Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

Esillä 10 vastausta, 1,641 - 1,650 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • puunhalaaja

    Miten on käynyt niillä jotka on jo tehneet näitä jk-hakkuita jo pidempään vai onko heitä oikeasti olemassa ?

    Kyllähän tässäkin ketjussa asiasta puhui eräs jonka suvussa on jo viidessä sukupolvessa kasvatettu metsä peitteisenä.

     

    Gla Gla

    Harrastelija: ”Hyvä juttu HS:ssa vaikka asiaa oli tietysti vähänkorostettu!”

    Samaa mieltä. Toi sopivasti vastapainoa muille metsäasioille, ettei nyt mene ihan kohkaamiseksi.

    ”En usko, että Etelä-Suomessa onnistuu tiheäsyisen männyn kasvatus, koska puu vain kasvaa enemmän kuin esim. Lapissa. Lapista saa aivan varmasti tiheäsyistä riittävän järeää mäntyä Mh:n ja suurten yhteismetsien alueelta. Tällaisten puiden hakkaaminen ei vain onnistu ”luonnon ystävien” ja GB.n puuttumatta asiaan!”

    Sepä se. Millaisista olosuhteista ne tuontipuut mahdetaan kaataa?

    ”Esim. liimapuista oli tietysti karrikoitu, mutta ihmettelen tuota Keski-Euroopan puun kasvua? Kysymys lienee jostain korkealta vuoristolta hakatuista puista? Siellä on varmaankin häiriköt saatu kuriin estämästä mo:n hakkuutyötä?”

    Se ainakin on selvää, että jk:ssa puu kasvaa hitaasti eli hehtaari tuottaa vähemmän puuta kuin jaksollisella menetelmällä. AJ:n kirjoitus osui juuri oikeaan saumaan. Nyt punnitaan, ketkä kuuluu luontoväkeen ja ketkä arvostaa ympäristöasioita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puu kasvaa hitaasti jk:ssa, karulla kasvupaikalla tai tiheässä asennossa. Ei siis mikään mahdottomuus Etelä-Suomessakaan.

    Sellaista palautetta sain äsken eräältä tutkijalta että kasvatushakkuita ei saisi Etelä-Suomessa tehdä KOSKAAN lämpimänä vuodenaikana. Miten käytännössä mahtaa toteutua?

    Tuoreehko Timo Pukkalan webinaari jatkuvan kasvatuksen periaatteista, mm. mitä eroa on jatkuvalla kasvatuksella ja erirakenteiskasvatuksella (= jk-metsän ei tarvitse olla erirakenteinen):

    Tässä vielä kertauksen vuoksi uudelleen linkki aiemmin esillä olleeseen Timo Pukkalan esitykseen jatkuvasta kasvatuksesta männikössä otsikolla
    ”Jatkuvan kasvatuksen kannattavuus ja optimointi”

    Puuki

    Mitenkä jatkuvan kasvatuksen metsien hakkuut, kun ne pitää tehdä sulan maan aikana uudistumisen jatkamiseksi ? Lisääntyvä ajelu metsäkoneella sulan maan aikaan ei tiedä hyvää kuusikoiden selviytymiselle. Maannousema on jo levinnyt Väli-Suomen pohjoisosiin asti.

    Entistä harvemmat harvennuskerrat rehevillä mailla ja puulajien vaihto tulee tärkeiksi metsänhoidossa  lähiaikoina lämpimämmän ilmaston takia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa ensimmäisessä webinaarissa T. Pukkala sanoo kohdassa 16:50, että männikkö olisi hyvä hakata kesällä mutta kuusikko talvella. Kesähakkuissa pitää aina huolehtia juurikäävän torjunnasta mutta sehän ei ole aukoton systeemi.

    antinpoika

    Puunhalaaja, kyllä niitä olemassa on-minäkin olen. Tämä metsälehden palsta on lehden joka on suuntautunut jaksolliseen kasvatukseen ja eihän näistä keskusteluista pääse syntymään sellaista että niistä mitään hyötyä olisikaan joka tietoa haluaa.                 Selvitin ketjun alkupuolella jatkuvan kasvatuksen olemusta ja Pukkala esittelee sen myös melkoisen selvästi tuossa äänitteellä ,siitä ei ainakaan kannata enää kiistellä.

    Timppa

     Selvitin ketjun alkupuolella jatkuvan kasvatuksen olemusta ja Pukkala esittelee sen myös melkoisen selvästi tuossa äänitteellä ,siitä ei ainakaan kannata enää kiistellä.”

    En kuunnellut tuota äänitettä, mutta ymmärtääkseni jatkuvasta kasvatuksesta puhumisen on tarkoitus kasvattaa Pukkalan varallisuutta.  Se on siis se jatkuvan kasvatuksen todellinen olemus.  Usko vain Antinpoika.

    Jätkä

    antinpoika. Olet varsin oikeassa. Siitä ei kannata enää kiistellä.

    Jean S

    En ole vielä allekirjoittanut kansalaisaloitetta siihen sisältyvien ”leviämisriskien” vuoksi. Toisaalta voisi olla yksityisten metsänomistajien kannalta ihan hyvä, että valtion puuntuotantokykyä leikattaisiin ja että jonkun kantokykyisen maanomistajan metsissä voitaisiin laajemmassa mitassa tutkia jk:n onnistumista.

    Jean S

    Laatupuun kasvatukseen sen verran, että käsittääkseni yli-ikäisten puitten kasvattaminen nuoremman metsän seassa on vähemmän tappiollista kuin yli-ikäisten kuvioitten kasvattaminen sellaisenaan. Vahva mutu. Amazonin viidakossakin harrastavat elintarvikkeiden kerrosviljelyä ihan menestyksellä.

Esillä 10 vastausta, 1,641 - 1,650 (kaikkiaan 2,034)