Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 227)
  • Metsänhoitoyhdistykset

    Metsänhoitoyhdistysten uudet valtuustot aloittavat vuoden vaihteessa. Minkä pitäisi muuttua yhdistysten toiminnassa? Mikä ei saisi muuttua? Miten jäsenmaksulle saisi parhaan vastineen?

  • Timppa

    Kyllä minä ole saanut Mhy:n kaverin käymään katsomassa jotain asiaa joka kerta, kun olen soittanut.  Eikä ole tarvinnut maksaa muuta kuin yhdistyksen jäsenmaksu.  Sitten, kun olen pyytänyt esimerkiksi selvittämään ja merkkaamaan rajoja, niin siitä olen luonnollisestikin maksanut.

    Panu

    Palvelualttius on varmasti paljon hehtaareista kiinni ja niin pitää ollakin. Pientilalliset tuovat vain hiekkaa kengissään MHY:n toimistoon. Omat tilani ovat sen verran monen MHY:n alueella, että ha/MHY jää aika pieneksi.

    vmt

    Olen tässä muutaman kuukauden sisällä asioinut kahden yhdistyksen ja niistä yhteensä viiden toimihenkilön kanssa ja ei ole kyllä valitettavaa. Kaikki ovat oma-aloitteisesti poistuneet tietokoneen äärestä maastoon ja laskutettujen eurojen eteen on tehty sen verran työtä, että mielestäni olen saanut kyseiset palvelut edullisestikin.

    Jovain

    Kysymyshän ei ole moitteesta. Jäsenmaksu käy hyvin edunvalvonnasta, joka Mhy:n toiminassa on syytä olla esillä ja varmistua vielä siitä, että sitä myös käytetään. Tämä tietenkin jäsenistön eduksi, mutta on myös toisenlaisia edunvalvontakysymyksiä.

    Mhy osuuskunta on tietenkin voittoa tuottamaton palveluorganisaatio, joka laskuttaa kuluistaan ja ylläpidostaan ja hankkii ylläpitonsa pääasiassa palvelutuotannosta.

    Kysymys on kutakuinkin samasta asiasta kuin yhtiöiden metsäosastot, jotka myös laskuttaa kuluistaan ja ylläpidostaan, mutta tekevät sen vähentämällä kustannukset puunhinnasta.

    Yhtä kaikki palveluorganisaatioita ovat molemmat ja puuntoimittajia ovat molemmat, mutta esiin nousee monenlaisia kysymyksiä. Kenellä on esim. tasavertainen oikeus toimittaa puitaan toisten puuntoimittajien ohella?

    mehtäukko

    Kuten aiemmin olen esittänyt, klusterilla on omat tuotantolaitokset. Kun he ostavat kukin sopimuksillaan puuta, sen ei luulisi kuuluvan kenellekään sivulliselle. Puut siirtyvät klusterille kaadettaessa…jne.

    Myhistys on täysin omissa pikku ympyröissään, joka itse tekee toimillaan itsestään pellen tai ”avustajan” puukauppaan.

    Jovain

    Olet sitä mieltä, että metsänomistajilla ei ole oikeutta toimittaa puuta klusterin tuotantolaitoksille, ja väität Mhy:llä olevan sitä oikeutta vielä vähemmän? Pitäisikö metsänomistajien todeta, että sitä puuta ei ole tarjolla?

    mehtäukko

    Jovain tekee kapuloillaan kuin parhaakseen näkee. Sulla ei voi olla vaateita mihinkään muuhun, kunnes sovit niistä asioista. Vielä vähemmän toisten puolesta.

    Saminmetsä

    Yhdistykset eroavat toisistaan niin paljon että yhdistyksen jäsenyyden järkevyys riippuu yhdistyksestä. Osa yhdistyksistä katsoo vain laskutusta, osa huolehtii myös jäsenistään. Minulla on metsiä ainakin 6:n mhy:n alueella, mutta kuulun vain kahteen (vielä tänä vuonna 3:n jäsenyys, ensi vuonna kahden).

    Panu

    Mulla vain 5:n yhdistyksen alueella. Tänä vuonna 2 jäsenyyttä, ensi vuonna 1.

    Edit: korjaan olihan niitä 6, yksi unohtui kun oli aika lähellä toista (Uusimaa/Päijät-Häme).

    jees h-valta

    Jovainin käsitys Mhy:stä on jo aikaa vanhentunut. Kyllä se organisaatio saa tuottaa voittoa nykyään eikä ole mikään osuuskuntakaan. Voiko tuolla tasolla olevan ajatuksista jotain vielä päätellä?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 227)