Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • Visakallo

    Jessellä on taipumus aliarvioida toisten käsityskykyä.
    Sellaisesta asenteesta kannattaisi kyllä luopua, sillä se kolahtaa jossain vaiheessa omaan nilkkaan.
    Meillä palstalaisilla on varmasti sopimuksia kaikkien niitä tarjoavien puunostajien kanssa.
    Niitä on ihan hyvä vertailla ja kilpailuttaakin tarvittaessa, sillä muuten puunostajat saavat liian hallitsevan aseman puumarkkinoista.
    Ainakin minulla on myönteisiä kokemuksia kaikista sopimuskumppaneistani, mukaan lukin myös Jessen silloin tällöin mainitsemasta.
    Puumarkkinat vain elävät koko ajan niin, että joskus joku sopimuskumppaneista saattaa ilmoittaa, että ei välttämättä tälllä kertaa pysty tekemään kilpasilukykyistä tarjousta, mutta yritetään paremmalla onnella taas seuraavalla kerralla.
    Se jos mikä on rehtiä kauppatapaa.

    reservuaari-indeksi

    No jopas…en kyllä misään vaiheessa kokenut että minua olisi halveksittu. Enkä löydä oikein sitä kohtaa että missä tuo tunne edes olisi voinut teoreettisella tasolla tulla.

    Usein paras tarjous on tullut sopimusfirmalta, mutta ei aina.

    Mistä sitä edes arvaisi että ei-sopimuskumppanin kokonaistarjous on parempi/huonompi (vaikka sen 25%) jos siltä ei edes pyydä tarjousta. Minä en ainakaan osaa arvata.

    Se kun tuppaa puukauppa olemaan aikaan sidottu, puun tarpeet, hintataso jne vaihtelee. Ja kun ne hakattavat kuviotkin taitaa olla aika erilaisia…

    Korpituvan Taneli

    Voi pyhä yksinkertaisuus. Luuleeko jesse tosiaankin että villi ja vapaa metsänomistaja on aina varmasti MHY:n valtakirja asiakas. Kyllä on mielikuvituksetonta ajattelua.

    Minä ainakaan ole koskaan valtakirjakauppaprovikkoja maksanut, enkä maksa, niin kauan kun pääsen kompuroimaan palstan reunalle omin avuin.
    Leimikon teosta olen toki joskus kai maksanutkin, mutta monesti on mennyt jonkun kampanjan piikkiin.

    Väitän edelleen, ettei asiansa osaavalla metsänomistajalla välttämättä ole mitään hyötyä sopimusasikkuudesta, jos nyt ei lie isompaa haittaakaan.
    Jos nyt esim jesse sanoisi sopimuksensa irti, niin olisikohan tuo mikään katastrofi. Vallankin jos ne haavikkojen erillissopimukset jäis voimaan.

    Miksi minun pitäisi Tehdä Sopimus MG:n kanssa vaikka Metsäliiton jäsen olenkin?
    Viimeisten 20 vuoden aikana he ovat pystyneet ostamaan minulta vain yhden 6ha enerkiapuukohteen. Muut kaupat ovat sitten menneet paremmilla hinnoilla muille.
    Niistä Muista kylläkin SE on vetäytynyt täältä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Koitin vain kertoa että sopimus sitoo molempia osapuolia eikä juuri ole kovin relevanttia olla kuten UPM pohjoisessa että turhat asiakkaat jotka eivät tuota aivan huippua puuta ja huippumääriä tyrmätään pois sopimuskumppanuudesta. Enkä ainakaan jatkaisi siltä pohjalta jos ei edes pyrittäisi kauppaan. Otan toki hintatason selville mutta tähän asti olen epäkohdat korjannut suoraan henk.koht. mutta toki ymmärrän myös jonkun puulajin huonon ostohalukkuuden. Niihinkin on konstinsa ja hyvä yhteishenki sovittaa palaset yhteen. Ei ole todella tarvinnut hyppiä aisan yli ja vuosittain puukauppaa tekevänä ei aivan kovin paljon ole edes halua alkaa pakkaa sekottamaan. Nytkin parit kaupat toteutettiin peräkanaa muutaman kuukauden sisään kaupasta. Ei moittimista tuloksessa eikä palvelussa. Seuraavat -16 vuoden kohteet katselin jo valmiiksi Metsäverkon puolelta ja pyydän niistä taas tarjoukset sinne parin kuukauden sisään.

    jees h-valta

    Tanelinkin jutusta huomaa kun eräät ostajat vetäytyy sieltä ja täältä. Pareen sellaista onnenonkimista ja kun todetaan ettei sieltä tullutkaan heti puunmyyjiä pilvin pimein tarjoamaan puuta niin häivytään. Ja vielä pitkät kuljetusmatkatkin. Kuten sanoin pitkäjänteistä ja vakaata ja hyvän kaupallisen tuloksen toimintamallia harrastava, niin puunmyyjä kuin ostajakin on yhteistyönsä hyvän tuloksen ansainnut ja muut ruikuttakoon rannoilla. Tämä nyt on jopa tutkittua tosiasiaa joten villit vinkukoot ja me jatkamme juuri kuten Taneli sanoi, yksinkertaista kauppaa yksinkertaisen puunmyyjän tekemänä. Minulle kun on turha tyrkyttää monimutkaista ja huonon tuloksen mallia. Jatka sinä Taneli, ja muutkin sillä linjalla kun osaat paremmin sen monimutkaisemman kaupan jalon taidon.

    Metsuri motokuski

    Noita kirjoituksia lukiessa olen todennut että tuskin parempaa sopimusmannekiinia MG ei olisi saanut mistään muualta kuin Harjavallasta.

    Sen olen todennut jo usein että painettuun sanaan kannattaa ehdottamasti luottaa varsinkin kun se painettu sana tulee kyseisen yrityksen asiakasjulkaisusta. Olen aina suhtautunut posittivisesti myös automainoksiin sekä niiden tarjoamiin rahoitusratkaisuihin. Nehän kertovat vain siitä kuinka edullista ja järkevää kauppaa teet kyseisen yrityksen kanssa. Muut villit ja omilla aivoilla mahdollisesti ajattelevat ovat ehdottomasti tuomittava sillä tuskin kukaan sellaiseen tarjoukseen pääsee kuin sopimusasiakkaat. Jos jotain yksityiskohtaa joku tivaa ja sitä ei voi osoittaa, niin kokonaisuuden varjoon kannattaa ehdottoamsti suojautua. Hienoa.

    jees h-valta

    Huomautan nyt ettei kuitenkaan ollut mistään M-G:n omasta vaan Luonnonvarakeskuksen vertailusta. Kait se sama on kuka sen julkaisee. On aika luonnollista että kyseinen yritys julkaisee sen ensimmäisenä asiakasjulkaisussaan. Voidaan kait tätä odottaa vaikka tästä Metsälehdenkin uutisoinnissa jos ei polkaise liikaa tietyn yhdistyshegemonian varpaita. Joskus olisi tervettä ehkä metsuri motokuskinkin myöntää että kaupanteossa on monenlaisia mahdollisuuksia ja aivan jopa hyviä vaikkei nyt satukkaan se oma tapa sellainen olemaan. Mutta kuten sanoin ei vierasta metsätalouden vanhakantaisella saralla. Muutos on uhka ja sitä pitää torjua kun sitä ei tunneta.

    reservuaari-indeksi

    Täsmennätkö Jesse, ettei kirjoituksestasi vaan jäisi vääriä mielikuvia.

    Onko mielestäsi vanhanaikaista kysyä puukauppatarjouksia useammalta ostajaehdokkaalta? Ja uudenaikaista ja modernia myydä vaan yhdelle, kysymättä tarjouksia muilta?

    jees h-valta

    Tässä ei ole kyse pelkästään puun myynnistä kuten olen jo moneen kertaan maininnut. Tavasta hoitaa metsätaloutta parhaalla mahdollisella taloudellisella tuotolla. Se koostuu monesta asiasta.

    Metsuri motokuski

    Menekkö tämä metsätalous samaan mihinkä maatalous ? Tuotetaan tilalla paria – kolmea tuotetta ja myydään ne keskusliikkeen kautta. Keskusliike määrittää hinnan ja ostaa tuotteet sille sopivalla hinnalla. Sitä kautta sidotaan tuottaja myös muuhun kaupankäyntiin kuten kone ja lannoitekauppaan.

    Käykö Harjavallassa niin että sielläkin tuotetaan päätuotteena lehtipuukuitua ja energiarankaa. Niille ostajana on vain tietty taho joka määrittää sille hinnan ”kilpailukykyisen hinnan” kun muita ostajia ei ole niin en pääse kilpailuttamaan. Onneksi joku ostaa kuitenkin tuotteen. Myyjän sitoutumiseksi tarjotaan myös muita palveluita ja myyjä on huonossa välikädessä kun tuotteiden ostajana on vain yksi taho jonka toimintaan joudun sitoutumaan omien myytävien tuotteiden osalta. Sitten kyseisen ostajan asiakasjulkaisusta saan lukea kuinka hyvän hinnan saan tuotteestani ja olen valmis julistamaan erinomaista sopimusta. Aivopesu alkaa tehoamaan.

    Minusta tuo voisi olla vaika francisyrittäjänä toimimista.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 185)