Keskustelut Harrastukset Metsänomistajan ruokavalio

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 74)
  • Metsänomistajan ruokavalio

    Ilmastosyistä tullut viime vuosina suuntauduttua yhä enemmän kasvis- kala- ja siipikarjapainotteiseen ruokavalioon ja maitotuotteita ja punaista lihaa erityisesti on tullut enimmäkseen vältettyä.

    Nyt kun on tässä muutama vuosi tullut seurattua 2018 istutettujen koivuntaimien latvojen katoamista ja 2018 kylvetyn männikön sirkkataimien korvautumista sorkanjäljillä, alkaa tuntua siltä, että voisin kyllä alkaa kannustamaan metsästäjiä runsaampaan hirvenlihan pyytämiseen ostamalla sitä runsaasti myös omaan ruokavaliooni. Hirvihän on myös märehtijä, joten eikös ilmastokin kiittäisi kannan pienentämisestä sitäkin kautta, samoin kuin nautakarjan vähentämisestä.

    Mites teillä?

  • tamperelainen

    Paljohan tuo sydän-ja verisuonisairastavuus on perimästä kiinni.Osa voisi syödä  tyydyttynyttä rasvaa reippaastikin ja eivät sairastu

    A.Jalkanen

    Jos omaa korkean kolesterolin ja lisäksi korkean verensokerin, silloin kannattaa olla varovainen ja pyrkiä alentamaan niitä. Myös oma verenpaine on syytä tietää ja lääkitä jos tarpeen.

    Puuki

    Punainen liha ei ole epäterveellistä vaan siihen lisätyt lisäaineet jalostuksessa.  Rasvaakin voi syödä (ei margariinia)  , jos on ketodieetillä. Huonot hiilarit pois ja hyviä vähän, proteiinia ja rasvaa enempi.  Silläkin laihtuu ja on terveellistä jos alun hankalan olon jaksaa olla ilman pullan ja kakkujen mässytystä .

    Tolopainen

    Puukin väitteet eivät pidä paikkaansa. Punainen liha on epäterveellistä, aiheuttaa monia terveyshaittoja ja lisäksi  naudoista tulee suuret ympäristöhaitat. Ainakin puolet naudousta pitäisi vähentaa maapallolta.

    Kasvisrasvat ovat tietenkin terveellisempiä kuin sydämelle haitalliset eläinrasvat.

    Rane

    Ennen tiedettiin että margariini tehtiin kissanraadoista.Nykyään ei enää tiedä mistä se tehdään.

    Kuka kovetti kasvirasvan? (duodecimlehti.fi)

    Haba

    Minkin rasvarauhasilla voit kovettaa amisviiksesi.

    Puuki

    Pitkälle jalostettua kinkkua ei voi syödä, kun tulee sen sis. lisäineista allergisia reaktioita. Esim. Hk:n joulukinkusta niitä tulee.  Hirvenpaisti ei aiheuta mitään oireita.  Johtuukohan ero lihan punaisuudesta vai mistä ?  Lihaan lisätään mm. väriaineita ulkonäon parantamiseksi,usein myös fosfaattia ym. moskaa, säilöntäaineita yms.  Ei kaikkiin lihatuotteisiin mutta useimpiin kyllä.

    Halvassa margariinissa voi olla joskus esim. mikromuovia ja muuta kivaa jota ei näe .  Palmuöljyä on useimmiten koska se on halpaa.  Ihan hyvää öljyä koneiden  voiteluaineeksi vaan ei ruokatarpeisiin.

    Tolopainen

    Ei kukaan hölmökään enää käytä voita leipärasvana. Koululaisille pakko juotetaan sinistä maitoa, vaikka rasvaton olisi terveellisempää. Suomalaisten verisuoniin alkaa kertyä kolesterolia jo lapsuudessa.

    jees h-valta

    Minä kyllä käytän vielä Satamaidon meijerivoita ihan lisäaineettomuuden vuoksi mutta todella minimalistisesti. Kolestrolitasoni on hieman koholla mutta ei ole edes vielä seurannan piirissä. Sattumalta aina työterveyshuollossa joskus tsekataan. Liikunta on lääke kaikkeen mutta terveellisesti voi silti syödä. Siitä Tolopan linjoilla kyllä. Salaatit ovat kyllä päivittäin syödessä mukana lautasella.

    Mettämakuri

    Minä ainakin voita ruisleivälle, margariini tehtaalle kuljetaan raaka aineet säiliöautolla jossa on oranssit kyltit.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 74)