Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • pihkatappi

    Nuo ottaakin palkkion neuvonnasta. Ns. metsäneuvojat perinteisesti myyvät palveluita, joissa on riittävästi katetta myös heidän palkkaansa.

    Gla

    Antinpoika: ”Tutkimuksen mukaan 90% väestöstä vastustaa avohakkuita eivätkä metsänomistajatkaan niitä ihannoi.”

    Tuosta tuloksesta en ole kuullut, voitko tarkentaa missä tutkimuksessa tuollaiseen tulokseen on päädytty?

    Annukka Valkeapään tutkimuksessa ”Suomen metsät ja metsäpolitiikka” vuodelta 2009 (Helsingin yliopisto, metsäekonomian laitos) saatiin tulokseksi, että 69% vastustaa avohakkuita. Nyt kuitenkin täytyy pysähtyä miettimään em. kysymyksenasettelun ja vastausten tulkinnan merkitystä. Samassa tutkimuksessa suunnilleen saman suuruinen joukko porukkaa kuitenkin hyväksyi nykyisen kaltaisen metsätalouden. Esim. väittämän”metsälaki määrää, että puut pitää kasvattaa saman ikäisinä” ja ”metsiin liittyvät lait ja säädökset huolehtivat metsien järkevästä talouskäytöstä” sekä ”metsien käyttö ja suojelu hoidetaan Suomessa hyvin” vastaukset olivat käänteisesti verrannollisia avohakkuiden vastustukseen. Kuitenkin tutkimuksen julkaisun aikoihin tekijöiden laatimassa lehdistötiedotteessa nostettiin esille vain avohakkuiden vastustus. Se myös näkyi uutisoinnissa, kun lähes kaikki mediat julkaisivat tiedotteen pureskelematta.

    Syytä tällaiseen käytökseen tiedemaailmassa voi vain arvuutella. Yksi hyvä johtolanka voisi olla tekijän ideologia. Tällä hetkellä Annukka Valkeapää toimii, yllätys yllätys, WWF:n suojeluasiantuntijana.

    https://wwf.fi/wwf-suomi/yhteystiedot/

     

     

    Visakallo

    Yliopistot uhkasivat mennä lakkoon. Siitä vaan, eikä ole mitään kiirettä sitä lopettaakkaan.

    pikkutukki

    Jatkuvalla kasvatuksella pitäisi voida ”kuitata”  suojelua . Mielestäni JK pitäisi ajatella mahdollisuutena , ei peikkona . Eihän kukaan tervejärkinen voi pitää juuri hakattua ja mätästettyä kauniina tai ekologisena , mutta ei kukaan tervejärkinen voi kiistää metsän hakkuun ja uudistamisen tärkeyttä Suomen hyvinvoinnille !

    Gla

    Minusta jaksollisessa kasvatuksessa on teoriassa mahdollista huolehtia luontoarvoista riittävän hyvin. Kun kasvatetaan sekapuustoa ja kuusikko uudistetaan nykyistä huomattavasti useammin koivulle, aukkoon kasvaa jo 15 vuodessa nätti nuori metsä, joka muuttuu entistä hienommaksi kovaa vauhtia. Tällä hetkellä hirvieläinkanta estää tämän, joten ns. luontoihmisten pitäisi olla siitä enemmän huolissaan kuin jatkuvan kasvatuksen suosiosta. Kun luontaiset alikasvosmännyt on erityisen suurta herkkua hirvieläimille ja ainakin minulla ne osataan löytää mitä parhaimmistakin piilopaikoista, jk-metsä väkisinkin kuusettuu ja sehän ei alkuunkaan ole ympäristöarvojen kannalta hyvä. Esim. tänä talvena on tarkoitus harventaa koivikon alle kasvanut luontainen alikasvos. Pelkkää kuusta ainakin toistaiseksi olen saanut jäämään ja kysehän on vain kaksijaksoisesta metsästä, ei jatkuvan kasvatuksen kuviosta. Mäntyjä kyllä on, muttei yhtään kasvatuskelpoista. Kaikki ovat syötyjä. Samoin haapojen vesat. Koivua ei juurikaan alikasvoksena ole.

    Luontoihmisiä luulisi kiinnostavan myös se, että kun jaksollisessa kasvatuksessa on jatkuvaa parempi todennäköisyys saavuttaa hyvä kuutiomääräinen kasvu eli teollisuuden tarvitsema puumäärä voidaan korjata pienemmältä alalta kuin heikommin tuottavassa metsässä, suojeluun voidaan osoittaa enemmän alaa. Tai statuksesta riippumatta sellaista automaattisesti jää aktiivisen metsätalouden ulkopuolelle. Onhan moni huolissaan puun käytön kasvun tavoitteista kestävyyden suhteen, joten tämä seikka on mielestäni varsin oleellinen.

     

    harrastelija

    Jos eläisin metsätilan keskellä, niin pienet aukot ja jk olisivat hyviä vaihtoehtoja. Maisema olisi vaihteleva, marjamaa ja metsästysmahdollisuus olisi lähellä eli juuri sitä monipuolisuutta.

    Jos ajattelee Suomen hyvinvointia, niin metsälle tulisi saada jaksollisen kasvatuksen myötä mahdollisimman paljon verotuloja. Tukkirekka kun lähtee palstalta, niin kolmesta nipusta se kolmas on valtion! Ihmettelen näitä pääkaupunkiseudun aukkohakkuiden vihaajia! tehollinen metsätaloushan tuo sitä sosiaalista hyvää juuri pääkaupunkiseudun sumpussa tukien varassa eläville!

    Jovain

    Nykyinen puuhuolto on täsmätty pystykaupalle ja metsän jaksolliselle kasvatukselle. Mikä sitten voisi olla jatkuvan kasvatuksen tulevaisuus, jos se on täysin riippuvainen tästä nykyisestä kokonaisuudesta. Ellei saada muutoksia teollisuuden puunhankintaan, jatkuvalla kasvatuksella ei voi olla tulevaisuutta. Pystykauppa, vaikka sitä pidetäänkin parhaana ja edullisena ja sitähän se onkin, koska vaihtoehtoa ei ole, on kuitenkin metsänomistajien kustantama ja on myös metsänomistajat pois sulkeva. Koska metsänomistajilla ei ole mahdollisuutta puuntoimittajina edes pystykaupassa, miten se voisi olla mahdollista jatkuvassa kasvatuksessa, paksun lompsan se ainakin vaatii. Jos korjuun kustannukset jaksollisessa ovat jo yli puolet puunhinnasta, tuleehan siihen lisää kymppi tukin hinnasta ja toinen kymppi, jos metsänomistajat hyväksytään mukaan puuntoimittajina. Nämä kympit ovatkin sitten jo metsätalouden tuottoa.

    MaalaisSeppo

    Kyllähän niitä aukkohakuiden vastustajia riittää. Tuskin kukaan sen ansiosta siirtyy jatkuvaan kasvatukseen. Nythän jatkuvaa kasvatusta harrastaa muistaakseni n. 1.5 % metsänomistajista. Pinta-alasta kai vieläkin vähemmän. Aukkohakkuun vastustajia on kai 70 – 90%. En usko, että nämä vastustajat pystyvät vaikuttamaan metsänhoitoon sen kummemmin. Koirat haukkuu, puu- ja taimikaravaanit kulkee.

    Jean S

    Ongelma kaikessa metsätalouden taloudellisuuden arvioinnissa on metsän pitkä kiertoaika, ja ongelma monilla metsäalan(kin) ihmisillä on se, että eletään korkeintaan nykytietämyksen varassa ja mieluummin vielä sen varassa, joka on aikoinaan hankittu pari-kolmikymppisenä.

    Jos katsomme esimerkiksi 20 vuoden päähän ja oletamme, että sekä puun reaalihinnan kehitys että työvoimakustannusten nousu jatkavat samalla linjalla, 20 vuoden päästä taimien kasvattaminen kasvihuoneessa ja istutteleminen kaivurilla käänneltyyn metsänpohjaan tuskin on taloudellisesti kannattavaa, elleivät työtavat muutu. Ihmistyöstä maksaminen tulee viemään lähes kaikki metsästä tulevat tulot. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yli 50-vuotiaassa metsässä kaikki mahdollinen alikasvos pitäisi ryhtyä säästämään jo nyt.

    Laajemmalti ennusteeni tulevaisuuteen on seuraava:

    – metsäkoneissa ei enää ole kuljettajaa. Ne saavat käyttövoimansa aurinkoenergiasta ja polttavat hakkaamiensa puiden oksat.

    – tukkipuun ja kuitupuun hintaero on pääasiassa kadonnut. Puuston kasvattamisessa on kyse enää biomassan tuottamisesta, jota voidaan erilaisilla nykyistä liimaus- ja lämpökäsittelymenetelmiä kehittyneemmillä menetelmillä muokata haluttuun muotoon. Havumetsän hinta joko laskee vähitellen tai romahtaa jossain vaiheessa selkeämmin.

    – em. syystä siirrytään ostamaan kuutiometrien sijasta kilogrammoja biomassaa kaikissa puun kokoluokissa

    – puussa saatetaan tuottaa erilaisia kemikaaleja ja kääpiä nykyistä enemmän ja tämä huomioidaan myös metsänhoidossa. Esimerkiksi puun kiduttaminen saattaa tuottaa enemmän erilaisia hyödyllisiä yhdisteitä.

    tamperelainen

    ”Kuitenkin tutkimuksen julkaisun aikoihin tekijöiden laatimassa lehdistötiedotteessa nostettiin esille vain avohakkuiden vastustus.Syytä tällaiseen käytökseen tiedemaailmassa voi vain arvuutella. Yksi hyvä johtolanka voisi olla tekijän ideologia. Tällä hetkellä Annukka Valkeapää toimii, yllätys yllätys, WWF:n suojeluasiantuntijana.”

    On vanha konsti ,että politrukki tekee tutkimusta.Suomalainen media sitten julkaisee kritiikittömästi kaiken vihervasemmistolaisen ”tutkimuksen”

    Toisaalta.Viime sysksynä ajankohtaisohjelmassa toimittaja kysyi tutkijalta,että kuinka hyvin hän  pystyy pitämään maahanmuuttotutkimuksen ja aktiivisen mielenosoittamisen erillään.On kuulemma helppo ”nakki”,eivät mitenkään vaikuta toisiinsa

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 2,034)