyisestä kuusikuidun hinnasta 80% on jotakin 14-15 euroa.
    Koivukuidun hinta on tällä hetkellä jotakin 18 euroa, ja kerroit, että haavoista maksetaan sama hinta.
    Samoihin aikoihin kerroit ensimmäisten haapa-hakkuiden olevan parin vuoden kuluttua.
    Mielellään uskoisin johonkin, mutta en tiedä mihin.

    Entä 350 mottia haapoja hehtaarilta parin vuoden päästä?
    Mihin suuntaan se on pielessä?
    Mottimäärän pystyt kyllä ennakoimaan hyvinkin tarkasti, jos vain haluat.

    Puuhastelija

    Taisi Puuntakunen laittaa liian isot euromäärät…
    Oletko Jesse miettinyt miten sinun nettotuloksesi muuttuisi jos toimisit ”villinä”? Harmi, kun samassa tulosvertailussa ei ollut mukana villejä aktiivisia metsänomistajia. Eli se vertailu taitaa olle niitä ”vale, emävale, tilasto” -tyyppisiä. Kertoo jotakin, mutta jättää paljon kertomatta.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 185)