Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 227)
  • Metsänhoitoyhdistykset

    Metsänhoitoyhdistysten uudet valtuustot aloittavat vuoden vaihteessa. Minkä pitäisi muuttua yhdistysten toiminnassa? Mikä ei saisi muuttua? Miten jäsenmaksulle saisi parhaan vastineen?

  • Visakallo Visakallo

    Suojakaistoissa on ongelmana, että yleensä kukaan muu kuin metsänomistaja, – jos hänkään, näkee seuraukset muutama vuosi hakkuun jälkeen.

    mehtäukko

    Martin kuva luonnontilaisesta ”purosta” taitaa olla pääkaupungin avoviemäri paskaputken jälkeen..? Kuollutta on.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Voi olla noinkin. Tai sitten kuvauspäivänä 17.4. ei ole vielä luonto ihan kukkeimmillaan. Suomen leveysasteilla keväätkään ei ole veljeksiä.

    yst. Martti

    Visakallo Visakallo

    Merkittävä osa Suomen todella kauniista puroista ja pikkuvesistöistä on valitettavasti ehditty jo pilata vääränlaisella suojeluajattelulla. Näistä asioista vastaavien pitäisi enemmän liikkua maastossa toteamassa päätösten seurauksia, eikä ulkoistaa sitä vain metsänomistajille ja muille luonnossa liikkujille.

    mehtäukko

    Mutta kun vesikin seesteisen talven jälkeen on noin kirkasta…? Luonnonystävä voi vaeltaessaan sammuttaa janonsa turvallisin tuntein..

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Tuohon saa juuttua ihan vapaasti. Etsin kuvan ihan random-haulla googlettamalla. Ensimmäinen mikä tuli vastaan. Siinä kohtaa tuntui olevan ongelmana puiden kaatuminen puron päälle.

    On totta, että kaikki Suomen purot on kaikilla tasoilla parempia kuin tuo esimerkki. Häpeän purovalintaani ja peruisin koko linkin/viestin, jos viitsisin.

    yst. Martti

    Puuki

    Kuva on hyvä esimerkki miten käy vaikkapa jalopuita kasvavalle puron varrelle tai esim. lsl:n mukaan suojellulle pähkinäpensaslehdolle tai tervaleppäkorvellekin  , jos sen annetaan ränsistyä itsekseen eikä kohdetta hoideta oikein liiaksi varjostavaa ylispuukuusikkoa harventamalla.  Lopulta paikalla kasvaa vain kuusia ja lehtipuut on lahonneet ja CO2-päästöt haihtuneet ja kiintoaines valunut purovesien mukana alapuoliseen vesistöön.     Sitähän ei esim. FSC-sertifioinnin päivittäjät  ole osanneet ottaa huomioon ohjeissaan .    Onneksi on olemassa toinen parempi sertisysteemi, jossa on ollut enemmän asiantuntemusta ohjeiden laatijoilla.

    Petkeles Petkeles

    Onkohan tämä purokeskustelu joku trolli johon ei pitäisi langeta ? Puronvarsien hakkaamattomuus on ongelma ? Sertifikaatti kyykyttää jaloa ja elämänviisasta metsänomistajaa ?

    Puuki

    Ehkä kannattaisi jalkautua sieltä toimistosta tms. kopista petkeleenkin joskus maastoon,niin voisi oppia ehkä hänkin  jotain uutta.   Mutta taitaa olla turha toive , jos/kun  ko. kommentoija on itse FSC-sertifirman tai GP:n leivissä.

    Ei oikein ole onnistuneet nuo martin ja petkelesken  sarkastiseksi tarkoitetut  huumoriviritys yritelmät  tällä kertaa varsinkaan. (Ja jatkokommentissa näköjään vielä edellisiä yrityksiäkin huonommin) .

    Teidän mielestä täällä kirjoittavilta puuttuu kompetenssia osallistua ns. ”viisaampien” keskusteluun mutta kuitenkin omat kommenttinne latistuu yleensä omaan asiantuntemattomuuteenne  metsäpuolelta juuri sinne trollipuolelle josta yritätte syyllistää sitten muita.   Koettakaahan pojat (tai tytöt) vähän parantaa, niin saadaan keskusteluun jotain lisäarvoa teidänkin osalta edes joskus.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Petkel: ”Onkohan tämä purokeskustelu joku trolli johon ei pitäisi langeta”

    Oli/on se! Nämä luisuu nanosekunnissa absurdiuden tuolle puolen.

    yst. Martti
    (lankesin, mutta otan opikseni)

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 227)