Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 99)
  • Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

    Metsänhoitoyhdistyksillä voisi olla tulevaisuus, kun ne eroaisivat MTK:sta ja alkaisivat ajamaan metsänomistajan asiaa. Jopa minä liittyisin, jos riippakivenä oleva napanuora MTK:n kanssa katkaistaisiin.

    Sukupolvenvaihdoshuojennus on malliesimerkki tästä ongelmasta. Metsätilat tulisi siirtyä seuraavalle sukupolvelle huomattavasti nykyistä aiemmin, jota sukupolvenvaihdoshuojennus merkittävästi edistäisi. Metsänhoito jos mikä on pitkäjänteistä ylisukupolvista yritystoimintaa. On aivan käsittämätöntä, että sukupolvenvaihdoshuojennus vaatisi leikkimistä maanviljelyä joillakin hehtaareilla muutama vuosi.

    Valtio ei verotuloina häviä mitään sukupolvenvaihdoshuojennuksen hyväksymisellä. Mieluummin päinvastoin. Sen puuttuminen johtaa moninaiseen verosuunnitteluun mm. metsävähennystä hyödyntämällä jne., joka ei ole ainakaan verotulojen näkökulmasta yhteiskunnan etu. Ei ole mitenkään perusteltavissa, että jonkun näennäisen seikan vuoksi toinen maksaa kymmenkertaisen perintöveron. Tämä kaikki johtaa myös huomattavaan epäoikeudenmukaisuuteen, kun läheskään kaikki metsänomistajat eivät ole kartalla tilanteesta. Lisäksi se ei tue metsätalouteen pitkäjännitteisiä investointeja, jotka tässä tilanteessa olisivat monestakin syystä hyvin tärkeitä.

    Jos yhdistykset eivät tajua ongelmaa, niin niiden tulevaisuus ei näytä hyvältä. Seurauksena on toiminnan pieneneminen kuin pyyllä maailmanlopussa. Yhtiöt syövät niiden markkinat, eikä sekään välttämättä ole hyvä asia.

  • Husq165R

    Olihan niitä lehdessäkin kun mummo myi muutama tuhat mottia puuta ja MHY:n korjuupalvelun laskun jälkeen jäi mummolle satanen miinus verot.

    Ei silmäkulma värähtänyt missään kohtaa organisaatiossa koska toimintatapa on tuossa leirissä (ml. emopuolue) tuttu ja hyväksi havaittu. Sama meno jatkuu edelleen.

    Ola_Pallonivel

    Miksi ei RR aloittanut verosuunnittelua ajoissa? Hyvin kohtuullisilla veroilla selviää, jos omistuksen siirtää jälkeläisille pitkän ajan kuluessa.

     

    ihmettelijä

    Miljoonan perinnöstä maksetaan veroa 149 700. Onhan se paljon rahaa, mut jäähän siinä vielä jotain perijällekin.

    mehtäukko

    Varainsiirtovero 4% (ehkä3) on 4kymppiä.

    Ola_Pallonivel

    149 700€ voi olla ongelma, jos on hakannut aukoksi ja jättänyt uudistamisen luonnon varaan. Ei ole välttämättä hakattavaa verojen maksuun ja siksi huuto.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    149 700€ voi olla ongelma, jos on hakannut aukoksi ja jättänyt uudistamisen luonnon varaan. Ei ole välttämättä hakattavaa verojen maksuun ja siksi huuto.

    Ehkei sitten metsikköjen arvo ole lähellekkään miljoonaa, jos puuta ei löydy miljoonan arvosta. Hakatut metsät ja syrjäseutujen talot ovat heikkoja perintöjä, mutta jokin arvo niilläkin on.

    Ola_Pallonivel

    No jos metsä odottaa ensiharvennusta 5-10 vuoden päästä, niin kyllä se silti tahtoo melko arvokasta olemaan. Siihen ennakkoraivaus kuluna päälle, niin ei pääse kummoista tiliä tekemään. Ainakaan ulkopuolisella teetettynä.

    Rane

    ” Jopa minä liittyisin…”

    Juuri näin.Ei kukaan ole kieltänyt perustamasta uutta ja parempaa etujärjestöä metsänomistajille.Näitä jos-kavereita on netti täynnä mutta fakta on että ainoa taho joka on kyennyt perustamaan ja jatkuvasti kustantamaan metsänomistajien etuja ajavan järjestön toimintaa on maanviljelijät.Toki joku ääliö voi ajatella että nämä kolme iloista rosvoa lobbaavat metsänomistajien etua …

    Apli

    <p>Maanviljelijät ei ole koskaan puolustanut metsänomistajia millään lailla höpö höpö juttuja, niitä on kiinnostanut kuinka mansikki lypsää ja paljonko valio tilittää litrasta maitoa tai hk maksaa lihakilosta..</p>

    saffe

    Metsänhoitoyhdistysten oman edun ajaminen näkyy myös metsänomistajien ohjaamisessa. Metsänhoitoyhdistysten metsäammattilaiset eivät myöskään osallistu millään muotoa metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen tai ilmastoasioihin. Riistatiheikköjä en ole nähnyt kovinkaan monessa metsässä, joiden hoito on sälytetty metsänhoitoyhdistyksille. Lisäksi puulajisuhteet ovat yksipuolisia. Myös taimikon perustamiset ovat useassa kohteessa menneet pieleen. Vesiensuojelusta ei näy myöskään olevan ymmärrystä. En tiedä johtuuko tämä MTK:n vai metsänhoitoyhdistysten ajattelemattomuudesta, piittaamattomuudesta tai tyhmyydestä. Talous, hiilensidonta, vesien suojelu sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sopivat kaikki samaan pakettiin. Oman metsäni hoitoa en kuuna päivänä antaisi yhdellekään yhdistykselle, vaan yksityiselle metsäpalveluyrittäjälle, joka on päivittänyt tietonsa ja toimensa tähän päivään. Maksan siitä luultavasti hieman enemmän, mutta sen arvoista se on.

    Tämäkin on syynä, miksei tulevaisuus metsänhoitoyhdistyksillä näytä kovin valoisalta ja toivoisin että muutkin omistajat äänestäisivät jaloillaan, jotta näiden kaavoihinsa kangistuneiden yhdistysten asenne muuttuisi ja päivittyisi nykyhetkeen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 99)