Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
  • Metsänhoitoyhdistyksestä eroaminen

    Ote Metsäkeskuksen uutisesta, josta myös linkki alla:

    ”Viimeinen metsänhoitomaksu verovuodelta 2013 kannetaan metsänomistajilta loppuvuodesta 2014. Tämän jälkeen metsänhoitoyhdistykset perivät jäseniltään tavallisia jäsenmaksuja. Metsänomistajat hakevat metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyttä ja ilmoittavat eroamisestaan yhdistyslain mukaisesti.”

    http://www.metsakeskus.fi/web/10156/27?artikkeli=1840340

    Mhy:n sivuilta ei löydy yhdistyksien sääntöjä. Tietääkö joku onko mhy:llä säännöissään pykälää, jonka mukaan irtisanomisessa olisi karenssiaika? Jäsenyys pitänee irtisanoa siten, että se astuu voimaan tämän vuoden puolella välttyäkseen ensi vuoden jäsenmaksulta.

  • jees h-valta

    Koitetaan nyt jo alkaa käsittää että aivan sama minkälaisia maksulappuja alkaa tulla niin kaikki maksaminen on vapaaehtoista. Enkä ole monestakaan seurasta tai yhdistyksestä kuullut että vuosikausia pysyisi täysjäsenenä jos ei maksua maksa. Tosin eräitä puhtaasti poliittisia kuppikuntia kyllä näinkin toimii.

    putte

    Ehkä se käy noinkin, yhdistyksestä erottamisprosessin kautta. Mhy:n jäsenmaksu ei liene ulosottokelpoinen, joten jääräpään ei sitä tarvitse milloinkaan maksaa. Tuntuisi vain hienotunteisemmalta irtisanoa jäsenyys ja siten välttyä jäsenmaksun vastaanottamiselta. Kaikki eivät halua ryhtyä hankalaksi jäseneksi.

    hemputtaja

    Veikkaan, että yhdistysten nykyisten sääntöjen eroamispykälät eivät ole päteviä nykyisen maksun poistuttua.

    Yhdistykset joutuvat uusimaan sääntönsä. Se ottaa aikaa ja siihen asti ainoat ohjeet löytyvät yhdistyslaista, jos sieltäkään.

    Välttämättä yhdistysten vanhoissa säännöissä ei edes mainita eroamista. Sehän taisi olla määritelty laissa metsänhoitoyhdistyksistä?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Nyt metsänhoitoyhdistykset uusivat sääntöjään,kylläkin MTK:n tehtaimilla mallisäännöillä jos liittyy jäsenyhdistyksseksi.Täällä lukee eroamisesta seuraavasti:

    Jos jäsen haluaa itse erota,tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen hallitukselle taikka sen puheenjohtajalle.Eroaminen astuu voimaan heti,mutta jäsen on velvollinen maksamaan jäsenmaksun eroamisvuoden loppuun saakka.

    Joten jos ei halua maksaa jäsenmaksua,niin irtisanominen selvintä tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

    jees h-valta

    MTK ei vain sanele tässä juriidisesti enää yhtään mitään. Yhdistymislaki ei tunne pakolla liitettyjen pakkoavioliittoa.
    Jos olisi itse omasta tahdosta liitytty ja nimi alla astuisi voimaan yhdistyksen säännöt joiden takana sitten voi olla vaikka ÄVPK.
    Nyt niistä pakoista tosiaan vapautettuja ollaan ja omalla tahdolla tästä eteenpäin mennään. Jäsenyys varmasti loppuu aikanaan jos ei maksa.

    Puun takaa

    Metsänhoitoyhdistysten toimintaa on helpompi kehittää jatkossa, kun vastentahtoisia jäseniä ei ole enää mukana.
    Väki luonnollisesti vähenee aluksi, mutta uusiakin jäseniä alkaa myös tulla.
    Puukaupallinen puoli tulee lisääntymään nykyisestä.
    Metsänhoitoyhdistysten merkitys tulee kasvamaan, sillä metsäyhtiöt ajavat omia puunhankintaorganisaatioitaan alas.

    jees h-valta

    Puuntakusella noita haaveita piisaa?

    hemputtaja

    ### Puuntakusella noita haaveita piisaa?
    Lähetetty: 11 h, 29 min sitten
    Lähettäjä: jees h-valta ###

    En sanoisi haaveiksi, mahdollisuudeksi kyllä.

    Aika moni pieni tai keskisuuri raakapuun tarvitsija joutuu jonkinlaisiin vaikeuksiin, jos metsänhoitoyhdistykset katoavat. Sen puoleen suurtenkin puurosvojen varastoissa kiertää merkittävä määrä metsänhoitoyhdistysten välittämää puuta.

    Metsänhoitoyhdistykset ovat varsin asiantunteva porukka metsänomistajien ja puun tarvitsijoiden välissä. Ilman niitä esim. moni kaupunkilaismetsänomistaja (määrä ei ole vähäinen) on kusessa.

    Turha haaveilla, että yksityiset palvelun tarjoajat hoitaisivat homman paremmin. Hoitavathan ne tietysti, erityisesti yksikin pätevä metsuri on melkoisen pystyvä kaveri. Sopii kuitenkin vilkuilla miten hommat toimii muissa askareissa, joissa yksityinen virma hoitaa tehtäviä.

    Timppa

    Näin se on, kuten Hemputtaja tiesi. Eräskin ison sahan puunostaja kertoi, että ei millään selviäisi ostotavoitteistaan ellei apuna olisi noita MHY:n palveluja, siis myös valtakirjakauppoja. Myyjäpuolella taas nimenomaan pienet tilat ja etäällä asuvat eivät kyllä tule pärjäämään ilman palveluja. Tai ainakin huonosti.

    Isoilla tiloilla on osaamista yleensä ja monilla on myös erilaisia palvelusopimuksia, joten niiden asema ei miksikään muutu. Voi olla, että puuntarjonta tulee sitä vastoin pieniltä tiloilta vähenemään, jos systeemi muuttuu.

    Metsuri motokuski

    Mistä niitä mhy:n uusia jäseniä jatkossa tulee kun nyt jäsenyys on pakollinen kaikille. Ennustan jonkunlaista jäsenpakoa ja yhdistysten toimintojen järkeistymistä. Nythän ne ovat turvonneet kuin pullataikinat ja organisaatiot ovat aivan liian suuret toteutuneisiin työmääriin nähden.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)