Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • mehtäukko

    Ei pyhitä. Ja kun vaikeroitu kustannustaakka vain kasvaa nypläten kantohintaa, mihin sijoittuu järjen hippunen?

    Puukin toteama pitää paikkansa.Metlan aikaiset tutkimukset tulostivat puiden juuriston kehittyvän mittaansa 60- vuodessa. Taimikonhoito ja harvennukset mahdollistavat tilan tarpeen jaksollisessa. Jatkuvan huruhommassa se jää toteutumatta.

    Tolopainen Tolopainen

    Seuraava vihervasemmistohallitus voi panostaa jatkuvaan kasvatukseen myöntämällä verovapauden harvennustukille. Silloin nähdään ovatko vihreät aatteensa takana.

    Timppa

    Hämmästyttävää kyllä.  Eilen oli Luken tutkijan asiallinen kirjoitus aiheesta Hesarin pääkirjoitussivulla.

    pihkatappi pihkatappi

    Oliko kuitenkin metsäkeskuksen Remes? Ainakin netistä löytyi tuo https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005736516.html

    Olisi nyt samantien kirjoittanut harvennusten tärkeydestä. Vaikka uskon että yli puolet hesarin lukijoista ei ymmärrä mitä metsän harvennus tarkoittaa. Jatkuvakasvatus on ainoa hyväksytty tapa ja ratkaisee samalla kaikki ongelmat, se ei ole mitään metsäfirmojen harvennushakkuuta, justeeri ja hevonen takaisin ja sellutehtaat pois koko maasta.

    mehtäukko

    Siinä olisi Jovainille sitten se markkinarako? Tiukka voi olla mutta kumminkin…?

    Timppa

    Kun tietää kuinka monia tuotteita tullaan jatkossa valmistamaan puusta, niin koko jatkuva kasvatus-höpötys  ja aukkojen vastustus ihmetyttävät.  Julkisen vallanhan pitäisi sanoa metsänomistajille, että teidän puunne ovat jatkossa elintärkeitä raaka-aineita ja kasvihuoneilmiön torjujia.  Mietitäänpä yhdessä kuinka sitä puuraaka-ainetta saataisiin jatkuvasti kestävästi markkinoille mahdollisimman paljon.  Ei miettiä mitään jarrutuksia.

    Tietysti minua myös surettaa tälläkin keskustelupalstalla muutaman keskustelijan esittämät mielipiteet siitä, ettei puun kasvatukseen kannata panostaa.  Kuinka lyhytnäköistä voi joidenkin ajattelu olla.

    Visakallo Visakallo

    Suomi on ajautunut metsäasioissaan nyt sellaisen joukkotyhmyyden valtaan, josta jotkut kilpailijamme eivät voi kuin olla todella tyytyväisiä. Vyörytys on ollut niin voimakasta ja järjestelmällistä, että sillä täytyy olla hyvin organisoitu ja motivoitunut johto, joka ei todennäköisesti toimi täältä Suomesta käsin. Jos Suomea ja sen talouselämää halutaan vahingoittaa, energiantuotanto ja metsäteollisuus ovat siinä avainasemassa. Molempien kohdalla onkin viitteitä ulkopuolisesta vaikuttamisesta.

    pihkatappi pihkatappi

    Visakallo varmasti oikeassa. Greenpeace oli jo 90-luvun alussa saksalaisen teollisuuden rahoilla hämmentämässä Suomen metsäasioita. Silloin ei ollut sertifikaatteja ja yritettiin pärjätä markkinoilla suomalaisuudella. Oliko se plusmetsä, vai mikä se suomalainen merkki oli ja GB ja muut aikansa ryvetti ja sitten siirryttiin sertifikointiin.

    Jovain Jovain

    Mikä hysteria avohakkuista, Remeksenkin mukaan vain 0.5 % vuotuisesta hakkuualasta. Tuskin MH. tullaan avohakkuita kieltämään.

    Minkähän takia Saksassa ja Euroopassa vältetään avohakkuita ja Etelä Ruotsissa harkitaan jopa puulajin vaihtoa. Ettei vaan myrskyillä ja kuusen viljelyllä ole vaikutusta.

    Huonolta vaikuttaa Suomessakin, kuusi on avohakkuilla ylivoimaisesti eniten viljelty puulaji. Tuskin se kuitenkaan ratkaisee myrskytuhoissa, mutta metsänhoidolla voi olla sitäkin enemmän vaikutusta.  Hakataan lakirajoille ja saadaan peitteinenkin metsä myrskylle alttiiksi. Lakirajat ne on jaksollisessakin, ei sekään tee hyvää myrskyjen osalta.

    mehtäukko

    No kerrohan Jovain hysteriaa ehkäisevän torjuntataistelun joku taho, joka julkisesti puolustaa tässä höyrypilvessä mo:aa? Avohakkuukielto MH talousmetsissä hivuisi ennemmin kuin myöhemmin yksityismetsiin.Ja se olisi sietämätön ja kestämätön holhous ötökän ja vesakon hyväksi.

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 2,034)