Keskustelut Metsänomistus Metsän verotukseen tulossa muutoksia

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)
  • Metsän verotukseen tulossa muutoksia

    Metsäverotusta ollaan vihdoinkin muuttamassa myös Suomessa yritysverotuksen suuntaan.
    Tämä on ainoa keinoa kehittää metsätilakokoa ja puuntuotannon tehokkuutta.
    Jää nähtäväksi, onko harrastemetsät mahdollista jättää nykyisenkaltaiseen järjestelmään.

  • jees h-valta

    ”ongenvapojen” kasvattajahan toimii juuri kuten yrittäjä. Itsenäisesti, vastuullisesti ja suunnitelmallisesti tavoitteena kasvattaa metsää monia tilejä tehden ja tuottoa maksimoiden. Myös nopea ja usein toistuva rahaliikenne ei tee yhtään pahaa yrittäjän laskujen maksun arjessa. Pahimpia yrittäjälle on jos tekee isot uhraukset (vrt, Talvivaara) ja sillä aikaa maailmanmarkkinoilla onkin tuotteen hinta ja menekki romahtanut. Toinen paha on jos ei kerkiä yrittäjä eläissään nettoamaan suuresta uhrauksesta mitään takaisin ( vrt. jälleen Pekka Perä Talvivaara )

    Gla

    Eritäin hyvä kirjoitus Jyrki Ketolalla uusimmassa makasiinissa. Vaikka termi ”yrittäjämäisyys” kuulostaisi kuinka seksikkäältä, jalat on syytä pitää maassa ja pää kylmänä.

    http://yle.fi/uutiset/kolme
    _tyotuntia_kuukaudessa
    _teki_yrittajan_-_tyottomyys
    korvaus_evattiin/6972479

    putte

    Menee hieman sivuun otsikon aiheesta, mutta jatkoksi edelliseen viestiin oma kokemus.

    Autoin ystävääni tilanteessa, jossa hänet lomautettiin toistaiseksi. Ystäväni on sivutoiminen puuntuottaja pienellä 8 ha tilallaan. Tila sijaitsee hänen kotiseudullaan Suomen toisella puolella, jossa hän käy kerran vuodessa kesälomillaan. Lomautusajan työttömyyskorvausta hakiessaan lomakkeissa kysyttiin onko hän jäsenenä missään osuuskunnassa. Rehellisenä ihmisenä hän vastasi ”kyllä x 2”. Olihan hänellä parin sadan euron osuus Metsäliitossa ja satanen asuinpaikkakuntansa Osuuspankissa.

    Tuostahan tuli lisäselvityspyyntö ja häneltä vaadittiin osuuskuntien tilinpäätöstiedot nähtäväksi. Ystäväni toimitti paksut nivaskat ML:n ja Osuuspankin tilinpäätöksistä TE-toimiston elimen selailtavaksi.

    Lopulta, monien viikkojen jälkeen tuli vapauttava päätös; jäsenyydet Metsäliitossa ja Osuuspankissa eivät vaikuta työttömyyspäivärahaan. Kysymyksellä tarkoitettiin osuuksia työosuuskunnissa.

    Näin tämäkin asia selvisi. Ystäväni sai päivärahansa kolme viikkoa myöhässä, ja TE-keskuksen virkamieskoneisto runsaasti raportoitavia työtunteja osoittaakseen ministeriöön suuren tarpeellisuutensa suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin ylläpitäjänä.

    Puun takaa

    Nämä ovat juuri niitä asioita, jotka vaativat selkeyttämistä näissä metsäveroasioissa.
    Itsekin aikoinaan palkkatyössä ollessani jouduin hakemaan oikeutta aina vakuutusoikeuteen asti siitä, olinko oikeutettu lomautusajan työttömyyspäivärahaan vaiko en, koska olin metsänomistaja.
    Jäsenmaksut olivat vuosien ajan hyvin kelvanneet työttömyyskassalle, mutta minullepäin maksaminen olikin sitten vaikeampaa.
    Tulihan ne rahat lopulta yli vuoden päästä viivästyskorkoineen.
    Metsänomistajan on voitava valita, onko metsänsä osalta sijoittaja vaiko yrittäjä.
    Ainakin muissa maissa tämä systeemi toimii.
    Miksi se ei toimisi myös Suomessa?

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)