Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

Esillä 9 vastausta, 91 - 99 (kaikkiaan 99)
  • Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

    Metsänhoitoyhdistyksillä voisi olla tulevaisuus, kun ne eroaisivat MTK:sta ja alkaisivat ajamaan metsänomistajan asiaa. Jopa minä liittyisin, jos riippakivenä oleva napanuora MTK:n kanssa katkaistaisiin.

    Sukupolvenvaihdoshuojennus on malliesimerkki tästä ongelmasta. Metsätilat tulisi siirtyä seuraavalle sukupolvelle huomattavasti nykyistä aiemmin, jota sukupolvenvaihdoshuojennus merkittävästi edistäisi. Metsänhoito jos mikä on pitkäjänteistä ylisukupolvista yritystoimintaa. On aivan käsittämätöntä, että sukupolvenvaihdoshuojennus vaatisi leikkimistä maanviljelyä joillakin hehtaareilla muutama vuosi.

    Valtio ei verotuloina häviä mitään sukupolvenvaihdoshuojennuksen hyväksymisellä. Mieluummin päinvastoin. Sen puuttuminen johtaa moninaiseen verosuunnitteluun mm. metsävähennystä hyödyntämällä jne., joka ei ole ainakaan verotulojen näkökulmasta yhteiskunnan etu. Ei ole mitenkään perusteltavissa, että jonkun näennäisen seikan vuoksi toinen maksaa kymmenkertaisen perintöveron. Tämä kaikki johtaa myös huomattavaan epäoikeudenmukaisuuteen, kun läheskään kaikki metsänomistajat eivät ole kartalla tilanteesta. Lisäksi se ei tue metsätalouteen pitkäjännitteisiä investointeja, jotka tässä tilanteessa olisivat monestakin syystä hyvin tärkeitä.

    Jos yhdistykset eivät tajua ongelmaa, niin niiden tulevaisuus ei näytä hyvältä. Seurauksena on toiminnan pieneneminen kuin pyyllä maailmanlopussa. Yhtiöt syövät niiden markkinat, eikä sekään välttämättä ole hyvä asia.

  • mehtäukko

    Joo, myhistys saa itse ratkoa onkkelmansa. En ole yli 20:een vuoteen käyttänyt palveluja.

    Tomperi

    Jotakin on pielessä kustannusrakenteessa jos metsänuudistuskustannukset  ovat luokkaa 60 kuutiota kuitupuuta per hehtaari.  Monenko vuoden kuluttua runkopuuta kasvaa  saman verran, ja sihen jos laittas vaikka 3 % korkoa korolle mukaan?  Monet yritykset kuten Ponsse aika rutkasti laittavat rahaa tuotekehittelyyn jne.  Onko yksikään mhy edes yrittänyt ajaa metsänomistajan etua pyrkimällä innovoimaan tai seuraamaan aktiivisesti toimintaansa? Odottava mitä sanoo mtk ja sieltähän ohjeet tulee… toimitaan entiseen malliin ja yhteiskunnan rahaa saahaan pyörimään kuten ennenkin.  Ei se toiminta ole kovin jaloa firmojenmetsissäkään mutta mikä hinta ja merkitys omilla metsillä on sitähän ei ulkopuoliset tiedä.

    r.ritva

    Vielä pieni muistutus.MHY.n jäsenmaksu lasku paperisena alkavat veloittaa 5e lasku.

    Eihän se paljon kaiketi ole mutta palvellaanko meitä.Kyllä kaikilla maksutavoilla on oltava samallainen kohtelu.Saattaapi olla,että syystä tai toisesta joku ei halua näperrellä ruutujen ääressä.Eikä e-laskussa pysy mukana.Pankin syövereissä on helppo hautoa eikä aina edes tajua et tili on loppu .jne..Suottaapi olla et meitä tomppeleita on muitakin.

    Onneksi yhdistykseen ei ole pakko kuulua-palvellaanko meitä?

    Metsäkupsa

    Ei ole loppuun ajateltu tämä 5e veloitus paperisesta laskusta. Oma veikkaukseni on, että siitä MTK/MHY:lle  ajatellut säästöt hupenevat jäsenmaksukertymän laskun kautta jopa pakkasen puolelle. Olisi ollut viisasta odottaa muutama vuosi, kun ikääntyvät metsänomistajat siirtyvät sivuun nuorempien  tieltä.

    Apli

    <p>Mä olen aina ihmetellyt miten suomessa näin pienessä maassa ja ei niin väkirikkaassa on näin monta metsänhoitoyhdistystä, minusta niiden pitäisi yhdistyä nopeasti, saisivat puukauppaa isojen etuja ja varmaan myös puun vienti olisi helpompaa, kulujakin alas. </p>

    mehtäukko

    No kun ovat yhdistyneet läänien kokoisiksi. Lapissakin vain kaksi on enää.

    Perassic Park

    Minusta lisäarvo on nimen omaan edunvalvonnassa MTK:n kautta. Jos ei yhteistä edunvalvojaa olisi, pitäisi sellainen luoda -ja kiireesti.

    Sen sijaan tavan takaa ihmetyttää henkilöstön paljous.

    Metsäneuvojia on joka kylälle erikseen, on metsätieasiantuntijoita, ojitusasiantuntijoita, korjuupalvelun esimiestä, sukupolvenvaihdosasiantuntijaa, osalla omat kiinteistönvälittäjät, päälle sihteerit ja päälliköt.

    Porukkaa on sivuaukeamallinen.

    Pitää olla iso liikevaihto, jos olisi yritys.

    Nostokoukku

    No se liikevaihto on iso. Ei ne toimihenkilöt talkoilla tai aatteen palosta töissä ole, palkat on heillekin maksettava, eikä niitä pienellä liikevaihdolla makseta. Liikevaihdolla on myös oltava nöyrät rahoittajat.

    Metsuri motokuski

    Ehkä mhy:n ei tarvitse tuottaa voittoa omistajille. Riittää kunhan se rahoittaa toimintansa. Siinä on vissiin ero.

Esillä 9 vastausta, 91 - 99 (kaikkiaan 99)