Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta??

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)
  • Metsän omistaminen OY:n kautta??

    Löytyykö palstalaisilta kokemusta/ näkemystä metsän hallinnoinnista osakeyhtiön kautta?

    Kaikki oppaat toteaa että parasta omistaa henkilönä tai yhteismetsänä ja OY-muotoinen omistus tuntuu jääneen UPM ym. vastaavien iloksi. Lainaus metsäkeskuksen sivuilta:
    <h3>Metsätilan omistusmuodot: Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osakeyhtiö</h3>
    Yhtiömuotoisesta metsänomistuksesta on kohtalaisen vähän kokemuksia. Ne ovat yleensä verotuksellisesti epäedullisia. Tilanteessa, jossa harkitaan yhtiötä metsänomistajaksi, kannattaa ottaa tarkasteluun yhteismetsä.

    Plussia ja miinuksia: Oy ei voi käyttää metsävähennystä ja Kemeroita saa kait vain päätoiminen metsä oy. Yksityishenkilö maksaa pääomatulosta 30 tai 34% veroa- metsävähennys jos sellainen on. Toisaalta myytäessä metsäpalsta käytetty metsävähennys tuloutuu takaisin verotettavaksi. Yhtiö maksaa voitoista vain 20% veroa mikä on n. 42% vähemmän(20/34). Yksityinen joka isompaa metsää ostaa on todennäköisesti joutunut reilua marginaaliveroa rahoistaan ensin maksamaan, oy:ssä voi ostaa selvästi kevyemmin verotetulla rahalla. OY:llä tarkoitan lähinnä perhe/henkilöomisteisia yhtiöitä. Suomessa kohtalaisesti osakeyhtiöitä joilla varallisuutta jota sijoitetaan pääosin arvopapereihin, kiinteistöihin ja osakkuuksiin muissa yhtiöissä. Löytyykö palstalta jaettavaa  tietoa/kokemusta OY-muotoisesta metsäomistuksesta?

    T. R.A

  • jees h-valta

    Kyllä perusmetsätalouden kaksinkertaisen kirjanpidon saa kätevästi näillä alan ohjelmilla hoidettua. Ei tarvitse vielä ulkopuolista kirjanpitäjää. Nyt vasta harkitaan kun lähdetään liikkeen kirjanpitoon niin nyt alkaa olla tarpeen.

    Visakallo

    Onko Harjavallan seudulla olemassa käyttövesikaivojen puhdistukseen ja kunnostukseen erikoistunutta firmaa? Ennen sekin homma oli isännän ja hänen kaverinsa hyvä syy hankkia viikonlopukaljat, mutta siinäkin ovat ajat muuttuneet. Nyt kaivataan avaimet käteen palvelua siinäkin.

    Makarov

    Itsellä kävi näin että olen ostanut n. 10 vuoden aikana aika runsaasti metsää. En nyt kumminkaan tuhansia hehtaareja muttei kumminkaan  kokonais määrä niin kauas heitä 1000ha. Metsävähennykset loppuivat joten verotus olisi noussut varsin korkeaksi. Metsän käyttökate kun on korkea ja metsät ovat rakenteeltaan sellaisia että tuloja tulee säännöllisesti. Perustin Oy:n ja ensikokemusten mukaan olen ollut tyytyväinen. Juuri tuolla Ollin mainitsemalla tavalla. Olen päätoiminen maa- ja metsätalous yrittäjä joten kemerat saan normaalisti. Myös lainojen hoito on 20% verokannalla varsinkin pitkässä juoksussa  huomattava etu.

    Tuokin keino että ostaa hyvä puustoisen metsän henk.kohtasesti ja käyttää metsävähennyksen ja myy sitten osakeyhtiölle käyvällä hinnalla on mahdollista niin pystyy hyödyntämään verohyödyt.

     

    Makarov

    Sen verran vielä että silloin kun toimitaan yrittäjämäisesti niin kannattaa miettiä keinoja millä parannetaan yrityksen kannattavuutta. Keinoja on ja niitä kannattaa käyttää rohkeasti. Esim. Itselleni Oy tuo paljon vaihtoehtoja varsinkin pitemmällä aika jaksolla.

    jees h-valta

    Visa, H-vallassa on niin laaja vesijohtoverkosto ettei käyttövesikaivoja enää montaa ole ainakaan juomavesikäytössä.

    Visakallo

    Mökkikaivoja taitaa kuitenkin vielä löytyä. Ne ovat monesti juuri niitä, jotka puhdistamista tarvitsee, kun ovat pitkän talven käyttämättä.

    jees h-valta

    Varmasti niitä löytyy jonkinverran. Ja jos mennään tuonne Kokemäen Kauvatsan suuntaan alkaa löytyä. Vaikka sinnekkin on vesijohtoakin kyllä vedetty. Kuuluu reviiriajatukseen kyllä. Yleensähän näihin pääsee myös pumppuja myymään silloin tällöin.

    olli kuhta

    Meinaatko Makarov, että olemassa olevaan osakeyhtiöön kannattaisi myydä omistamansa metsä? Tai että jos on jo olemassa metsä oy ja ostaa lisää metsää, niin siirtää uuden ostetun metsän oy:n puolelle metsävähennysten käytön jälkeen kaupalla? Kaupassahan nimenomaan tuloutuu metsävähennys henkilökohtaiselle puolelle. Eikö siirto kannattaisi toteuttaa apporttina, kuten perustamisvaiheessakin kannattaa?

    Makarov

    Jos ostat hyvä puustoisen metsän ja käytät hakkuu mahdollisuudet voi käypä arvo tippua jopa metsähennyksen verran. Joten ei tule mitään tulouttamista. Sekä silloin tietysti pystyt nostamaan oy:stä verottomasti kauppasumman verran. Mikä se kauppasumma sitten onkin. Kauppahan nostaa sitten taas oy:n tasetta.

    Tietysti jos ostat metsää jossa ei ole vähään aikaan hakkaamista voi olla järkevää ostaa se suoraan oy:lle. Aika tahtoo nakertaa vähennyksen jos sitä ei heti pysty käyttämään.

    En nyt ole ostellu oy:n aikana metsiä. On kumminkin sen verran tuore asia. Onhan nuo hinnatkin olleet turhan korkeita mitä olen seuraillut. Nyt voi koronna vaikuttaa hintoihin alaspäin  kun ihmiset tulevat varovaisemmiksi.

    olli kuhta

    En Makarov ymmärrä väitettäsi, ettei tulisi tulouttamista omistajan henkilökohtaiseen verotukseen kaupassa Oy:n ja sen omistajan välillä. Jos omistaja on ostanut puustoisen metsän ja suorittaa hakkuut käyttäen hyväksi metsävähennykset ja tämän jälkeen myy metsän kokonaan oy:lle, mielestäni omistajan verotukseen tuloutuu käytetyt metsävähennykset. Ei tähän vaikuta kauppasumma tai metsän käypä arvo. Aina kaupan jälkeen käytetty metsävähennys tuloutuu, olipa kauppahinta ja myyntivoitto/tappio mikä tahansa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)