Keskustelut Metsänomistus Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
  • Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

    Merkitty: 

    Onko kenelläkään tietoa miten teollisuuskoon aurinkovoimaloiden kehittäminen tapahtuu?

    Millaiset alueet kiinnostavat kehittäjiä? Miten kaukana kantaverkko saa olla? Miten pienet alat kiinnostavat, riittääkö 6 ha?

    Onko maaperällä miten suuri merkitys? Haittaako kallio? Onko etelään avautuva rinne hyvä vai onko mahdollisimman tasainen maasto aina parempi?

    Millaiset turvaetäisyydet kasvavaan metsään?

    Ketkä toimivat Suomessa kehittäjinä, minne voi olla yhteydessä?

  • Visakallo Visakallo

    On toki hyvä, että sähköä tuotetaan itse, ettei sitä tarvitse tuoda muista maista, mutta edelleen meillä tulee olemaan puoli vuotta vuodessa sellaista aikaa, ettei aurinkosähköä ole paljoakaan käytössä. Tänä samana aikana on myös jopa kuukauden pituiset vähätuuliset jaksot mahdollisia. Suomen kaltaisessa maassa tämä tarkoittaa tarvetta ylläpitää kaksinkertaista energiantuotantojärjestelmää ja todennäköisesti myös sitä, että meillä on puoli vuotta halpaa kesäsähköä ja toiset puoli vuotta kallista talvisähköä. Tämä taas ei ole hyvä asia maan teollisuuden ja muun yrityselämän kannalta.

    Tomperi

    Aurinkovoimalla tuotettu sähkö ohjautuu tai ohjautunee suoraan vedynvalmistukseen tai menee ns ulukomaille.  Jos on nuori omakotitalon asukas niiin omat voimalat on laitettava jotta pääsee halvan energian piiriin.

    kmo kmo

    Tämän päivän Hesarissa kirjoitetaan taas vaihteeksi Inarin ikimetsien polttamisesta kaukolämpövoimaloissa. Inergian sivuilta katsottuna paikallisten lämpövoimaloiden teho olisi yhteensä n 10 MW, eipä tuo toisaalta tunnu kovin suurelta tehontarpeelta tuulella ja/tai auringolla tuotettavaksi silloin kun tuulee tai aurinko paistaa. Vuositasolla puun kulutusta saataisiin varmasti vähenemään merkittävästi, jos viherpesun tarvetta tulee.

    Tomperi

    puhuttiinko siinä mitään investointikustannuksista jotka johtuvat puuenergian käytöstä energian lähteenä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mielstäni hyvä vinkki Inariin Hesarin lukijalta. Tämä vinkki saattaisi toimia muuallakin, eli tuulisina päivinä varataan lämpöä vesivaraajaan, josta sitä puretaan tuulettomina pakkaspäivinä.

    ”Tässä on ihan ilmainen vinkki sinne Inariin. Tehkää sinne Inariin lämpövoimala, joka hyödyntää tuulisten päivien edullista sähköä eli rakennetaan teollisen mittakaavan vesivaraaja. Tämmöinen lämpövoimalaitos on rakenteillä Tampereen Lielahteen, teho 43 MW. Inarin läpi kulkee 220 kV siirtolinja etelä-pohjoissuunnassa, joten Norjasta saa vesivoimaa ja etelästä tuulivoimaa.

    Ja voisitte vahvasti harkita tuulivoiman rakentamista, koska kuntakin saa siitä tuloja kiinteistöverojen kautta. Ja jos omistaa osan tuulivoimaa niin saa sähköntuotamisestakin tuloja. Ei tarkoita, että pitäisi koko pitäjä laittaa täyteen myllyjä, mutta sen verran, ettei tarvi vanhoja metsiä suuressa mittakaavassa poltella. Lielahden lämpövoimalaitoksesta on uutinen 11.5 2022 YLE:n internet sivuilla.

    Puuta voi tietysti käyttää paperin ja pelletin raaka-aineena, mutta voisi suuremmalle osalle puuta löytää jo parempaakin käyttöä. Ja osan pitäisi jäädä vaan sinne luontoon niin kuin se kuuluukin.”

    Apli

    Nämä Tampereen ”vesivaraajat” luulisi yleistyvän nopeasti kun aurinko ja tuulivoima kasvaa kovaa kyytiä, samoin luulisi se mikä rovaniemellä eli yhdyskuntajätteestä tehdään kaukolämpöä sekin on hyvä juttu tosin vaatii jo keskisuuren tai suuren kaupungin..

    Nostokoukku

    Siinäpä hyvä vinkki myös Helenille. Rakentakaa pääkaupunkiseudulle kehä tuulivoimaloita kaupunkien ympärille ja niistä sähköä varaajiin. Nuuksion ja Sipoonkorpeen ropeleita mahtuu hyvin. Loppuisi nopeasti kivihiilen poltto Helenin lämpölaitoksilla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lisäksi ehdotettu Saariselälle maalämpöä, ja lämpöpumppuja sähkölämmitteisiin kiinteistöihin. Aurinkovoimalatkin voivat toimia, mutta ne pitäisi sijoittaa niin etteivät olisi lumen alla puolta vuotta.

    Tomperi

    kun laittaa aurinkokennot kaspuolisina niin vissiin jo kuunvalossa antavat energiaa.

    Jos yritys on tehnyt satojen tuhansien investoinnin ja laskenenut kuoletusajaksi 50 vuotta, yritys on äkkiä konkurssissa tai käyttää paljon kalliimpaa polttoainetta…. aikoinaan oli juttuja kun maaseuduntulevaisuus oli vielä lehti lehdykkähän nykyään, varmin tae konkurssiin maaseudulla on liian nopeasti toteutetut toiminnan muutokset. Jotta ihan turha tillittää jostakin saariselän ikipuun poltosta jos ei tunne taustoja, kuka ja koska anto rakennusluvat yms investoihin liittyvät asiat…. tietysti voishan itkeä ikipuun kohtaloa kun Misissä puuu palaa pakkasilla tai se ei oo vissiin ongelma minkäänlainen jos kumipyörillä puu lentää Pohjanlahden perukoille

    Nostokoukku

    Helsingin seudulla talvi on lyhyempi kuin Saariselällä, joten aurinkovoimalat täytyy sijoittaa sinne ja sieltä sähkö Lappiin. Siirtolinjoja on jo valmiina.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)