Keskustelut Metsänomistus Metsän tuotto prosentti

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Metsän tuotto prosentti

    Nyt  olen tullut siihen ikään, että oston sijasta olen alkanut myydä tilojani. Olen myös laskeskellut kertyneitä tuottoprosentteja tiloittain. Jana alkaa neljästä, päättyen yli kymmeneen prosenttiin. Millaisia tuottoja muilla lienee, jos on tullut laskettua.?

  • jpjulku jpjulku

    Toivottavasti myyntikohteet eivät ole metsävähennyksen piirissä. Voi pahimmillaan tulla yllätyksiä…

    Berza

    Kyllähän ne useammat on. Tuo pitää kyllä huomioida.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Mututuntumalla metsämaan arvonousu huomioiden taitaa  10% olla aika kohdallaan. En ole tiloja myynyt, vaikka kyllä viisas niin tekisi. Noin miljoona on metsävähennystä tullut vuosien saatossa käytettyä, joten se kyllä hillitsee tilamyynnit osaltani. 34 vuotta sitten ensimmäisen ostin ja olen jopa yllättynyt positiivisesti kannattavaisuuden suhteen. Jatkoa en näe yhtä ruusuisena, joten katsanto on hiljalleen muualle siirtyvä.

    arto arto

    15 vuodessa 3 kertainen ostohinta hinta oli kun möi. Ihan hyvä tuotto.

    Panu Panu

    Tästä oli juuri uutinen, viime vuonna Kainuussa tuotto 16%.

    Berza

    2019 tilastojen mukaan Kainuussa 3,5 prosenttia. Onko hinnat nousseet nyt parin vuoden aikana noin valtavasti? Sijoittajayhtiöt kyllä joskus maksavat karmeita hintoja.

    Panu Panu

    Kyllä, viime vuoden sijoitustuotto perustuu lähes täysin metsätilojen hintojen nousuun.

    Itse ostin Kainuusta tilan helmikuun alussa 2021, taisin päästä vielä mukaan hintojen nousuun.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nythän inflaatio syö kaikki nimelliset nousut ja velat. Täällä Tolopainen on kai ainut joka iloitsee inflaatiosta, muut kärsivät. Korjaan: Tolopainen iloitsee korkojen noususta, mutta se on yksi inflaation alalaji, kun siinä rahan hinta nousee.

    Puuki

    Kohonneet metsien ostohinnat ja suurostajien lisääntyneet metsä ha:en  ostomäärät on luultavasti lisännyt  isojen aukkojen tekoa  ja joskus johtanut metsien hyvän hoidon laiminlyöntiinkin (jk-metsät kuusikoissa joita ei tarvi muka hoitaa ) .   Pienmo:t tekkee keskimäärin pienempiä aukkojakin ja ne aiheuttanee vähemmän sanomista ”yleisössä” rumista jäljistä metsissä.   Pienipiirteinen kuvioiden mosaiikkimaisuus sopii  metsän luonnon sopivaan ulkonäköön paremmin kuin isot hoitamattamat pääosin heinää kasvavat alat.

    Kainuuussa paras laskennallinen metsän tuotto, kun markkinat on nostaneet ostohintoja ja kuitenkaan ne hinnat ei ole olleet korkeimmasta päästä koskaan.  Juurikääpä -ja hirvieläin  riski on ainakin toistaiseksi pienempi kuin etelämpänä. Etu joka voi nostaa myyntihintoja.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)