Keskustelut Metsänhoito Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

  • Tämä aihe sisältää 2,034 vastausta, 63 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,451 - 1,460 (kaikkiaan 2,034)
  • Metsäneuvojista riippuu,yleistyykö jk

    Vai niin. MT jutussa Luonnonsuojeluliiton suojeluASIANTUNTIJA Paloma Hannonen väittää, etteivät mo saa menetelmästä riittävää tietoa. Höpinässä on argumentteina tietysti ötökkämonimuotoisuus ja ”ekosysteemipalvelut”. Ei sitten vahingossakaan mo taloudellinen tulos.

  • Puuki

    Sitä lietelannan levitystä pitäisi ”jalostaa” vähän. Jos lietelanta sekoitetaan ensin turpeeseen ja siitä otetaan metaani  talteen, niin hajuhaitat poistuu sen ohessa. Niitä säiliöitä, joissa tehdään biokaasua on  olemassa eri kokoisia maatalouskäyttöönkin sopivia. Ja on niitä jo käytössäkin.

    Toinen vaihtoehto olisi vastaava kuin pellolle lietelantaa levitettäessä l. multaaminen. Lanta pitäisi saada upotettua metsämaahankin. Se voisi onnistua vaikka putkimaisen säiliön avulla, jossa olisi vähän järeämmät suuttimet kuin mitä peltolevityksessä käytetään.

    Ammoniakki se  haisee keinolannoittessakin, kun osa typestä haihtuu eikä mene sinne minne on tarkoitettu.

    Muistelen että joku firma on jo kehittänyt kapseloidun lannoiterakeenkin, jossa typpiosa on tuhkasta tehdyn pinnoitteen sisällä. Ei eläinten lannan kohdallakaan ole mahdotonta kehittää sopivia menetelmiä sen käytön mahdollistamiseksi myös metsäpuolelle.

    uudehko metsänomistaja

    A Jalkanen 11.5.-18 klo 9.17

    Huomautuksesi jk:n nimen käyttämiseen erilaisiin kasvatustapahtumiin saattaa olla tämän ketjun kannalta tärkeä. Uskon suuren osan esiintyneestä kinastelusta johtuvan siitä, että eri ihmisillä on erilaiset käsitykset sanojen oikeista merkityksistä.

    Esimerkiksi kommenttisi voi käsittää siten, että jk:n ja peitteisen kasvatuksen välillä on iso ero. Monet käsittänevät tämän tarkoittavan samaa. Samoin millaisia toimenpiteitä saa metsälle tehdä, että metsä täyttää edelleen tasaikäiskasvatuksen kriteerit?

    Kaiken kaikkiaan toivoisin jonkinlaisia yleisesti hyväksyttyjä tai virallisia nimityksia metsän kasvatusmenetelmille ja mitä voi metsälle tehdä, että se vielä lasketaan kyseiseen määritelmän mukaiseksi metsäksi. tai mitä metsälle ei saa tehdä. jotta se vielä lasketaan kyseiseen kyseiseen määritelmän mukaiseksi metsäksi. Toivottavasti ymmärrät mitä ajan takaa.

     

    Jätkä

    Jatkuvaa kasvatusta ei tarvitse enää kokeilla sen takia, että saisi mitattuja tuloksia. Kun kävin Oulusa, junalla menin ja katselin ”maisemia”, niin tuli oikein paha olla.

    Kannuksesta ylöspäin kaikki radanvarren metsät – niin pitkälle kuin ”silmään siintää” – on jatkuvassa kasvatuksessa, joka pohjalaisjunttien käsityksen mukaanilmeisesti tarkoittaa, että metsästä ei kaadeta pois muuta kuin tukkipuita.

    Siellä on tuhansia hehtaareita kuusikymmentä vuotta vanhoja hieskoivikoita, joiden keskiläpimitta on 10 – 12 senttiä ja runkoluku 4000 – 10 000 r/ha.

    Tulee muuten tilalla parikin sukupolvenvaihtoa ennenkuin seuraava tukkisavotta onnistuu. Ainakaan näillä nykymitoilla ja -vaatimuksilla.

    Samat metsänhoito-ohjeet lienevät myös valtatien varren metsänomistajilla käytössään.

    Ei ole ainakaan koivukuidun puute syynä, jos Venäjältä tuodaan koivikuitua 80 € kiinto suomen teollisuuden käyttöön.

    Timppa

    ”Samat metsänhoito-ohjeet lienevät myös valtatien varren metsänomistajilla käytössään.”

    Samaa olen minäkin ihmetellyt 4-tietä ajaessani Oulusta etelään.  Johtuuko sitten metsänomistajista vai ostajien ostohaluttomuudesta siihen en osaa ottaa kantaa.  Ainakin nykyään kuitupuu tehnee kauppansa.  Saa ajaa tosi monta rekkakuormaa vaikka Äänekoskelle.

    Jätkä

    Asemilla oli muutama kohtaaminen puutavaralastissa olevien tavarajunien kanssa. Täysiä junia, koivukuitulastissa. Pieni osa oli Mäntykuitua.

    Samoin terminaalissa oli tosipitkiä pinoja odottamassa kuljetusta. Onkohan ne rahdattu sinne Venäjältä? Kiskoilla ei ole kelirikkoa,  Suomessa kannattaisi edelleen kehittää rautaiekuljetuksia, vaikka ne eivät aina ole kaikkein halvimpia, mutta pitkillä matkoilla ne hakkaavat kumipyörät. Käsitykseni mukaan täysillä junilla puun kuljetus vaikka viidensadan kilometrin päästä ei periaatteessa ole paljoakaan kalliimpaa kuin parinsadan kilometrin matkaltakaan.

    mehtäukko

    Kiskohommista olen samalla ajatuksella.

    Se, että jos kun kilpailu ratakuljetuksissa saataisiin oikein päälle, ei yhden apteekin hinnoittelu jylläisi.

    A.Jalkanen

    uudehkolle metsänomistajalle: minusta ei ole kovin tärkeää noudattaa puhdasoppisesti kumpaakaan menetelmää, vaan saa soveltaa tilanteen mukaan.  Sen sijaan on tärkeää tietää, milloin uudistamisvelvoite lankeaa, eli kuinka harvaksi puuston saa hakata, että hakkuu luetaan vielä kasvatushakkuuksi eikä uudistushakkuuksi. Pohjapinta-alarajat löytyvät käsittääkseni metsänhoitosuosituksista ja metsäasetuksesta. Sitten on vielä pienaukko, jos ei osaa päättää, uudistaako vai kasvattaako.

    Jätkä

    Ihmettelen kovasti, kuinka jatkuva kasvatus – teoriassa loistavasti onnistue – kiinnostaa ihan kiihoittumiseen asti KEPUlais-Mafiaan kuuluvia metsänomistajia. Siinä kun ei saa vahennyksiä verotuksessa, jotka ainakin maatalouden puolella on tärkeysjärjestyksessä aivan ykkösrasti.

    Maataloudessa ei menesty, ellei ole vähennyksiä, vähennyksillä voi pudottaa verotuksen ja MYEL-maksut lähelle nollaa. Ja ajella ökymaasturilla piereskellen konjakkipieruja kunnanvaltuutetun tuolilla istuskellessaan.

    mehtäukko

    Kommenttina: Vähennykset ja poistot pudottaa verotuksen kaikessa yritämisessä vaikka nollaan jos ne riittävät.

    Eri asia on kannattaako vähennysten turhilla uhrauksilla se peli. Myel- maksuille edellisen kanssa ei ole tekemistä. Se määräytyy työtulotason perusteella.

    Jätkä

    Maatalousyrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutusmaksu määräytyy – kuten muutkin eläkevakuutusmaksut VEROTETTAVAN tulon perusteella.

    Kun isommallakin maatilalla lasketaan ns ansiotulo, se ei kovin hirveän korkeaksi nouse. Tähänkään aikaan ei tavallisella ituniskalla työtunnille montaa euroa löydy.

    Työtulo räknäillään Vähentämällä kaikki mahdolliset vähennyskelpoiset muitit yhteen ja pistämällä ne kirkanpidossa menopuolelle.

    Aikoineen poikamiehenä, kun tein veroilmoituksen, haalin sinne vinon pinon vähennyskelpoisia kuitteja. Apteekin kuitit menivät aina täydestä verottajalle, niinpä ostin mm. Kondomit apteekista.

     

Esillä 10 vastausta, 1,451 - 1,460 (kaikkiaan 2,034)