Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,541 - 1,550 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • antinpoika

    Rehevien pohjien istutusmänniköt ovat kuitupuu metsiä, ainakin Pohjois-Suomessa se on kannattamatonta toimintaa huonohintaisen kuidun takia.

    Visakallo

    Nyt puhataankin antinpoika tulevista JK-hakkuista, joissa niitä viallisia puita tulee olemaan. Jaksollisessa kasvatuksessa näitä on tullut aukkojen reunoista ja ylitiheänä kasvaneiden metsien voimakkaiden harvennusten jälkeen. Antinpojalla tuntuu nämä puunkasvatuksen perusasiat olevan hieman hakusessa. Millä tavalla antinpoika olet metsien kanssa tekemisissä?

    Jean S

    Tämä tuli vastaan googlen kanssa tänään ihan muissa asioissa nettiä selaillessa. Muistaakseni tätä ei ole vielä linkattu tähän ketjuun:

     

    https://www.smy.fi/artikkeli/mannyn-jatkuva-kasvatus-tuottaa-huippulaatua-kannattavuudessa-on-viela-tutkimista/

    Eli siis: männyn kasvattaminen useissa kerroksissa on teknisesti mahdollista eikä aiheuta laatuongelmia, jos tutkimukseen on uskomista.

    Gla

    Minulla on erirakenteisessa metsässä hirvet syöneet kaikki alempien kerrosten luontaiset männyt. Siinä ei laatua voi kehua. Heinikkoon kasvaneissa kuusissakin on paljon lenkoutta tyvissä, kun hitaasti on taimet koivujen alla kasvutilastaan taistelleet ilman mättään antamaa tilaa heinien puristukselta. Lisäksi kun taimettumista ei kaikkialla ollut tapahtunut, täydensin nuo kokeeksi istutuskuusella. Heinikolta suojasin ne glyfosaatilla. Hienosti näkyy ilmakuvissakin. Viimeisin satsi, joka sai hyvän sadekauden istutuksen jälkeen, lähti hyvin kasvuun. Toki muutkin ovat jo heinikosta päässeet karkuun eli kelpo kuusikko siitäkin ensimmäisen harvennuksen jälkeen tulee. Ei kyllä ihan kaikkein vihreimpien oppien mukaan olisi onnistunut.

    Jovain

    En tiedä sattuuko tähän, mutta ensiharvennuksiin tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Niiden käsittely ei voi olla vielä ylispuuhakkuuta. Ei siinäkään tapauksessa, että tuleva metsä ajatellaan peitteisenä. Ei oikeastaan vielä toisessakaan harvennuksessa, sillä metsä voidaan pilata.

    Valintoja tuskin kannattaa tehdä etuajassa, vaan mieluummin nähtävissä olevan tilanteen mukaan, mennäänkö peitteiseen vai jo tässä vaiheessa avohakkuuseen ja uudistamiseen sitä kautta.

    Peitteinen metsä nähdään usein vain ylispuuhakkuina. Peitteiseen kuuluu kuitenkin kaikkien latvuskerrosten hoito, niin myös taimistojen. Tulisi jättää myös enemmän puita kuin PPA 9-11, ei lakirajoille.

    antinpoika

    Miksi jk.n tulevissa hakkuissa on viallisia ? Jokainen hakkuu poistaa vialliset ja periaatteessa laatu paranee.

    Visakallo

    Miten antinpoika valitset sisältä vaurioituneet puut poistettavaksi hakkuissa?

    puunhalaaja

    Puulajipuisto kirjoitti facessa aika kriittisen kannanoton jatkuvasta kasvatuksesta: https://www.facebook.com/Puulajipuisto/photos/a.257088374419327.60518.241009019360596/1574163082711843/?type=3&theater

     

    Visakallo

    Kuvasta voi  löytää useita sisältä mahdollisesti viottuneita puita. Ainakin yksi on jäänyt selvästi luokillekin.

    antinpoika

    Millä tavalla kuvan metsä on jk-metsä ? Kaikissa metsissä on tuon verran erirakenteisuutta ja ppa on tällä hetkellä aika korkea

Esillä 10 vastausta, 1,541 - 1,550 (kaikkiaan 2,034)