Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • jees h-valta

    Kertaakaan minulle ei muuten ole tarjottu esim. kuusen istutusta tai taimia. Aina on kysytty mutta ehkä he jo tuntevatkin asiakkaansa.
    Ja se joka on minulle vielä tärkeämpi kuin tämä 25% on 75% parempi palveluhalukkuus. En koskaan aloitukseni -95 jälkeen kuvitellut enää mitään kun siitä asti kerkesin mhy:täkin kuten metsäkeskustakin kokea. Oli aivan kuin olisi muuttanut valtakuntaa metsineen kun pääsi asioinnissa kumppanuustasolle silloisen Metsäliiton kanssa. Tämä sopimusasiakkuus oli sitten ikäänkuin piste iin päälle. Kuten vanhemmat palstoile kirjoitelleet varmaan muistavatkin. Olen kyllä varmasti maininnut ja jotenkin jopa hiukan puolustanutkin.
    Jäi pois määräily ja itsekäs kaikentietävä suorastaan härski piittaamattomuus aloittelevan metsänomistajan ehkä heille hiukan vieraasta tavasta tehdä metsää ja sen toimia.

    metsä-masa

    Kyllä yleensä sopimus asiakkaasta pidetään hyvää huolta. Työn, ammattitaidon- ja materiaalin laatuun kiinnitetään erityistä huomiota, jos jotin nenee pieleen asia korjataan heti ja reilusti.

    Sopimus tilallisille järjestetään teema- ja asiakas iltoja, jotka on koottu ajankohtaisista metsäasioista, tyylikkäästä tarjoilusta ja viihteestä, se luo sitä sitoutumista ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, jota osa nykyisistä metsänomistajista arvostaa kovasti.

    Nämä myönteiset kokemukset tuo aina uusia asiakkaita sopimustilojen piiriin, etupäässä tilat ovat kooltaan keskisuuria ja suuria tiloja, omistajat on yleensä kauvempana- asuvia kaupunkilaisia.

    Mutta kyllä asiakkaan tulee laskeskella itsekkin onko sopimuksesta kokonaisuutena plussaa vai miinusta.

    Visakallo

    Useat puunostajajat tarjoavat nykyisin kanta-asiakassopimuksia, eli kolmella suurella ei ole tässä enää samanlaista etulyöntiasemaa kuin ennen.
    Myös näitä kanta-asiakassopimuksia kannattaa kilpailuttaa.
    Puuntuottajat osaavat kyllä yleensä laskea ja valita itselleen sopivimmat kumppanit, joita voi olla myös useampia.
    Jesse on täällä kertonut metsätaloutensa olevan tappiollista.
    Kuinka paljon tappiollisempaa se olisi ollut ilman sopimuskumppanuutta?

    jees h-valta

    Jokainen joka laittaa keskisuuren metsätilan pystyyn alle kahdessakymmenessä vuodessa varmasti joutuu tekemään tappiollista tulosta useita vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Koska ei ollut mitään kultaista lusikkaa tai kädenpuristusta vaan pankin velkaraha jolla tämä tehtiin. Vasta sen jälkeen kun oli jo talo ja mökki jne. ostettuja ja suurelta osin maksettujakin. Aivan lähivuosina tämä alkaa pyöriä plussan puolella koska investoinnit alkavat maltillistua joten velkaa ei tarvita enää. Tällä ei tämän itse asian kanssa kuitenkaan ole mitään tekemistä mutta ymmärrän kyllä epätoivoisempiakin sepitelmiä selkeiden vertailujen argumenteiksi varsinkin kun usko on monella tapaakin eronnut omasta selkeästä linjastani.

    Visakallo

    Eipä tässä mistään epätoivosta ja sepittelystä ole kysymys, vaan siitä, että metsänomistajilla todellakin on valittavinaan useita sopimusasiakkuusvaihtoehtoja.
    Jesse edustaa täällä niistä yhtä.
    On täysin selvää, ettei koko valtakunnassa ole olemassa vain yhtä ja ainoata parasta sopimuskumppania tai muuta metsänhoitoratkaisua.
    Kullekin metsänomistajalle paras kumppani ja ratkaisu löytyy vertailemalla ja kilpailuttamalla.

    Jansson

    Lehti tuli luettua, eli meillä sopimusasiakkailla parempi tulos. (varmaan totta mutta mainos) Sopimusasiakkuus on myös sitä että itse päättää mitä asioita tekee ja mihin myy. Ei se sitä tarkoita että kaikki tulee ja menee tämän yhden yhtiön kautta. Mutta aina saa tarjouksen. Huonollakin hetkellä ja totta on että valtaosa puukaupoista menee kilpailusta huolimatta yhdelle. Kumppanuus kun punnitaan vaikeina hetkinä. Metsänhoitoa voi ja pitää tehdä mahdollisimman paljon itse.
    En ole vielä löytänyt sitä Mhy:n ideaa, erittäin hyvää neuvontaa olen sieltä saanut, mutta valtakirjoja ei kirjoitella minun omaisuudenhoidosta ennenkuin olen holhouksessa. Ehdottomasti sopimusasiakkuuden kannalla.

    Timppa

    Esim UPM:n tänä vuonna uusitussa sopimusmallissa annettaisiin yhtiölle kahden viikon etuosto-oikeus leimikkoon. Jokainen voi sitten arvioida, että ottako vai jättääkö tuollaisen sopimuksen.

    Olen muuten nähnyt sellaisnkin tutkimuksen, että yhteismetsien metsät ovat paremmin hoidetut kuin metsät keskimäärin. Samoin puukauppa suurempaa. Harva yhteismetsä taitaa olla kuitenkaan sopimusasiakas ainakaan, jos sopimusehdot ovat tuollaiset.

    Nimetön

    Lehti tuli luettua. Tuo 25% lisä perustu ainoastaan siihen että sopimusasiakkaat on vaan aktiivisimpia puun myyjiä ja toisessa ryhmässä on kaikki passiiviset metsän omistajt jotka eivät koskaan metsää myy.
    Eihän tuossa sopimusasiakkuudessa ole muusta kysymys kuin saada asiakkaat jotenki sitoutuun yhteen yritykseen. Sama tavoite liikemailmalla saada vakioasiakkaita samanlailla kuin kaikilla muilla houkutuksilla, jäsenalennukset, bonuskortit, ja mitä niitä kaikkia nyt onkaan millä asiakkaita yritetään sitouttaa.

    jees h-valta

    Tuo sitouttaminen nyt sitten tuntuu olevan kovinkin kirosana täällä. Mutta jos siinä sitoutuu myös ostava osapuoli aina ostamaan ja päivän parhaaseen hintatasoon niin mitähän pahaa siinä sitten?
    Esim. juuri Tapanin myrskypuut oli monelle suuri ongelma saada kaupaksi ja hinta oli mitä oli jos kaupan sai. Minulle ensimmäisen arkiaamupäivän aikana soitti sopimuskumppanin kolme ostavaa jotka varmistivat että heidän palvelunsa on tiedon myrskyn tuhoista saanut.
    Samalla he lupasivat hoitaa vakuutusyhtiölle mahdollisen arvonaleneman korvaushakemuksen. Minun ei tarvinnut soittaa yhtään puhelua. Ja homma hoitui myös etten muuta kuin kävin vain katsomassa moton luona kuinka homma toimii. Muutaman viikon sisään.

    Korpituvan Taneli

    Jos sellainen metsänomistaja, joka ei ole käynyt 30 vuoteen palstallaan tekee metsästään tuollaisen sopimusmetsän ja sitten hyväksyy kitisemättä asiantuntijan ehdotukset, niin tuotot pitkän päälle paranevat enemmänkin kuin tuon 25%.

    Jos aktiivinen metsänomistaja, joka osaa kilpailutuksen ja tekee/teettää itse kaikki työt, tekee saman tempun niin tulos saattaa olla miinuksella.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 185)