Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta??

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 90)
  • Metsän omistaminen OY:n kautta??

    Löytyykö palstalaisilta kokemusta/ näkemystä metsän hallinnoinnista osakeyhtiön kautta?

    Kaikki oppaat toteaa että parasta omistaa henkilönä tai yhteismetsänä ja OY-muotoinen omistus tuntuu jääneen UPM ym. vastaavien iloksi. Lainaus metsäkeskuksen sivuilta:
    <h3>Metsätilan omistusmuodot: Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osakeyhtiö</h3>
    Yhtiömuotoisesta metsänomistuksesta on kohtalaisen vähän kokemuksia. Ne ovat yleensä verotuksellisesti epäedullisia. Tilanteessa, jossa harkitaan yhtiötä metsänomistajaksi, kannattaa ottaa tarkasteluun yhteismetsä.

    Plussia ja miinuksia: Oy ei voi käyttää metsävähennystä ja Kemeroita saa kait vain päätoiminen metsä oy. Yksityishenkilö maksaa pääomatulosta 30 tai 34% veroa- metsävähennys jos sellainen on. Toisaalta myytäessä metsäpalsta käytetty metsävähennys tuloutuu takaisin verotettavaksi. Yhtiö maksaa voitoista vain 20% veroa mikä on n. 42% vähemmän(20/34). Yksityinen joka isompaa metsää ostaa on todennäköisesti joutunut reilua marginaaliveroa rahoistaan ensin maksamaan, oy:ssä voi ostaa selvästi kevyemmin verotetulla rahalla. OY:llä tarkoitan lähinnä perhe/henkilöomisteisia yhtiöitä. Suomessa kohtalaisesti osakeyhtiöitä joilla varallisuutta jota sijoitetaan pääosin arvopapereihin, kiinteistöihin ja osakkuuksiin muissa yhtiöissä. Löytyykö palstalta jaettavaa  tietoa/kokemusta OY-muotoisesta metsäomistuksesta?

    T. R.A

  • metsa1980

    Planter on oikeassa ja Tornator ei tuon vuoksi saa Kemeratukea.

    Luonnollisten omistajien kohdalla osakeyhtiön tilanne katsotaan 5 edelliseltä vuodelta (tase ja liikevaihto).

    mulle

    ME yhdessä tässä sosiaaalidemokraattisessa hallituksessa olemme päättäneet yhteiseksi hyväksi verolle pantavan ihan kaikki vähänkin puustoiset metsämaat

    pihkatappi

    Onko Makarovilla tai muilla metsätila oy tapahtumista jotain kerrottavaa. .Onko Oy oikeutettu metka-tukeen jne. Onko verottaja kimpussa.

    Makarov

    Jos pääelinkeino on metsätalous niin silloin metka-tukea saa niin kuin sai kemeraakin. Tilinpäätöksiä metsäkeskukseen muutamia kertoja lähetellyt jotta pystyvät asiaa seuraamaan. Joka vuosi pitäisi tilinpäätös tieten toimittaa mutta ei ne kyllä joka vuosi ole sitä kyselleet. Miksipä se verottaja kimpussa on kun veronsa oikein ja aikanaan maksaa. Minulla loppui metsävähennykset ja verotus olisi noussut korkeaksi niin perustin Oy:n ja olen kyllä ollut tyytyväinen.

    pihkatappi

    Sama tilanne meillä, metsävähennykset loppuivat ja uusia tiloja ei tässä markkinassa tule. Meillä yhtiössä olisi eri toimialoja, mm. metkan takia mietinnässä, mitä tiloja siirtyy oy:lle, vai tuleeko erillinen metsätalous yhtiö.

    pihkatappi

    Metkan laki pykälistä: Tukea ei myönnetä, jos yksityinen maanomistaja on tuen saamiseksi tehnyt varallisuus- tai muu järjestelyn, jonka oikeudellinen muoto ei vastaa asian todellista luonnetta tai tarkoitusta. Tukea ei myönnetä myöskään, jos yksityinen maanomistaja on antanut muulle tuen myöntämiseen liittyvälle seikalle sellaisen muodon, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta tai tarkoitusta.

    Pöljällä jää aina tulkinnan varaa. Ja ihan vain itseäni tarkoitan.

    Itämaan ihme

    <p>Itsellä on myös Oy:n nimissä vajaa 50ha metsiä. Kahteen kertaan olen tuota Metka tuen saantia kysellyt metsäkeskukselta, mutta koskaan sieltä ei ole vastausta tullut.</p><p>Kemerat hylättiin aikanaan, syy oli, että liikevaihdon pitäisi muodostua vähintään 50% omien metsien tuloista.</p><p>Tässä suora katkelma s-postista: ”Tuloista yli puolet olisi oltava omien metsien liikevaihtoa”</p><p>Tämän voisi tulkita Metkan osalta, jos Oy:n liikevaihto muodostuu yli 50% omien metsien tulosta, olet oikeutettu sitä saamaan.</p><p>Tuossa Kemerassa oli se koominen osuus, kun jälkeenpäin toinen metsäkeskuksen toimari oli sitä mieltä, että kyllä se olisi pitänyt myöntää. No eipä tuossa suurta vahinkoa käynyt.</p>

    Makarov

    No joo onhan tuossa tulkinnan varaa kieltämättä. Silloin kun perustin Oy:n varmistin asian että mikäli päätuotanto suuntana on maa-ja metsätalous niin ei vaikuta kemeratukiin. Luulisin että pätee metkaankin. Kannattaa asia tietysti varmistaa jos perustat Oy:n

    pihkatappi

    Oletettavasti tuulimyllyjen ym vuokratulojen verotus yhtenäistyy niin että ne ovat tulevaisuudessa pelkästään pääoma tuloa. Oy on sitten kaikille vuokratulon saajille palkkatulosta riippumatta parempi omistus muoto. Se että onko myllytulo veromuutoksen jälkeen enää soveliasta metsätalouden tuloa, vai eikö järjestely ole luonteeltaan enää metkaan sopiva, jää nähtäväksi.

    Kiitos asiallisista vastauksista, projekti laitetaan käyntiin.

    Makarov

    Maa-aineksen myynti olisi vaikuttanut muutes kemeraan. Minulla oli ennen Oy:n perustamista hiekkamonttu johon oli maa-aineslupa niin sen sanoin irti. Kotitarve käyttöön hiekkaa saa tietysti ottaa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 90)