Keskustelut Metsänhoito Metsänkasvatus-kirja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
  • Metsänkasvatus-kirja

    Tuollainen kirja on ilmestynyt. Siinä voisi olla paketoituna kaikki olennainen. Onko jollakulla jo lukukokemuksia? Ostaako itselleen joululahjaksi?

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ei. Siinä on jotain jk huuhaata. Kannattaa ehdottomasti ostaa koivun kasvatus ja käyttö -kirja. Se pitäisi löytyä jokaisen kirjahyllystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannattaa lukea; perusoppikirja joka sisältää uusimman tiedon. Täydentää hyvin Metsälehden metsäkortiston ja Tapion ”hyvän metsänhoidon suositusten” antia, joskin päällekkäisyyksiäkin tietysti löytyy.

    Rane

    ”Lukeminen kannattaa aina”. J.Donner.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Jokohan Jesse on lukenut tämän kirjan? : )

    jees h-valta

    Olen täälläkin törmännyt jo näennäiseen kirjaviisasteluun aivan riittämiin.
    On se kumma ettei noin yksinkertaista asiaa saada toimimaan ilman opetusta. En juurikaan tiedä tuota yksinkertaisempaa kuin metsänkasvatus. Pellon saaminen kasvamaan sentään jotain pohjatietoa vaatiikin mutta metsä se vain kasvaa oli kirjan kanssa juurella viisastelemassa tahi ei. Jo sana kasvattaa etoo kun puhutaan metsästä. Lähinnä kasvun ohjailusta ennemmin puhuisin.
    Lukeminen kyllä kannattaa aina mutta metsän ohjailussa pidän sen täysin turhana. Mielipiteistähän siellä vain on kyse. Tutkimustietoa taas saa muualtakin kuin kirjoista. Tälläkin suunnalla (en viitsi tarkentaa edes paikkakuntaaa etten loukkaa ketään) vaikuttaa metsäalan proffa jonka oma metsä on kauniisti sanottuna hunningolla. Kamala katella ja kummastuttaa kun tietää että pitäisi osata.

    Gla Gla

    Jees, kun et juurikaan ole alan kirjallisuutta lukenut, mistä tiedät mitä et tiedä?

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ilman kirjatietoakin pystyy pärjäämään ihan ok jos pystyy oppimaan seuraamalla.

    jees h-valta

    Tiedän etten ole metsänkasvun saralta jäänyt mitään paitsi. Itseasiassa muiden viisastelujen lukeminen olisi saattanut vaikuttaa jopa haitallisesti joihinkin omiin päätöksiini. Pitää luottaa metsän sanomaan ja se riittää. Tavallaan on kyse myös vaistovaraisesta toiminnasta kun on kyse sellaisesta jota ei ole ennen tehnyt. Ja minulla ei ole mitään syytä olla tyytymätön omaan tulkintaani koska olen taloudellisesti tehnyt siellä hyvää tulosta ja joka paikassa kasvaa metsä eri ikäluokissaan. Ja niitä on kuitenkin käyty aivan Metsäkeskuksen asiantuntemuksellakin tarkastamassa. Muuta huomautusta en ole saanut kuin yhden ajouran taimettamattomuudesta kääntöympyröineen jota hän ei tietenkään voinutkaan tietää. Mietin asioita aina pitkälle eteenpäin ja tämäkin perustui siihen. Eli omatoimiseen poltipuiden keräilyyn kyseisen taimialueen takaa. Jonka sitten kävin kuitenkin taimettamassa vielä seuraavana keväänä. Ettei vain tule sanktioita.
    Itseasiassa kun aloin kuuntelemaan näitä kirjaviisastelijoita ja aloin muokkaamaan (mätästämään) uudistukset olenkin aivan kammottavan savotan edessä ennenpitkää. Luontaista taimea pukkaa tuhatmäärin/ha jota en ennen muokkausta ole joutunut edes miettimään. Vanhemmissa aloissa pohjat ovat puhtaat ja miellyttävät kulkea. Ainoastaan alkukasvuun on pikkaisen tullut nopeutta lisää. Jolla ei pitkässä juoksussa minkäänlaista merkitystä.

    Hiluxmetsuri

    Onko vain A. Jalkanen lukenut kirjan?

    Äänestys menee melko lailla tasan, jos nyt pitäisi päättää 🙂

    On kai sitä huonompaankin asiaan selluloosaa tuhlattu 🙂

    metsänvartija

    T.Hawu, metsäkonsultti ja hänen kirjansa; lyhyt metsänhoito-oppi vuodelta 1903.

    Muuta ei sitten tarvitakkaan kuin Stilin kalusto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)