Keskustelut Metsänomistus Metsänomistajan matikkapää?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)
  • Metsänomistajan matikkapää?

    Olen pikkupojasta asti ihaillut metsämiesten matikkapäätä. Aikoinaan oli turha yrittää metsäkouluun, jos matikkapäätä ei ollut. Tarkastakaapa oma tilanne MTV:n sivuilta. Siellä on peruskoulun matematiikan kokeita, jotka minusta yhden suoritettun jälkeen tuntuvat varsin alkeelliselta.

    Moni-(2-) valintatehtäviinhän pääsee jo tuurilla 50 %:n tulokseen! Ennen ei annettu valmiita vastauksia ja näistä tehtävistä puutuui itsenäiset ongelmaratkaisut. Perus tekijäyhtälöt nyt pitäisi kaikkien metsän kanssa tekemisessä olevien hallita!

    Laittakaapa tuloksia!

  • Jätkä

    Puuki:”Kyllä siellä joskus matikkaakin tarvittiin. Olin laskemassa morkuloiden lentoratoja harjoituksissa. Silloin kun olin armeijassa, ne laskettiin vielä ”käsin”. Nykyään tietokoneet tekee nekin hommat.”

    Minä olin kaksi kertaa muutaman päivän harjoituksissa laskijana, enkä tiedä ruotuväessä paskamaisempaa hommaa.

    Koko ajan tuli uudet arvot kahden tunnin välein. Siitä piti alkaa laskemaan uusia korjauskäppyröitä ja sitten nukkumaan – ja heti herätys ja uudestaan.

    Neljän vuorokauden jälkeen olin niin väsynyt, etten jaksanut viikonloppulomalla lähteä.

    Tuliasemassa oli kuin lepokodissa sen rinnalla.

     

    mettämiäs

    Oikein kun tarkkaan muistelen, joku pienmetsänomistaja on selvinnyt Porthanian pyöröovistakin, mutta koska siitä on niin kauan aikaa, voin muistaa ihan väärinkin…

    mehtäukko

    Onhan täällä sekin ihme luettu, että matikkapäästä riippumatta eräs on pystynyt tienaamaan alv- menettelyllä. Tosin kun kaikki muutkin väitteensä ovat yhtä uskottavia, se ei mene edes huumorista.

    Perko

    On älykästä matematiikkaa kun maatalouden ja puun myyntien  alvit sijoittaa  lähes  vuodeksi tuottamaan.

    pihkatappi

    Hiukan kun on matikkapäätä, laskee nopeasti päässä vaikka pohjapinta-alan, kun on tiedossa runkoluku ja keskiläpimitta. Esimerkiksi käytännössä tuota tarvii, kun arvioi jäävän puuston keskiläpimitan harvennukseen jälkeen, jolloin tavoite ppa:n avulla saa laskettua runkoluvun kanssa, tai toisinpäin, jolloin ohjeelliset tiheydet esim. Alaharvennukseen on päässä. Ei mitään rakettitiedettä, mutta sitä päässälaskua. Samoin poistuman määrät laskee päässä, se että toleranssia on kaikenmaailman muuttujista johtuen, ei muuta perus laskentoa. Myös korkolaskuja on hyvä laskea metsikkökuvioiden jatkotoimenpiteitä punnitessa. Samoin kustannuslaskentaa ym. Kaikenkaikkiaan päässä laskentoa on tarjolla aika paljon ja ainakin itse harjoitan sitä joka päivä.

    Metsuri motokuski

    Eikös harvennustiheyden näe jo ilman laskemistakin onko se oikein tai väärin.

    Visakallo

    ”3. Yksi kirjoittaja avautui suurten metsäyritysten lahjovan ympäristöjärjestöjä sadoilla miljoonilla vuosittain. Luvut ovat kuulemma suoraan luettavissa yritysten vuosikertomuksista.”

    Reva kirjoitti tuon silloin aikoinaan 7 vuotta sitten. Silloin minulle varmistui, että kysymyksessä on b-sarjalainen, joka ei osaa laskea, ei muista oikein, ei hahmota summien suuruusluokkaa, ei ymmärrä sertifioinnin perimmäistä olemusta ja suhdetta ympäristöjärjestöihin, eikä tietenkään kokonaiskustannuksia. Vuosien mittaan samantasoista tuubaa on saatu lukea useista aiheista, mutta aina tukevasti aiheesta sivussa, päätyen  jo legendaariseksi muodostuneeseen kantojen ja latvusmassan kuutiointiin, ja  mihin vielä tarina tällä menolla päätyykään…

    Nostokoukku

    Täytyy tunnustaa, minäkään en ymmärrä sertifioinnin perimmäistä olemusta.

    pihkatappi

    Mm, kirjoitin epäselvästi. Kun harvennukseen jälkeisen puuston keskiläpimitta suurinpiirtein tiedetään ennen harvennusta, ohjeellisen ppa:n ja runkoluvun laskee samalla päässänsä kun noita järeimpiä puita vähän mittailee. Pii är toiseen ei ole maagista matikkaa, mutta päässä laskien ehkäisee dementiaa. Samoin pöllien litrakokoa tulee huvikseen laskettua jne.

    Jean S

    Minäkin olen selvinnyt Porthanian pyöröovista ihan menestyksekkäästi. Sitäpaitsi ne voi nykyisin kiertää, onneksi.

    Planterin kommentti hirvimatematiikasta tuolla ekalla sivulla on edelleen varsin osuva.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)