Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • Visakallo

    Antinpojan teksti on sujuvaa, mutta vailla elämän tuomaa kosketuspintaa metsänhoitoon. Itselläni oli nuorena jokseenkin samanlaiset kauniit kuvitelmat.

    Nimetön

    Tuossa edellä Antinpoika laskee jaksollisen kasvatuksen taimikkovaiheen kustannuksia ja päätyy siihen että vihkoon menee. Teksti sisältää sellaista matematiikkaa mitä en ymmärrä.

    ”Taimikon perustamiskulut ovat lehtomaisella kankaalla hyvinkin 2200e/ha (muokkaus, taimet, istutus, heinäntorjunta, varhaisperkaus, taimikonhoito) eli 1,1 euroa tainta kohti.”

    Sain viime kerralla hehtaarin muokkauksen ja taimet verotuksen huomioon ottaen 1000 eurolla. Kun itse istutin ja teen heinäntorjunnan sekä perkaukset, huomaan pääseväni ihan kunnon päiväpalkoille jos uskon Antinpojan hehtaarihintaan.

    ”Jos tämän taimikohtaisen kustannuksen sijoittaa muualle 4% korolla, se kasvaa ensiharvennusvuoteen mennessä  (25-vuotta istutuksesta) arvoon 2,8 euroa. Jos ensiharvennuksessa poistetaan rinnankorkeusläpimitaltaan keskimäärin 14 cm puita saadaan yhdestä puusta hakkuutuloa korkeintaan 1 (yksi) euro eli tappiota tulee puuta kohti 1,8 euroa vaihtoehtoiseen sijoituskohteeseen varrattuna.”

    Kertokaa minulle ensinnäkin mikä on joku muu sijoituskohde mistä takuuvarmasti saa 25 vuoden ajan 4 prosentin vuotuisen tuoton. Olisin hyvinkin kiinnostunut.

    Antinpojan 1,1 euron sijoituksen lähtöhinta kasvaa 25 vuodessa 2,8 euroon kun taas 25 vuotisen puun arvo on 1 euro – tappiota siis tulee 1,8 euroa taimelta. Noissakin arvoissa pitää huomioida verotus: sen jälkeen olisi tämän laskuopin mukainen tappio 1,3 euroa.

    Hämmentävintä on kuitenkin se, että Antinpoika käyttää menopuolella hehtaarin kokonaiskustannuksia, mutta ei vertailussaan laske mitään arvoa ensiharvennuksen jälkeen hehtaarille jääville 25 vuotiaille 1200 puille.

    Planter
    antinpoika

    Uskon kevyesti että omana työnä ja taimet tingattuun hintaan kustannukset putoaa.         Kuitenkin valtaosa metsänomistajista ei tähän kykene vaan palkkakustannuksia tulee, sen takia pidän oikeana että kustannukset myös lasketaan.Pitää kuitenkin muistaa että jatkuva kasvatus ei tällaisia menoeriä tunne, jk-miehet ovat istutusaikaan kalassa.

     

    jees h-valta

    Eihän ne muuhun pystyisikään.

    Timppa

    Tyypillistä jk-intoilijoiden kommentointia antinpojalta.  Unohdetaan metsänkasvauksen tulopuoli.  Siis jaksollisen paremmat kantohinnat.

    Minä käyn toukokuussa kalassa Päijänteellä ja istutan taimia.  Kylläö molemmat asiat ennättää tehdä.   Missäs sinä antinpoika kalastat?.

    uudehko metsänomistaja

    Jätkä kirjoitti mm:”Meillä on opetusmetsässä havaintokoeala, jonka nimi on ”varoituskuusikko”.

    Onko tässä vastaus ketjun otsikon väitteeseen?

    Jos metsäalan ammattilaisten opetuslaitoksessa kaikille oppilaille esitetään jk-kasvatukseksi väitetty metsäpalsta, joka on selkeästi ”huono”, lienee oppilaiden vaikeaa edes kuvitella, että jk-kasvatuksella saataisiin aikaan hyvää ja kannattavaa metsänhoitoa. Rehellisen metsäalan ammattilaisen lienee lähes mahdotonta tuollaisen koulutuksen jälkeen suositella jk-metsää kenellekään toiselle anno itselleen.

    On huomattavaa, että kuten tässäkin ketjussa on selkeästi kirjoitettu, ei ole konsti eikä mikään tuhota ”jk-metsää” virheellisellä hoidolla. Tämä ketju on pikemminkin osoittanut, kuinka vaikeaa on aikaansaada hyvin kasvanutta jk-metsää.

     

    jees h-valta

    Totta turisee uudehko, on todella vaikeaa aikaansaada hyvää jk-metsää kun se tuppaa olemaan lähes luonnotonta yritelmää. Kaikki alkaa aasta ja metsäkin alkaa maasta. Jos siellä on jo kutakuinkin rääsyjä riittämiin varjona siitä ei tule kuin hel…in huonoa uutta kuusimetsää joka on vielä rääsympää kuin edelliset. Lehtipuumetsäthän voi siinä unohtaa tykkänään ja sehän ajatus sotii aivan täysin ilmastonmuutostakin vastaan. Kuusen jk:n heikentämä perimä tuhoaa kuusikot suomesta vielä nopeammin kuin jaksollinen kasvatus. Tervetuloa katsomaan Harjavaltaan lopputulosta lähes loppuun tapetuista kuusikoista. Täälläkin aukon teko on ollut myrkkyä myrkyn päälle joka tosin on tullut tehtailta.

    MaalaisSeppo

    Monikaan ei tajua, että sijoittamalla metsänhoitoon 2200 €, verottaja palauttaa siitä 660 € (30 % verokanta). Jos ostat osakkeita, niin verottaja ei palauta mitään. Antinpojankin talouslaskelma on pielessä.

    Korpituvan Taneli

    Uudehko metsänomistaja:

    ”Jätkä kirjoitti mm:”Meillä on opetusmetsässä havaintokoeala, jonka nimi on ”varoituskuusikko”.

    Onko tässä vastaus ketjun otsikon väitteeseen?

    Jos metsäalan ammattilaisten opetuslaitoksessa kaikille oppilaille esitetään jk-kasvatukseksi väitetty metsäpalsta, joka on selkeästi ”huono”, lienee oppilaiden vaikeaa edes kuvitella, että jk-kasvatuksella saataisiin aikaan hyvää ja kannattavaa metsänhoitoa. Rehellisen metsäalan ammattilaisen lienee lähes mahdotonta tuollaisen koulutuksen jälkeen suositella jk-metsää kenellekään toiselle anno itselleen.”

    Metsäalan oppilaitoksiisa opetaankin tulevia metsäammattilaisia perustamaan mielipiteensä tosiasioihin. Kuvitelmia opettavat vallan toiset tahot.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 2,034)