Keskustelut Metsänhoito Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)
  • Metsänhoito sivutoimisena yrittäjänä

    Terve! Minulla on ajatuksena perustaa toiminimi ja aloittaa sivutoimisena yrittäjänä erilaiset metsänhoitotyöt. Alkuun ei ole tarkoitus tehdä suurta tuottoa vaan kerätä satunnaista asiakaskuntaa metsänomistajista ja päästä pikkuhiljaa metsänhoitotyöhön kiinni ja oppia alasta. Ajattelin käydä nykyisen työn ohessa metsänomistajille suunnatun metsäalan perustutkinnon (koulutus 2v), josta saa varmasti alkuun hyvät lähtötaidot. Varmaankin myös jotain yrittäjyyteen liittyvää koulutusta kannattaisi harkita, vaikka toiminta pientä olisikin.

    Kaipaisin hyviä neuvoja mitenkä alaan pääsee hyvin kiinni ja kuinka työvälineiden ja varusteiden hankinnat kannattaa tehdä ja mitä kaikkea saa vähennettyä verotuksessa.

  • Ammatti Raivooja

    Nii ootko aiemmin sit raivannut minkä verran?

    Janse

    En ole raivannut aikasemmin. Aikas nollista lähtisin, sillä ajattelinkin käydä hieman koulutusta alalle.

    Ammatti Raivooja

    Yrittäjäkurssi kannattaa käydä ja oikeastaan aika pakollinen jollei ole ollut yrittäjä aikaisemmin. Työkkärin tai Uusyrityskeskuksen järjestämänä.

    Varhaisperkauksesta hyvä lähteä liikkeelle, sitä osaa kuka vaan päivän koulutuksella.

    Metsuri motokuski

    Käy aikuiskoulutuksena tuo metsäalan perustutkinto. Sen voit tehdä vaikka olet töissä kun haet opintovapaata. Sieltä saat tarvittavan opetuksen ko alalle. Se kannattaa ehdottomasti käydä.

    Hyöteikkö

    Ensin vähintään vuosi teoriaa ja käytännön opetusta alalle. Sitten vasta sivutoiminen yritys jos vielä kiinnostaa. Olen aikoinani kouluttanut vastaavassa tilanteessa. Pari vuotta vei ennen kuin rohkenin päästää yksin maastoon. Mutta jos ala kiinnostaa niin toivotan tervetulleeksi porukkaan. Vaikka olenkin jo itse eläkkeellä.

    Janse

    Kiitos vastauksista. Koulutus on nimenomaan työssäkäyville tarkoitettu ja sen saa suoritettua työn ohella arki iltoina ja viikonloppuina. Tarkoitus ei olekkaan hosua asian kanssa vaan ensin kouluttautua ja sopivassa vaiheessa pistää toiminimi pystyyn.

    Markol

    Hyvä aihe! Itse olisin voinut kirjoittaa ihan saman aloituksen. Itsellänikin metsähommat aika pienissä, lähinnä omien puiden kaatoa ollut ja appiukon metsissä on jotain tullut tehtyä. Hain kesällä Evoon juurikin tuolle aikuikoulutuslinjalle. En saanut kuitenkaan opiskelupaikkaa. Noin puolet kuulema pääsee opiskelemaan. Pitänee koittaa ensi vuonna uudestaan. Aikuiskoulutuksia ei enää monissa paikoissa ole ja mulle Evo on niistä lähin. Sinne tulee matkaa vajaa 200km/sivu mutta koska lähipiäiviä olisi vain 1-2kertaa kuussa niin ei tuo olisi ollut ihan paha matka.

    Seuraan mielenkiinnolla keskustelun edistymistä.

    Marko

    topintam

    Ei muuta kuin sahaa soittelemaan,,

    Itse kyllä ensitöikseni investoisin UUTTAvastaavan käytetyn hintaisen raivuusahan, kypärän ja bensaa sekä hommmaisin itseni sinne pöpelikköön hakemaan tuntumaa mitä se työ on. 20HA jälkeen sitten kuulostelisin mitä ne polvet ja paikat on mieltä tämmösestä työstä. Samalla raapaisulla selviää millä hintaa sitä hehtaaria kaupittelee, pitäisihän siitä palkkaakin jäädä. Toki vauhti paranee kokemuksen karttuessa.

    Vaikka halua riittääkin pitää olla myös koneeltaan tarpeeksi kova luu että saha huilaapi. Itse en ollut sillä nivelet alkaa reistaamaan muutaman viikon taistelun jälkeen eikä se kivun kanssa eläminen tunnu kivalta.

    kuusessa ollaan

    Raivausta voi aloittaa ensin jonkun metsäpalveluyrittäjän töissä (hehtaaritaksalla, jolloin aloittelijan taidot eivät heikennä yrittäjän tulosta), monesti kalusto tulee sieltä ja näkee millaista työ on ja mitä siinä pitää huomioida. Töitä kyllä tekevälle piisaa, huolimatta etelästä tulevasta työvoimasta. Ne hoitavat pääsääntöisesti isojen virmojen hommia, yksittäiset metsänomistajat ovat hyviä työllistäjiä.

    Jätkä pätkät

    Hyviä ohjeita. Kysyisin kuitenkin, mistä on Evolle matkaa 200 km?
    Jos itsekin tarvitsee R-sahaa, kannattaa hankkia sellainen, mutta niissä hinta on suoraan laadun tae. Siksi voisi olla hyvä, jos pääsisi metsäoppilaitoksen porukkaan, koska siellä on useampia eri malleja kokeiltavissa.
    Varhaisperkaus on tietenkin aika helppo, mutta pitää muistaa, että kaikki yli puoli metriä korkeat väärän puulajin puut pitää poistaa.
    Ennakkoraivaus on yksinkertaista, mutta taitoa kehittävää työtä, sinne vaan.
    Kemera-tuki on yleensä hyvin lähellä 50 % todellisista kustannuksista, eli yrittäjänä se voisi olla alkuun laskutusperuste.
    Täydellistä varustusta ei kannata heti kättelyssä ostaa, vaan tarpeen mukaan vasta.
    Avolava-auto on lähes välttämätön.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)