Keskustelut Metsänhoito Metsänlannoitus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
  • Metsänlannoitus

    Merkitty: 

    Pitääkö paikkansa?

    UPM lähetti viestin että hoidetussa metsässä kivennäismaalla sadaan yhdellä typpilannoituksella  keskimäärin 15- 20 kuutiometrin lisäkasvuhehtaarille?

    Mikä on keskihajonta?

    Onko tämä väite vai totta?

     

  • Tomperi

    Edesmenneellä MHY:N johtajan asenne oli se että metsälannoitus kannattaa hyvin kun lannoituskustannukset lisää maataloustuotannon kustannuksiin.

    Paljonko maksaa omana levityksenä tehty metsänlannoitus.?

    Varmaan lähemmäs kymmenentuhatta 30 hehtaarin lannoitus maksanee lentolevityksenä?

    Jos lannoituksen jälkeen realisoi investoinnin vasta reilun kymmenen vuoden jälkeen niin voihan se vielä katetta tuoda jos somasti sattuu hintapiikki.  En ole lannoituksen kannattaja enkä lannoituksen vastustaja mutta olen ärsyyntynyt  propagandasta joka antaa lannoituksesta liian kannattavan  ja hyvätuottoisen kuvan.  30 ha,millainen puusto?

    Lat3

    Onko jollain kokemusta tuhkalannoitteen levityksestä? Meneekö rakeistettu 2-30mm horus läpi tavallisesta traktorin keskipakolevittimestä vai tukkeentuuko?

    mehtäukko

    ”…propagandasta joka antaa lannoituksesta liian kannattavan  ja hyvätuottoisen kuvan…”

    Monessa asiassa kuten tässäkin jos mo:lla on riittävä taustatieto ja ymmärrys sen soveltumisesta omiin metsiinsä, propakanta ei voi vaikuttaa päätöksiin. Faktoilla on selkänojaa toimia järkevästi.

    Tomperi

    Nämä kuutiot kasvunparannukset ovat tapahtuneet koe aloilla, joilla ei ole ns vähäpuustoisia huonosti ksvavia kohtia varastopaikkoja liian leveitä ajouri vaihettumisvyöhykkeiä jne…. Harvalla metsänomistajalla on mittauksiin perustuvia kuviokohtaisia tietoja. Käsitys varmasti on, joillakin uskomus jopa käsitys oikea tai vähemmän totuudenmukainen.

    mehtäukko

    Koetulosten hyödynnyksessä on nähtävä olennainen…!

    Tomperi

    Näinhän se on, lannoitusten myyjälle olennaista on väittää että lannoitus lisää keskimäärin lähes  parikymmentä kuutiota puuta …

    Metsuri motokuski

    No jos kerran noin on niin miksi yhtiöt ja metsähallitus lisää kokoajan lannoitusta ? Ilmeisesti he eivät osaa laskea kannattavuutta niin kuin yksityismetsänomistajat.

    Ola_Pallonivel

    Terveyslannoituksia (boorin puute) on tullut teetätettyä ja itse levitettyä.

    MHY teki suunnitelmat ja tuki korvasi suurimman osan kuluista. Ei jäänyt itselle paljoa maksettavaa, ja kuuset repesi ihan silmissä huimaan kasvuun. Prosentteja en ole laskenut, kun vaihtoehtoja olisi ollut vajaatuottoinen metsä.

    Tomperi

    Siinähän se on, kun yhteiskunta tukee niin ei tarvii miettii kannatavuutta. Onhan firmat ojittaneet kymmeniä tuhansia hehtaareita soita jotka eivät kummosesti puuta kasva. Kukapa sen tietäisi miten laskevat yhtiöissä, voihan olla että eivät esimerkiksi lannoitusten vaikutuksia tutki tai laske ollenkaan, toimivat uskon varassa. Minkä hinnan maksavat jalostuksessa omasta puusta vaikkapa … Mikä on oman pun merkitys?  heillä on aivan erilaiset talouden lait kuin köyhillä suomalaisilla yksityismetsänomistajilla joiden toimintaa pitää tukea suoraan tulonsiirroilla yhteiskunnan.

    Rukopiikki

    Kun vielä 3mm vuosilustolla 20cm paksun puuston kasvu on kohtalaisen vaatimatonta, niin tuo 0,3mm saa jo epäilemään pilkkuvirhettä.

    Tottakai valtiolla ja isoilla firmoilla kannattavuus on omaa luokkaansa kun ostettavat lantamäärät ja lannoitettavat alueet ovat niin suuria. Ei voi verrata esim maanomistajaan joka muutamia kymmeniä hehtaareita lannoittaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)