Keskustelut Metsänhoito Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
  • Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

    Terve! Minulla on ajatuksena perustaa toiminimi ja aloittaa sivutoimisena yrittäjänä erilaiset metsänhoitotyöt. Alkuun ei ole tarkoitus tehdä suurta tuottoa vaan kerätä satunnaista asiakaskuntaa metsänomistajista ja päästä pikkuhiljaa metsänhoitotyöhön kiinni ja oppia alasta. Ajattelin käydä nykyisen työn ohessa metsänomistajille suunnatun metsäalan perustutkinnon (koulutus 2v), josta saa varmasti alkuun hyvät lähtötaidot. Varmaankin myös jotain yrittäjyyteen liittyvää koulutusta kannattaisi harkita, vaikka toiminta pientä olisikin.

    Kaipaisin hyviä neuvoja mitenkä alaan pääsee hyvin kiinni ja kuinka työvälineiden ja varusteiden hankinnat kannattaa tehdä ja mitä kaikkea saa vähennettyä verotuksessa.

  • markules

    Yksi mahdollisuus kokeilla yrittäjämäistä toimintaa on antaa laskutus laskutuspalvelua hoitavalle yritykselle (esim. Eezy-osuuskunta). Sinä hankit ja teet työt, laskutuspalvelu laskuttaa toimeksiantajaasi ja maksaa sinulle palkan. Palvelusta joutuu maksamaan n. 3-7% verottomasta laskutuksesta.

    Itse olen tehnyt metsurin hommia palkollisena syksystä 2013 ja tänä syksynä kokeilin itseni työllistämistä Eezyn kautta. Kokemus oli niin hyvä että toiminimen laitan ennen seuraavan kauden alkua.

    Metsuri motokuski

    Eihän tuo laskutus ole ongelma sehän on helppo tehdä vaikka asiakirjapohjalle. Ymmärtääkseni tuo Eazy- palvelu ei tee yrityksen veroilmoitusta. Entäs kuukausittaiset alv-tilitykset ? Tekeekö kyseinen palvelu niitäkään.

    Minusta järkevintä on ilmanmuuta laittaa palvelu tilitoimistolle ja hoitaa laskutus asiakkaille itse. Toisekseen kuitin kannattaa laittaa yhdistelmälomakeelle momentteittain, joten tilitoimistolle tulee yhden kuitin laitto kirjapitoon. Itsellänin on kuukausittaiset tilitoimistomaksut noin reilut 30 euroo kuukaudessa.

    Minusta tuo palvelu toimii parhaiten silloin kun satunnaisesti tekee töitä mutta jos kokoajan tekee hommia niin tilitoimisto varmaan kannattaa ottaa mukaan toimintaan.

    Jätkä pätkät

    Jos ajatellaan aloittajan asemaa, niin aikalailla yliampumista on ollut neuvot.
    Sivutoiminen yrittäjä:
    – Ensimmäiseksi pitäisi kunnon jalkineet ja työhanskat sekä vesuri ja koealamittanauha.
    Vesurin kanssa niin kauan, että jälki tulee kiitettävää.
    Sitten Raivaussaha (1 kpl), mutta osta hyvä. Nuo pienemmät Tilhi ja HVA ovat niitä. Jonssilla on sama HVA:n malli, jos se on lähikauppiaalta samaan hintaan, niin osta pois. Valjaat voi ostaa mieleiset. Kunnollinen kypärä / radiokuulosuojaimin olisi asiaa.
    Autona pitäisi olla lava-auto – Raivuri kulkee hyvin taakkatelineelläkin.
    Osta moottorisaha sitten kun tarvitset. Älä osta liian isoa 55 kuutioinen on ehdottomasti maksimi. Kun kokemusta tulee riittävästi, voit hankkia tarpeeseen järeämmän. Kaadonsuuntaajaa et normaalisavotassa tarvitse ja MHY lainaa sen ainoan pihapuun kaatoa varten, kunhan olet viisikin vuotta harjoitellut.
    Ja usko minua, on kokemusta aivan varmasti riittävästi.

    harrastelija

    Hyvä että alalle on tulossa motivoituneita yrittäjiä 🙂
    Tuo metsäalan perustutkinto on hyvä ajatus. Sieltä uskoisin satavan vastauksia kaikkiin noihin kysymyksiin, joita sinulla on.

    ”jätkän pätkät” antoi hyviä konkreettisia neuvoja ensi alkuun.
    Työ itsessään opettaa sitten kyllä lisää.
    Tsemppiä!

    Puuhastelija

    Kuka ottaa vesurimiehen töihin hintaan +30€/h+alv? Kyllähän se niin on, että, kun töihin menee niin siellä pitää jotakin tapahtua. Vesurilla tuskin tapahtuu.

    Metsuri motokuski

    Ei se metsänhoito nyt niin rakettitiedettä ole että pitäisi muutama vuosi huhkia vesurilla metsässä. Jos jätkä on tarvinnut ”vesurisulkeisia” oppiakseen niin ei se tarkoita sitä että jokaisen on mentävä samaa reittiä. Metsurinhommia voi ja pitää alkaa tekemään heti ja siihen riittä lyhyt perehtyminen. Nuo pihapuukaadot ja jne voi jättää niille kokeneemmille hepuille joten muutakin työtä voi ottaa vastaan.

    Polle-Olle

    Menee asian vierestä, mutta silti: voisitko Mikander lopettaa tuon kirjoitusvirheiden kanssa pelleilyn?
    Ammattimies oli Ammattimies huumorin sarallakin, sinun tekstisi ei naurata yhtään.

    MIKANDER

    Taitaa olla harvassa Vesuriduunarille maksajat tänä
    päivänä vsta alkajan kannttaa jättää pihapuut kokenettinen
    Huoleksi vaati huippuluokan osaamista välineitä
    Kaatotaitoa ussein kiipeillen paloina
    Kaadon on osuttavva ahtaseenrakoon.
    Kyllä kaikilla sahureilla kaatotunkki
    pitää olla ei muuten natsaa.
    Pahoissa paikoissa STALPEN on
    vahva peli ANTEEKSI virheet
    Mutta asia tuli selvästi harva ammattiduunari
    maksetaan kirjoittelusta mitä päästä säteilee
    käsiin ratkaisee

    Jätkä pätkät

    Mikanterä jauhaa paskaa: Kaatotunkkia ei metsuri tarvitse, eikä yli 55 kuutioista sahaa, eikä yli 15 tuuman laippaa.
    Ei tarvitse auton perässä olla kahta moottorisahaa ja kahta vänkäriä joka reissulla.
    Jos varakoneita pitää olla kuorma-autollinen, niin ammattitaito kaikessa suhteessa on kyseenalainen.
    Meilläkin oli pari metsäopettajaa, joilla ammattitaito oli jäänyt lähinnä raivaussahan käyttötaitoon ja he kaatoivat jo kolmekymmentäsenttiset puut kaadonsuuntaajan kanssa, mutta eihän siitä mitään tule, että yhdn puun kimpussa on aina 3 – 5 ihmistä. Tapaturman vaara siinä kasvaa.
    Pihapuiden kaato on ihan eri juttu, eikä kuulu varsinaisen ammattimetsurin repertuaariin.
    Malliksi ollaan pätkitty muutamia isoja pystyyn alkaen 26 metrin korkeudesta pätkinnän.
    Suurin osa ”miehistä” ei uskalla nousta niin korkealle, mutta Haapajärven tyttö nousi ihan pokkana.

    Ammatti Raivooja

    Ne jotka on oikeasti raivaussahayrittäjiä joutuu todella miettimään, että mitä tekis kun korvessa sahasta hajoaa jotain kriittistä niin haenko autosta toisen sahan vai vai oottelenko ”ei oo mutta tilataan” -osaa viikon ilman toista sahaa vai mitähän sitä tekis. Kyllä ne oikeat tavat tehdä asioita löytyy sitten kun itse todella on yrittäjänä. Muitten, jotka ei ole, on niin helppoa neuvoa kun eivät joudu tekemään tulosta yrittäjinä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)