Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • mehtäukko

    No kun kaikkea vertaillaan, verrataan näitä kahta.

    Kun Upm pakeni itä- ja koillis-Suomesta, se irtisanoi hoitosopimukset ja möi tilansa. Nyt pörssi-yhtiö kiipeää takaisin alueille.

    MG on osuuskuntapohjainen toimija, jonka investoinnit kotimaahan menevät kaikkien yli moneen kertaan. On enemmän kuin luonnollista, että ne 100 tuhatta mo-jäsentä halutaan hoitosopimusten piiriin.Sillä varmistuu osaltaan puun tuotanto laitoksille jatkossakin. Varmuutta puolin ja toisin.

    Pelittää oikein hyvin.

    Panu

    Minkäslaiset vaatimukset ostajilla on hoitosopimusasiakkuuteen? Kaksi kertaa olen MG:lle sitä ehdottanut mutta ei ole kelvannut. Ajatuksena oli paremmat bonarit. Ehkä aavistivat, että kilpailuttaisin puukaupat ja hoitotyöt kuitenkin.

    jees h-valta

    Muutama satanen tuli taas pyytämättä ja yllättäen viime viikon lopulla ihan vanhoja puukauppoja lisäbonustettuna. Kun lähtee ennakkoluulottomasti ja sairasta ennakkoluuloisuutta ja harhaisuutta välttäen peliin mukaan on voittoja tiedossa. Turhat vehtaamiset saa unohtaa.

    pihkatappi

    Puukaupan kilpailuttamisella tuli muutama tonni vuodessa noita euroja.

    Ymmärrän hoitosopimukset kannattaviksi, jos metsänhoidot ja hakkuut tulevat tuolla perusteella tehdyiksi ja oikeaan aikaan. Eli jos metsänomistaja ei halua, osaa tai ehdi asioita hoitaa ja ymmärrä metsätaloutta, varsinkin taimikoissa ammattilaisen työnjälki tuottaa. Ennen mhy piti huolen että asioita hoidettiin, nyt on omistajan omalla vastuulla koko paletti ja jos ei onnistu, näissä palveluissa voittaa yritys ja metsänomistaja. Voi tietysti olla että noilla bonuksilla ja eduilla kannattavuus palvelusopimuksella on jokatapauksessa parasta, riippuu vaihtoehtoisista sijoituksistakin.

    jees h-valta

    Minä en ole hoitosopimusasiakas vaan aivan sopimusasiakas vain. Mutta silti bonuksia tulee aivan mukava potti vuosittain. Ja se muutama tonni pihkatapin kilpailutuksesta otetaan taas ennen vuodenvaihdetta hinnantarkistuksena.

    Puuki

    Hoitosopimuksissa on hyvää ja huonoa. Huonoa on kalliit hoitokustannukset. Ne tosin on kallistuneet melko paljon jokaisella toimijalla.    Esim. laikkumätästys kustansi muutama vuosi sitten (itse hommattu kaivuri ja kuski) n. 150 € /ha vähemmän kuin nykyään ja jo ennen löpön hinnan nousua.  Sopiminen ja kohteen neuvominen tekijälle (min.= kartta kohteesta)  ei ole iso homma.     Sinnehän ne hoitolaskuihin bonukset äkkiä hupenee, samanlaista kuin  kauppojen bonusedut , ne maksaa lopulta asiakas itse. Mutta sopiminen ja töiden teettäminen  on tietysti vapaaehtoista. (ellei ole rasti ruudussa ; MG tekkee hoitotyöt) .

    herranumero47

    Siinäpä Pihkatappi ja Puuki asian tiivistivät. Väliportaiden kautta teetettynä hoitotöiden kustannukset kyllä nousseet jo kestämättömälle tasolle. Esimerkiksi ennakkoraivaus vie helposti puolet ensiharvennuksen tuloista.

    Tomperi

    Eipä siitä voi päätellä tuosta tuloksesta mitään ellei tiedä miten se tutkimus on tehty

    Puuki

    Aivan. Jos on verrattu vaikka keskimääräisen kaupunkilaiseen mo:jaan joka ei edes käy metsässään, th:a ja harv.hakkuiden teosta puhumattakaan  , niin hoitosopimusmetsä varmaan tuottaa sitä paremmin.

    A.Jalkanen

    Lienee paikallaan muistuttaa tässä kohtaa että myös mhy:ltä saa hoitosopimuksen.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 185)