Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • Visakallo

    Samaa mieltä Metsuri motokuskin kanssa.
    On ihan hyvä, että Jesse on tyytyväinen sopimuskumppaniinsa, mutta eikö meillä muillakin ole sama oikeus olla tyytyväisiä omiin ratkaisuihimme?
    Silloin kun puuta myydään, saattaa kysymyksessä olla jopa oman elämäntyön tilipäivästä.
    Kyllä siinä puusta saatavalla hinnalla on aivan ratkaiseva merkitys.
    Metsän uudistamis- ja kiertoaikaiset hoitokulut ovat normaalisti yhteensä vain 15-25% luokkaa päätehakkuusta saatavasta tulosta, joten muilla asioilla kuin puun hinnalla on tältä osin vain rajallinen merkitys puuntuotannon kannattavuudessa.
    Tämän hetkisellä haavan hinnalla posenttiluvut ovat aivan toiset, mutta siihen on taas Jessellä aivan oma laskuoppinsa käytettävissä.

    jees h-valta

    Mm. ja puunatkunen ne taas höpäjää niin suloisesti ristiin omia mielipiteitään että!
    Juuri kun olen maininnut että minulle kyllä maistuu 25% parempi tulos puuntuotokseen. Niin eikös maar puuntakuselle se olekkin niin vähämerkityksinen kun se prosentti muodostuu hoitotöiden osuudesta.
    Se kaikki on sitä samaa balettia eli se NETTOTULOS on 25% parempi kuin villillä metsätaloudella. Sama koskee mm:ia, eli miksi hitossa yrität urkkia yhtä osaa kokonaisbaletista jos kerran pärjäät ilman sitä omillas. Se puunmyynti ei silloin pelkästään varmastikkaan tuo sitä 25%. Mutta en silti yllättynyt ollenkaan ja vielä vähemmän tuosta haavan vetämisestä joka asiaan kun ei muulla saa mitään argumentointia aikaan. Olen varmasti selvästi ilmoittanut olevani siinä vielä aivan samalla viivalla muiden metsänomistajien kanssa että myyn vain hakkuilta sattumaeriä metsän sisältämää luontaista. Silti revin siitä kyllä huomattavasti parempaa hintaa, siitäkin.

    huithapeli

    Olisi mielenkiintoista lukea tuo tutkimus. Oleellinen kysymys on millaiseen ryhmään näitä sopimustilallisia on verrattu ja miten tämä tulos on laskettu? En ihan vähällä usko, että heittäytymällä täysin sopimuskumppanin helmaan aktiivinen mo kykenisi parantamaan taloudellista tulostaan 25%.

    Omakohtaiset kokemukset ovat sellaiset, että olitpa myymässä puuta tai ostamassa palveluita on syytä kysyä tarjoukset myös muilta kuin sopimuskumppanilta.

    Visakallo

    En tiedä, ymmärsikö Jesse minut tahallaan vaiko tahattomasti väärin kun sekoitteli aivan eri asioita tarkoittavat asiat ja prosenttiluvut leskenään.

    Tässä Jessen tuleva hybridihaavikon päätehakkuuennuste:
    350 mottia/ ha x 18,00 eur = 6300,00 eur / ha.
    Jesse osaa varmasti laskea yhteen, paljonko uudistamis- ja hoitokulut ovat olleet ja montako prosenttia ne ovat päätehakkuussa saatavasta hinnasta ja kerro se meille!

    jees h-valta

    Ensin huithapelille että kysy Lukesta eli luonnonvarakeskuksesta miten vertailu on tehty. Oma infoni on kuten sanoin Metsä-Groupin lehdestä eli Viestistä. Ja tuohon puuntakusen ennustajaeukon maailmoihin en viitsi lähteä koska jo laskelma on aivan mielikuvituksesta tempaistu ja minullahan uudistuskulut voi vastaisuudessa ennustaa aivan yhtä luotettavasti eli lähes sen mitä muutaman tunnin raivaussahan pärryytys/ha maksaa ja alkupiste on ensimmäinen istutus jaettuna ties kuinka monella kasvatussatsilla. Mitään tämän enempää ei ole tarjolla. Ja kun minua aina syytetään haapakeskusteluun viennistä voi nyt jokainen katsoa tätä keskustelua ja kuka sen taas alkoikaan??

    Nimetön

    Justiinsa tälläsiä Jees sopimuskumppaneita yhtiöt yrittää sopimuskummpaneiksi löytääkin joittenka kans yhteistyö ois helppoa ja jatkuvaa vaikka puusta maksetaan hievenen heikompaa hintaa mitä esim. yksityiset sahat ja saadaan palvelut myytyä hinnalla joka ei ainakaan ole tarjolla olevista palveluista edullisin ja laatu on aina arvotus sopimuskumppanin myyjällekkin.
    Etämetsänomistajille alkujaan suunniteltu koko hoitosopimus jotta pääsis vapaasti luvan kans mellastaan hoitosopimuksen tehneen metsässä.
    Kerran olin kuuntelemasa UPM:n miestä joka hoitosopimusta hyvin vasten hakosesen tuntosesti kuulijoille esitteli, mutta kun ylempää oli tehtävä annettu. Lopuksi uskalsi todeta että tämä paikalla oleva porukka kyllä osaa itsekkin metsänsä hoitaa.

    jees h-valta

    Mutta se johon ei enää ennustajaeukon taipumusta tarvita on että seuraava keskeneräinen (kasvatukseltaan ja kasvultaan) kuusikko on pakko ottaa hätäiseen hakkuuohjelmaan kirjanpainajatoukan levittyä naapurin (suuren metsäyhtiön) kuusikosta jo yli rajan. Muutama päivä sitten kirjoittelin että se on uhkana mutta tikoilla juhlat kuuluivat ja näkyivät jatkuvan. Nyt minun puolella. Kymmenkunta kuusta jo reikää täynnä kuorestaan kuin tahkojuusto. Toki ne vielä elää mutta loppulaskenta on jo alkanut. Se mikä sen pisti nopeaksi ja yllätti ettei se levinnytkään kuten oletin siitä suoraan rajan yli vaan loikkasikin useita kymmeniä metrejä samassa mäen reunassa ja siksi en aiemmin huomannutkaan. Ikää ei juuri viittäkymmentäkään vuotta ja juuri tukille vasta pääosin tulossa. Koitan vielä selvitä vain etelärinteen hakkuusta mutta saattaa mennä myöhemmin vielä enemmänkin. Mutta onhan se h-haavikon kuvion rajassa joten siksi kuitenkin jatkuvan mielenkiinnon kohteena.

    jees h-valta

    Kertoisko Lasse nyt myös ystävällisesti mitä pahaa on hyvässä ja tuottoisassa yhteistyössä?
    Vai onko se vain pahaa että sitä tehdäänkin suuren kansainvälisen yrityksen kanssa?
    Vai se että kun näin ei ole ennekään tehty niin ei kait kukaan hullu nytkään?
    Vaiko että se on ”meitin” mhy:ltä pois?
    Vai miksi? Eikö rahaa saa vastaanottaa enempää muilta kuin mhy-vetoisilta?
    Ja vielä että kun tyrmäät puun hinnan paremmuuden ja samaan aikaan haukut palvelun kalliimmaksi että mistä ihmeestä se 25% sitten tulee???

    Nimetön

    Eikait siinä hoitosopimuksesa mitään pahaa ole, samaa tuttua osuuskauppa aatetta jolla asiakkaita yritetään sitouttaa etteivät aisan yli hyppis parempien tarjouksien perässä.

    Nimetön

    No se 25% tulee siitä kun sopimusasiakkaiten metsiä hakataan säännöllisesti ja enemmän mitä vertailuryhmän metsänomistajien johon kuuluu kaikki passiiviset metsän omistajat jotka ei koskaan metsää myy. Melko sokia oot jos luulet että se 25% tulee korkiammasta puun hinnasta ja halvemmista palveluista. Justiinsa Jeesen kaltasia asiakkaita sopimuskumppaneiksi haetaan.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 185)