Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 227)
  • Metsänhoitoyhdistykset

    Metsänhoitoyhdistysten uudet valtuustot aloittavat vuoden vaihteessa. Minkä pitäisi muuttua yhdistysten toiminnassa? Mikä ei saisi muuttua? Miten jäsenmaksulle saisi parhaan vastineen?

  • Jovain

    Mitä virkaa metsänomistajien edunvalvonnalla on, jos sitä ei ole tai sitä ei käytetä.

    Mhy:n jäsenmaksun tilalle pitäisi saada metsänomistajien ammattiliiton jäsenmaksu ja edunvalvonta, johon halukkailla metsänomistajilla on vapaa pääsy.

    Ja tehdä Mhy organisaatiosta palveluorganisaatio, jos ei sitä vielä ole, joka ”edistää metsänomistajien harjoittaman metsätalouden kannattavuutta ja tuottaa metsänomistajien tarvitsemia palveluja”, niin kuin Perko tuolla toteaa.

     

    ate

    Kyllä sille yhdistykselle paikkansakin on, puutteista ja epäkohdistakin huolimatta. Palveluita käytän aika vähän (lähinnä maanmuokkauksia yms.), mutta pidän huolen, että saan mielestäni muutoinkin vastikkeen koko vuotuiselle jäsenmaksulle.

    Aikaisemmin jäsenmaksuni huiteli yli 700€:n jolloin tuli nostettua kytkintä. Ilmeisesti en ollut ainut, koska jokunen vuosi sitten päättivät, että maksimissaan jäsenmaksu voi olla 100€ /jäsen. Liityin sitten takaisin jäseneksi.  Hinnan laskua perusteltiin sillä, että ns. isommat tilat (ja isommat palveluiden käyttäjät) karkaavat muuten käyttämään yhtiöiden palveluita.

     

    jees h-valta

    Ovat karanneet jo aikaa joten hiukan myöhäsyntyinen ajatus siellä aten mhy-leirissä.

    Koivunkaataja2

    Kokeilu menossa Mhyn kanssa risukasasta,ei peitetty kesällä kun haketetaan kesällä. Saas nähä minä kesänä.

    Totuus taitaa olla ettei rahat riitä peittopaperiin.

     

    A.Jalkanen

    Aivan järkevää tasoittaa jäsenmaksuja vain muutamaan maksuluokkaan koska todennäköisesti kaiken kokoisista jäsentiloista tulee suunnilleen saman verran kuluja.

    Ammattiyhdistystyyppinen edunvalvonta on kielletty alkutuottajilta kilpailuviranomaisten toimesta.

    Jovain

    Edunvalvonta ja ammattiyhdistystyyppinen edunvalvonta eivät sitten ole sama asia. Ilmeisesti rajakohta kulkee kannolla?

    Panu

    Ammattiyhdistystyyppinen edunvalvonta ilmeisesti tarkoittaisi kartellia.

    Jovain

    Eihän kartelli voi tarkoittaa metsänomistajaa puunmyyjän näkökulmasta. Kartellia kyllä puunostajan näkökulmasta.

    Ammattiyhdistystyyppiselle (liitot) edunvalvonnalle sopii oikein hyvin, että metsänomistaja ei saa toimittaa omia puitaan. Päätetty ihan kilpailuviranomaisen toimesta. Kummallista?

    Eihän metsänomistajan edunvalvonnassa riitä puukauppa (kilpailutus) ja metsänhoidon toimet. Kyllä siihen piiriin kuuluu myös puunkorjuu. On tällä hetkellä rajattu kilpailun ulkopuolelle. Kitkutellaan pikkuhankintoina ja markinaalisesti Mhy:n korjuupalvelun kautta.

    Metsänomistajan edunvalvonta ei toteudu korjuun osalta. Tarvitaan osuuskuntamuotoinen Mhy toimittamaan puuta, siinä kuin yksityiset puuntoimittajat ja yhtiöiden puuntoimitus (metsäosastot).

    mehtäukko

    Jaa..pullon henki leijuu kuittikartellissaan.

    A.Jalkanen

    Tarkoitin ay-toiminnalla tietenkin sitä, että puun myyjät eivät saa enää neuvotella hinnoista porukalla, kuten vanhoina hyvinä aikoina.

    Nykyinenkin mhy muistuttaa osuuskuntaa, tosin sillä erolla, että osakkaat eivät pääse osallisiksi tuotoista, ainoastaan kuluista. No, tavallaan pääsevät sitä kautta, että voitoilla kustannetaan myös mm. metsäasiantuntijoiden pysyminen ajan tasalla eli koulutus. Ennen piti mhy-maksulla tuottaa yleishyödyllistä toimintaa, eli sillä ei voida tuottaa metsänomistajakohtaista palvelua. Ehkä asia on edelleen näin. Ainakin siihen sisältyy nyt 18 euron edunvalvontamaksu ’emoyhtiölle’ eli MTK:lle.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 227)