Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • Jovain

    Yritykselle jonka rahavirtoja tulee metsän uudistamisen kautta tämä on huono ”bisnes” (antinpoika). Tähän on helppo yhtyä.

    Metsätalouden rahavirrat tulevat pääasiassa metsätilojen oston tai muulla tavalla haltuun saadun tilan puuvarantojen tai muun tulonlähteen kautta. Eli puunmyyntituloilla katetaan välittömästi tai lyhyen ajan kuluessa hankintakulut. On turha väittää, että ainakaan merkittävä taloudellinen tulos olisi metsätaloudesta itsestään lähtevää, muutoin kuin poikkeustapauksissa (kuten wanhajätkä?). Vielä kun metsälakiin otettiin nämä JK:n elementit, ei lakikaan rajoita metsänhoitoa, vaan parturoidaan lain estämättä. Minusta tämäkään ei ole varsinaista metsätalouden tuottoa, ainakaan siinä tarkoituksessa mihin laki on säädetty.

    Timppa

    ”On turha väittää, että ainakaan merkittävä taloudellinen tulos olisi metsätaloudesta itsestään lähtevää, muutoin kuin poikkeustapauksissa (kuten wanhajätkä?)”

    Kyllä minusta Suomen metsien yli 100 %:n kasvunlisäys on nimenomaan metsätaloudesta lähtevää.  Ei mistään rajojen ulkopuolelta hankitusta lisämaasta.

    antinpoika

    Sovitaan sitten niin että palaan palstalle, kuitenkin paremmalla ajalla. Minusta vaan tuntuu että olen väärässä paikassa täällä keskustelupalstalla, olen katsellut näitä asioita poliittisesti värittömien lasien takaa koko ikäni, olen hyvin ihmeissäni väittämistä milloin sosilismin ja milloin vihervasemmiston suuntaan, en hyväksy tässä mielessä kohdalleni tehtyjä syytöksiä .

    A.Jalkanen

    Jos tällä palstalla meinaa olla, pitää oppia suodattamaan nuo heitot pois. Kaikenlaisia syytöksiä voi saada muutaman lauseen perusteella, kun lukija ei saa kirjoittajan ajattelusta kokonaiskuvaa. Kirjoitusten joukkoon mahtuu kuitenkin tietoa, erilaisia näkökulmia ja kokemusta, jotka itse olen kokenut hyödyllisiksi ja elämää rikastuttaviksi.

    kuusessa ollaan

    Politiikkaheittoja heittelevät pari kirjoittajaa, ne kommentit kannattaa ohittaa.

    antinpoika

    No niin, politiikka jääköön oman arvoonsa. Jatkuva kasvatus on tuonut kuitenkin ratkaisun monessa tilanteessa jossa avohakkuulle on sanottu ei, se on tuonut teollisuudelle puuta ja metsänomistajalle tuloja, menetelmä on kuitenkin täysin vapaaehtoinen joten paljon on yhteiskunta kehittynyt niistä ajoista jolloin metsänomistajien metsiä rauhoitettiin ja heitä haastettiin käräjille.

     

    A.Jalkanen

    Juuri näin! Sopii vaihtoehdoksi tietylle ryhmälle metsänomistajia ja metsiköitä. Myös jalostettua siementä ja taimia on mahdollista käyttää jk-metsässä, mikä poistaa huolen perimän heikkenemisestä ja antaa 20 % kasvun paranemisen.

    MaalaisSeppo

    Eiköhän jalostettujen taimien ja siemenien antama kasvunlisäys (20) perustu jaksollisen kasvatuksen koehavaintoihin. Onko tosiaan samaa tutkittu myös jatkuvassa kasvatuksessa?

    Kuuluukohan taimien istuttaminen oikeaoppiseen jatkuvaan kasvatukseen?

    pihkatappi

    Justiinsa, ei se keneltäkään ole pois, vaikka kasvattaa miten itsestä parhaalta tuntuu. Nykyinen metsälaki on jo niin joustava ja lainvalvonta olematonta, että metsiään voi käsitellä täysin oman näkemyksensä mukaan. Luonnonsuojeluun liittyvät kohteet ovat ainoa mikä rajoittaa toimenpiteitä ja niiden osalta valvontaakin on.

     

    pihkatappi

    Ei istuttaminen tietystikään ole tavoite JK:ssa, mutta jos ei muuten taimia nouse tarpeeksi, niin mikä estää istuttamasta.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 2,034)