Keskustelut Metsänomistus Metsänomistajan matikkapää?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)
  • Metsänomistajan matikkapää?

    Olen pikkupojasta asti ihaillut metsämiesten matikkapäätä. Aikoinaan oli turha yrittää metsäkouluun, jos matikkapäätä ei ollut. Tarkastakaapa oma tilanne MTV:n sivuilta. Siellä on peruskoulun matematiikan kokeita, jotka minusta yhden suoritettun jälkeen tuntuvat varsin alkeelliselta.

    Moni-(2-) valintatehtäviinhän pääsee jo tuurilla 50 %:n tulokseen! Ennen ei annettu valmiita vastauksia ja näistä tehtävistä puutuui itsenäiset ongelmaratkaisut. Perus tekijäyhtälöt nyt pitäisi kaikkien metsän kanssa tekemisessä olevien hallita!

    Laittakaapa tuloksia!

  • isaskar keturi

    Kyllä ne virheet metsässä tehdään ihan muulla kuin laskennolla. Ainakaan lukion pitkän kympistä ja laudaturista ei ole mitään iloa – pelkkä ynnäpää riittää. Tosin ennen vanhaan Metsähallituksella metsänwartijaksi oli etusijalla sellainen, joka osasi ”lukua laskea”.

    Visakallo Visakallo

    Hyväkään matikapää ei anna täyttä hyötyä, jos ei ensin varmista, mitä siellä metsässä oikeasti on. Nykytekniikka on oivallinen apuväline, ja kännykkä näyttää hetkessä lähes kaikki tiedot joka kuviolta, mutta aina on syytä tarvittaessa tarkistaa myös tietojen oikeellisuus. Näillä lähes ilmaisilla perusjutuilla pääsee jo aika pitkälle:

    https://www.metsaan-lehti.fi/uutiset/omistus/metsanomistaja-opettele-ainakin-nama-kolme-mittausta.html

    Tolopainen Tolopainen

    En ole koskaan kulkenut metsässä 4m kepin kanssa, kyllä mittanaru on paljon helpompi kuljettaa, jos sellaista tarvitsee, yleensä ei tarvitse.

    mehtäukko

    En kepin saati narun kanssa. Kun isommassa taimikossa pujottelet narun kanssa, onko sen tieto vaivan arvoinen?

    Kun harjaannuttaa silmänsä laskelmointiin ja useammalla koe-alalla, lukemat ovat päteviä.

    Visakallo Visakallo

    Hyvä tieverkosto ja mukavuudenhalu johtaa helposti siihen, että metsäkuvioita tulee arvioitua auton ikkunasta käsin, joskus toki tulee ihan pysäytettyä tultua ihan uloskin. Kannattaa kuitenkin kävellä sinne metsän sisään, sillä vasta siellä näkee todellisen tilanteen tarkemmin. Puiden järeys ja pituus, mahdolliset hirvi-, ym. tuhot, sekä raivaustarpeet näkee varmimmin vasta kuvion sisältä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuo Visakallon linkki kannattaa lukea. Metka-hakemukseen lasketaan jäävät puut eikä poistuvia puita. Kalastustarvikeosastolta saa ostettua kevyen teleskooppivavan, jonka Tolopainenkin jaksaa kantaa mukana jos taimikoita tai mättäiden määriä tarvitsee mittailla. Onhan metsässä kulkija ainakin ammattilaisen näköinen, kun on relaskooppi kaulalla ja keppi kädessä! Ei sekoitu jokamiehiin.

    Reima Muristo

    Pää voi olla mikä vaan jos laskennassa käytetyt lähtöarvot on stetsonista. Ei sitä muuten mti:ksi pääsisikään. Kaiken a ja o on luja usko omaan propagandaan.

    Visakallo Visakallo

    Reima on tällä kertaa asian timantinkovassa ytimessä!

    Puuki

    Kovin on köyhää nuriston anti ollut aina. Uskoo tosiaan vain itse omaan propagandaansa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mittaaminen on helppoa, ennustaminen vaikeampaa: toteutuuko menneisyyden mitattu kasvu tulevaisuudessa samanlaisena?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)