Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • antinpoika

    Minulla on sellainen käsitys että hirvet hakevat jotain hivenainetta männystä, se ei näyttele niiden ruokavaliossa kovinkaan suurta osaa kuin haapa, rauduskoivu, pihlaja, paju tai kataja. Siitä on jonkunlaisia johtopäätöksiä myös tehty että maaperällä on jotain vaikutusta männyn maittavuuteen. Ei sillä taimikon syntyperällä liene mitään merkitystä, ehkä kuitenkin luontaisen tai kylvö kohteen taimimäärä voi olla niin suuri että särkymävaraa löytyy, toisaalta joku istutustaimikko joka on hyvässä kasvussa ja kaikki hommat tehty viimeisen päälle voi tuhoutua yhdessä yössä kun hirvilauma kuljeksii ylitse

    Puuki

    Jossain oli juttua hirven ruokailutottumuksista. Siitä on jäänyt mieleen sellainen asia, että hirvi tarvitsee sekä havupuita että lehtipuita ruoakseen saadakseen kaikkia tarvitsemiaan ravinteita .

    Hitaasti kasvavat alikasvosmännyn luonnontaimet maistuu hirville paremmin kuin paremmin kasvaneet. Se on ihan tutkittua tietoa. Sitten on useammanlaista mielipidettä lannoitettujen istutustaimien maistumisesta. Itselläni on käsitys että nekin kelpaa hirville paremmin kuin hyvin (valossa) kasvavat luonnontaimet.

    jees h-valta

    Ensimmäisen vuoden männyn istutustaimet ovat hanakasti hirven ruokalistalla ja vielä seuraavan keväänkin. Sitten istutettu saa valossa kyllä haitta-aineensa kuntoon mutta onhan niitä tuhoja sitten jo siihen mennessä yleensä liikaa kerinnyt muodostua.

    harrastelija

    Lannoitettu männyntaimi on hirven herkkua, sama tilanne kuin viljaa olisi kasvatettu. Luonnossa kituliaasti kasvava männyn taimi kelpaa hirville, koska taimella itsessään ei ole puolustusmekanismia kuten hyvin kasvavalla taimella.

    Kokemuksen mukaan paju ja pihlaja kelpaavat hirvelle ja koivu kesällä. Näihin aikoihin vuodesta nuori haapa on hirven herkkua. Kuljin n. 6-8 metrin kokoisesswa haavikossa alkusyksyn eikä mitään merkkejä hirvistä. Sitten yllättäen hirvet oli lokakuun alussa jyrsinyt haapojen kuorta – oli kuin leimaaja olisi käynyt! Kuoressa oli varmaankin hirven tarvitsemaa ainetta juuri siinä vaiheessa.

    mehtäukko

    Aloitukseen viitaten: jos uraansa aloitteleva mo lukaisee tämän ketjun ymmärtäen lukemansa, onko taloudellisen tuloksen saavuttaminen edelleen hämärän peitossa?

    Rane2

    Maatilan Pellervossa juttu jatkuvan kasvatuksen pioneerista Arvo Kettusesta.Pitkä juttu mutta vähän faktatietoa.Paperiversiossa kuitenkin lopussa kehaistaan että Arvon isän vuonna 1948 ostamasta 10 ha palstasta on tähän mennessä,eli 70 vuoden aikana,hakattu 1600 kuutiometriä.

    Petäjävesi on Keskisuomea jossa käsittääkseni puu kasvaa kohtuu hyvin joten 160 m3/ha ei kuulosta kovin hyvältä tulokselta.Jos Arvon isä olisi tehnyt kuten neuvojat suosittelivat niin päätehakkuu heti alussa olisi tuonut ehkä 150-200m3.Sitten toki olisi pitänyt muokata,istuttaa ja tehdä taimikonhoitoja.Harvennukset olisi kerryttäneet ehkä jotain toistasataa mottia.Nyt alkaisi kohta olla päätehakkuu josta tulisi ehkä 300 m3.

    Arvo tai jälkeläisethän voisivat korjata eroa päätehakkaamalla metsiä nyt mutta jutusta päätellen eivät tule sitä tekemään.”Paras konsultti on euro.”

    reservuaari-indeksi

    Lukeekohan joku oikeesti Maatilan Pellervoa, mikä se edes on. Kuulostaa puoluepoliittiselta kannalta ohuesti värittyneeltä. Lienee joku Nuorisosäätiön flyer.

    oksapuu

    Lukeminen kannattaa aina, Dorka…

    Jörn Donner…

    reservuaari-indeksi
    jees h-valta

    Kiitos reservuaari! Hieno on joskus aina herkistyä. Olikohan korkeakulttuuriosaston antia?

Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 2,034)