Keskustelut Metsänhoito Metsänhoitoyritys kesätyönä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
  • Metsänhoitoyritys kesätyönä?

    Niin.

    Mitä mieltä palstan tietäjät olette, voisiko 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija menestyä metsänhoidon yrittäjänä kesäkauden verran? Minkä suuruista alkuinvestointia tämä vaatisi? Miten kovaa kilpailu voisi olla, mitä kautta palveluja kannattaisi markkinoida?

    Olen tehnyt raivaustöitä muutaman kuukauden verran, joten saha kyllä pysyy kädessä ja intoa riittää. Lisäksi kokemus yrittäjyydestä olisi mahtavaa.

  • harrastelija

    Iliman muuta! Starttirahan varmaankin saa, jolla alkukustannukset saa hoidettua. Periaatteessa r.saha jo riittää, istutusvälineet saa joko yhtiöltä tai Mhy:ltä lainatuksi. Km-korvaukset saa kulkuneuvolle ja työvälineistä vähennykset.

    Jos haluaa laajentaa toimintaa, niin sitten m.sahavehkeet sekä sopiva ajokone, niin pystyy tarjoamaan palvelua aina ensiharvennukseen saakka.

    Työn iloa!

    pikkutukki

    Mahtava nimimerkki .  Ei kesätöihin mitään starttirahoja saa(paitsi mummulta ) , meni heti tukivetoiseksi 🙁 . Mutta asiaa , raivaussaha ja varusteet 1200 €  , sitten vain helpolla alkuun eli sukulaisille ja tutuille Kemerakelpoisia taimikon varhaishoitoja ja taimikon hoitoja kauppaamaan . Hinnat miettiä etukäteen kohilleen , että rajapinta asiakkaan kohtaamiseen tulee miellyttävä molemmin puolin (kehitin hienon lauseen kun olet kuitenkin korkeasti koulua käyvä ).  Toki sahaajista voi olla pula paikallisessa MHY:ssä eli sieltäkin kannattaa kysyä .

    Metsäkupsa

    Ensiksi on nostettava hattua nuorelle henkilölle oikeasta asenteesta.Sahan lisäksi olisi auto syytä olla käytettävissä. Pienemmillä paikkakunnilla pieni suoranpalstan ilmoitus lehteen,kaupan ilmoitustaululle lappunen ja yhteyttä metsätoimijoihin. Hyvä työnjälki myy ,kun ensin vaan saa pään avattua.Muista hinnoittelu,ilmaista työtä maailmaan mahtuu.Kauppatieden opiskelijana sinulla on hyvät lähtökohdat ja jalat kannattaa pitää maan pinnalla.Lykkyä tykö ja jos lähipiirissä on henkilö,jolta voisit neuvoja saada,kannattaa rohkeasti kysyä.

    tamperelainen

    Kaksi raivaussahaa pitää olla,jos toiseen tulee häiriö.Ellei ole varasahaa,tulee pätkäpäivä ja turhaa ajoa.Tiestysti valmius pikkuvikojen korjuuseen metsässä ,aina myös mukana varaterä.Pieni moottorisaha pitäisi myös olla.usein näillä raivausalueilla jotakin,mikä ei kaadu esin 200mm terällä.Sadevarusteet myös,koska kesä voi olla sateinen ja pusikot usein märkiä pikkusateenkin jälkeen

    pihkatappi

    Ensin yksi raivuri ja jos/kun lopulta tulee huoltopäivä, ostaa sen toisen jos tilanne on sellainen että töitä on paljon jne. Sitten on uusi ja varasaha. Sahoissa on ammattilaisilla vain vuoden takuu, joka kannnattaa huomioida, eli mieluiten sahaa sen vuoden yhdellä ja sitten varasahaksi.

    rööri roope

    ”sitten vain helpolla alkuun eli sukulaisille ja tutuille”Aloittelija ne tutut ja sukulaiset on niitä huonoimpia maksajia ja kaiken lisäksi kadehtivat.

    Kokemusta on.Itse en ainakaan tutuille ja sukulaisille tee metsänhoidollisia töitä.

    pikkutukki

    Suattaapi olla !!

    A.Jalkanen

    Jos osaat laskea taksat oikein, sukulaisten ja tuttujen kautta voi hyvinkin löytyä helpoiten ensimmäiset urakat, joita voi käyttää sitten referensseinä. Työkohteita voisi löytyä esimerkiksi kotipaikan ympäristöstä katselemalla ja suoraan maanomistajia lähestymällä. Taimikot löytyy Google Mapsista tai Paikkatietoikkunan ilmakuvista – jälkimmäiset ovat joskus jopa ajantasaisemmat. Istutushommia löytyy ehkä aluksi helpoiten paikallisen mhy:n kautta, ellet tunne kovin paljon metsänomistajia. He ehkä voisivat jelpata myös taksojen laskennassa jos ilmoitat olevasi halukas ottamaan heiltä urakoita. Yritysmuotona olisi varmaankin toiminimi.

    Burl

    Ns. kevytyrittäjyys on yksi vaihtoehto raskaampien yritysmuotojen ohella. Laskutus käy laskutuspalvelun (Esim. Ukko, Omapaja) kautta varsin vaivatta ja ennen kaikkea itse ei tarvitse käyttää arvokasta aikaa erinäisten paperitöiden tekoon.

    Jätkä

    Burl: in kommentti on ”Jautaa” . Jos olet ihan noviisi, niin kannattaisi hankkia hieman koulutusta myös istutuksesta, kylvöstä ja taimikonhoidosta. Mikään ei pistä niskaan niin voimakkaasti, kuin se, että istutat uudelleen tai harvennat taimikon uudelleen.

    Katson energiapuusavotan myös hoitotyöksi, jossa tärkeintä on, että jäävä puusto on paras mahdollinen.

    Wanha tuolla jossain trossasi, että Motokuskilla on koealamitta aina käytössä. Sellainen pitää olla myös hoitotyön tekijällä – siis koealamitta.

    Kymmeniä kertoja olen käynyt istutus – ja raivaustyömailla, jotka oppilaat ovat tehneet ja isäntä on takuuvarma, että taimia on liian vähän ja rungot ovat liian harvassa.

    JOKA kerta on tullut ”voitto”, eli korkeintaan yhden taimen heitto.

    Tulokset olivat loistavat, mutta ei se mikään ihme ole, olinhan minä valvomassa ja opettamassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)