Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,771 - 1,780 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • Rane2

    ”Minusta oleellista on että nyt omistaja saa itse päättää metsäomaisuudestaan”

    Reimakin siis vastustaa avohakkuukieltoja mikä on ihan oikea kanta.

    mehtäukko

    ” Mitä sinä Mehtäukko vaahtoat jk:sata. En näe mitään syytä metsänomistajana sitä kynsin hampain vastustaa. ”, on Reima Rannan mökellys, kun en vaan hyväksy missään muotoa Viher-sosialisoinnin oksennusta. Saat tosiaan tehdä tonteillasi mitä moraali myöten antaa eikä se toisia sureta. Taitaapa se vaahtoutuminen tässä maassa olla jonkun muun tuleva ongelma.

    harrastelija

    Tässähän aletaan olla ”liikuttavan” yksimielisiä siitä, että mitä itse kukin metsässään puuhailee 🙂 Yhteiskunnallinen osuus on kumminkin paljon suurempi kuin mo:n puutulot. UPM:n vuosikatsauksia kuunnellessä raakapuun hinta näytteli koko metsän tuotosta vain 4-7 %. Tämän vuoksi yhteiskunnan tulee yhtiöiden ja siellä työskentelevien työntekijöiden verotulojen saannin vuoksi valvottava saataviaan.

    Eräs jk-metsän hoidon ”etu” on se, että niitä hakkuutuloja tulee jatkuvasti vaikka kerrallaan ei ihan niin paljon kuin aukkohakkuusta. Laskin omien tilojen kuvioiden määrää ja kokoja. Kuvioita löytyi toista sataa koon vaihdellessa 0,3 – 41 ha:in. Koska kuviot kasvavat eri ajassa, niin jo tuollaisesta keskinkertaisesta metsälöstä löytyy hakattavaa joka vuosi jollakin kuviolla. Jos km:n käydään 2-3 kertaa kuviolla, niin vuosittain hakkuuvuorossa on useampi kuvio.

    Enkä usko, että esim. tukkisaanto/ha pitkässä juoksussa jk:ssa on suurempi kuin jaksottaisessa, kuitua jaksollisessa tulee varmasti enemmän ja sillähän Metsäteollisuus tekee nyt tulosta!

    Tolopainen

    Kannattaa muistaa miksi jk herättää kiinnostusta. Eli syy on kuitupuun historiallisen huono hinta. Jaksollisen kasvatuksen ensimmäiset 40v ei tuota Pohjois-Suomessa kuin tappiota jos Metsä uudistetaan nykyisillä raskailla menetelmillä. Jk ei ole mikään ratkaisu kuitupuun heikkoon hintaan, mutta saattaa pakottaa yhtiöt nostamaan kuitupuun hintaa. Metsähallituksen aukkohakkuiden lopetus olisi vahva signaali yhtiöille nostaa kuidun hintaa ja onhan se jo noussutkin viime vuodesta yli 5%.

    Visakallo

    Mitä merkitystä kohonneella kuitupuun hinnalla olisi, jos avohakkuukielto samaan aikaan lopettaisi 1-2 jalostuslaitosta Suomessa? Tilanne vain pahenisi entisestään niillä alueilla, joilla ei nytkään ole riittävästi puille kysyntää.

    Tolopainen

    Metsäteollisuus ei ole pahemmin investoinut tänne vaikka joka kolmannen vuoden kasvu on jäänyt metsään. Jos ylitarjonta hiukan vähenee tuskin lähes nolla investointeihin paljon vaikuttaa. Meillä puun kysyntä on noin 2007 tasolla edelleen.

    pikkutukki

    Kyllä kaivosteollisuus on helppoa ; otetaan malmit ja lähdetään pois (rahat rintataskuun!) . Metsähommassa se riesa , että kasvaa uudelleen ja pitäisi päättää miten hoitaa , vaikeaksi menee !

    mehtäukko

    ”Miksi jk herättää kiinnostusta ”, jos se on mo-lähtöistä? No sehän jokaisen mo oma asia ja niin sen pitää pysyä.

    ”Olisi toivottavaa,että ainakin tutkijat vastaisivat näihin kysymyksiin, jotka kiinnostavat monia mo,  jotka viime kädessä päättävät, miten heidän metsiään kasvatetaan ja hakataan”oli prof. E Annilan jutun loppu.

    Kaiken karvaiset metsätilamaksut,metsän kiinteistöverot, naturat ja pienemmätkin suojeluhilpetöörit vain entistensä päälle kasattuina tappaa yritteliäisyyden. Siihen ei tarvita hajuakaan palomahannosia säksättämässä ötökän elinehdoista.

     

    Puuki

    Toisihan se avohakkuukielto runsaasti lisää tuulenkaatoja ja muuta ryteikköä. Kun kuusikossa tehtäisiin avohakkuun sijaa jk:n uudistushakkuuharvennus , niin siinä riittäisi puun keräilyä myrskyjen jälkeen. Työllistävä vaikutus olisi tietysti positiivinen asia. Muuten melko hölmöä touhua.

    Mutta sopii se jk varmaan silti karuille männikkökankaille ja rämeille, kuka haluaa sitä harrastaa. Kunhan ei joka paikkaan olla tunkemassa pakolla tai puolipakolla lainmuutosten kautta. Varsinkin jos sitä yritetään tehdä epämääräisin perustein.

    Reima Ranta

    Luulen todellakin Rane2 tehneeni oman osuuteni metsänomistajien hakkuuoikeuksien puolesta. Vieläpä nimenomaan uudistushakkuuoikeuden puolesta.

    Se mitä vastustan ja olen vastustanut on se, että metsänomistajan kulloisenkin tilanteen taloudellisesti mielekkäällä laskentakorolla menetelmiä tai hakkuuoikeuksia rajoitetaan, olkoon ne sitten mitä hyvänsä.

    Vieläkin isolle osalle metsänomistajista ja täälläkin keskustelijoista on koron merkitys vieläkin hämärän peitossa. Joko ei katsota olevan tarvetta tai ei riitä ymmärryskään sen merkityksen pohtimiselle.

Esillä 10 vastausta, 1,771 - 1,780 (kaikkiaan 2,034)