Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • Metsuri motokuski

    Eiköhän ne ole aika marginaalisa määriä joissa taimikon perustaminen ei onnistu. Itse olen kyllä huomannut että nykyisillä toimitaohjeila ja hyvillä taimilla taimikko lähtee varmasti. Myyrä tuhot ovat aika pieniä ajatellen koko taimikon perusttamismääriä että sellaisen takuun voi hyvin sopimuskumppanille antaa. Sitä en tiedä kun en ole tutkinut antaako nuo sopimusasiakkaat takuun täystiheestä taimikosta istutettuna istustustaimilla.

    Onhan näitä ”takuita” paljon muitakin joiden kustannusvaikutus on mitätön rahastettavaan tuottoon nähden. Bisnestähän tämä on

    jees h-valta

    Noista Timpan ja Metsuri motokuskin lausumista tulee väkisinkin mieleen eräs porilainen mamma joka aina kun jutellaan ja tulee kyse jostai uudesta hankinnasta tai tarpeesta päättelee aina että ”mitä silläki sit tekee”. Ja hänellä on kyse asian ymmärtämättömyydestä jolloin otetaan aina tällä konstia asiaan etäisyyttä ja saadaan miettimisaikaa että tarviiko todella vaiko ei.

    Ammatti Raivooja

    Rehevillä heinäsillä mailla ihan paikallaan. huhhuh niitä, jotka paikkaa sinne sit takuulla. Jännä nähdä kestääkö huumori tässä takuutouhussa.

    jees h-valta

    Juuri tästä on kyse, eikä ole ollenkan vähäpätöisestä asiasta kyse.
    Eli kun luonnossa toimitaan on kaikki mahdollista, myyrät, vatukot, tukkim.täit, yms. taudit ja vaivat. Eli jos joku ottaa vastuun se voi realisoitua myös kannettavaksi. Rahassa joko paljon, vähän tai ei oolenkaan. Mutta ylen tärkeä palvelun laadun tae kuitenkin.

    Timppa

    On siellä Porissa päin viisauttakin. Kuten se ”mamma”, joka ei kaikenmaailman tarjouksista innostunut.

    Et Jesse näemmä oikein sisäistä riskienhallinan ja bisneksen logiikkaa. Kuten tuolla edellä kirjoitin, ja samaa kirjoitti MM, niin ongelmat ovat normaalisti harvinaisia. Jos omilla mailla ongelmia ei yleensä esiinny, niin ei kannata vähäisestä tarpeesta maksaa ja siis kustantaa ongelmatapauksien taimikonhoitoa.

    Ymmärrän,että Jessen rehevillä mailla ongelmia voi olla runsaastikin, mutta harva metsänomistaja taitaa siis olla niin solidaarinen, että maksaa takuusta, jonka hyöty menee Jesselle.

    jees h-valta

    Timppa aivan pihalla. Minä en nimittäin tarvitse minkään sortin takuuta koska teen saman tein vakiintuneen taimikon omalla laadukkaalla työpanoksellani. Mutta en silti väheksy todellakaan takuuta joka M-G:llä on

    Visakallo

    Näkyi MG:n edustaja tämän päivän Maaseudun Tulevaisuudessa kertovan havupuun kysynnän kasvusta.
    Ei puhunut lehtipuusta mitään.

    jees h-valta

    Valikoiva on puuntakusenkin lukutuokio ollut. Satuitko huomaamaan että lehtisellu on hinnallisesti kirinyt havusellun kiinni?
    Tämä sellun maailmahan Metsä-Grouppia kuten paljon muitakin metsätoimijoita pitää vauraassa kunnossa.

    Visakallo

    MG:n edustaja kertoikin tulevasta ajasta, eikä nykytilanteesta, eli lehtisellun hinnannousu johtaa havupuun kysynnän lisääntymiseen.

    sammeli

    Olipa turhauttavaa lukea ketjuläpi. Ei tunnu löytyvän yhteistä ymmärrystä, eikä haluakaan siihen.
    Omana mielipiteenäni uskon, että sopimusasiakkaat todellakin pääsevät keskimääräistä parempaan tulokseen metsätaloudessaan. Ei kait siitä haittaa voi olla jos joku ammattihenkilö hiemankin katsoo metsienkäytön suunnitelmallisuutta, innostaa hoitotoimenpiteisiin, pyrkii hyödyntämään hakkuumahdollisuuksia ja ylipäätään toimii henkilönä jolta asioista voi kysyä. Olen okeastaan varma hyödyistä, päälle tulevat erillaiset bonukset ja ostolupaukset. Kuitenkin asiaan perehtynyt ja innostunut isäntä on vielä paremmin perillä omista metsistään ja niiden tarpeista, osaa hakea ja hyödyntää olemassa olevaa tietoa. Ei kait tällaiselle puoliammattilaiselle sopimusasiakkuudesta välttämättä ole muuta hyötyä kuin mahdollinen bonus ja luottamuksellinen asiakkuussuhde. Tällaisen isännän metsien tuotto lienee reilusti suurempi kuin keskmääräisen sopimus asiakkaan, mutta ei tämä ”keihäänkärkikään” edusta kovin suurta osuutta kaikkien metsänomistajien joukossa, muutenhan keskimääräinen tuloskin olisi huiman hyvä. Turhaan täälläsiitä intetään saako joku meistä hyötyä sopimuksesta tai sen puutteesta, hyvä jos se keskimääräinen isätä kuitenkin saa.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 185)