Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta??

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 90)
  • Metsän omistaminen OY:n kautta??

    Löytyykö palstalaisilta kokemusta/ näkemystä metsän hallinnoinnista osakeyhtiön kautta?

    Kaikki oppaat toteaa että parasta omistaa henkilönä tai yhteismetsänä ja OY-muotoinen omistus tuntuu jääneen UPM ym. vastaavien iloksi. Lainaus metsäkeskuksen sivuilta:
    <h3>Metsätilan omistusmuodot: Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osakeyhtiö</h3>
    Yhtiömuotoisesta metsänomistuksesta on kohtalaisen vähän kokemuksia. Ne ovat yleensä verotuksellisesti epäedullisia. Tilanteessa, jossa harkitaan yhtiötä metsänomistajaksi, kannattaa ottaa tarkasteluun yhteismetsä.

    Plussia ja miinuksia: Oy ei voi käyttää metsävähennystä ja Kemeroita saa kait vain päätoiminen metsä oy. Yksityishenkilö maksaa pääomatulosta 30 tai 34% veroa- metsävähennys jos sellainen on. Toisaalta myytäessä metsäpalsta käytetty metsävähennys tuloutuu takaisin verotettavaksi. Yhtiö maksaa voitoista vain 20% veroa mikä on n. 42% vähemmän(20/34). Yksityinen joka isompaa metsää ostaa on todennäköisesti joutunut reilua marginaaliveroa rahoistaan ensin maksamaan, oy:ssä voi ostaa selvästi kevyemmin verotetulla rahalla. OY:llä tarkoitan lähinnä perhe/henkilöomisteisia yhtiöitä. Suomessa kohtalaisesti osakeyhtiöitä joilla varallisuutta jota sijoitetaan pääosin arvopapereihin, kiinteistöihin ja osakkuuksiin muissa yhtiöissä. Löytyykö palstalta jaettavaa  tietoa/kokemusta OY-muotoisesta metsäomistuksesta?

    T. R.A

  • pitopuu

    Samaa mieltä AJ:n kanssa. Aivan liian ruusuiselta kuulostaa Makarovin näkemys. Verottaja varmaan tulouttaa käytetyn metsävähennykseen luovutuksesta Oy:lle. Svoppiin tarvinnee olla aivan omat rahat tilillä mitkä sinne sijoittaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa olisi Metsä Oy:n lyhyt oppimäärä. Metsä luovutetaan perustettavaan osakeyhtiöön apporttina. 4 prosentin varainsiirtovero menee. Omistuspohja pitää olla sama metsäkiinteistössä ja osakeyhtiössä. Jos joku haluaa myöhemmin osakkaaksi, liitettävän metsäpalstan arvosta menee luovutusvoittovero. Kaupoista varainsiirtovero.

    Jos haluaa vaivatonta metsäomistusta, voisi vaihtoehtona harkita vaikka yhteismetsää, omaa tai vieraaseen liittymistä.

    derHorst

    Kyllä metsän omistamisessa oy:n kautta omat etunsa on. Verotus lienee näistä painavin. Yhtiön vero parikymmentä pinnaa ja osinkoja voi nostaa 30000 euroa verovapaana vuosittain listaamattomasta firmasta, jos ja kun pääomaa on tarpeeksi kiinni. Kemerat ja metsävähennykset eivät siinä paljon paina. Muistetaan vielä että metsävähennys lähtökohtaisesti tuloutetaan tilaa myydessä, joten se on lähinnä veron maksua lykkäävä erä.

    Selkeä huono puoli oy:ssä on sen purkaminen. Osakeyhtiötä ei pureta ihan ilmoitusmenettelyllä, joten aika pitkän aikavälin omistusmuodossa tuossa on kyse.

    Makarov

    Eihän verottaja verota muuta kuin voittoa.

    Tässähän nimenomaan huomioidaan metsävähennys vähentämällä se pois. Minkä takia verottaja sitä veroittaisi osakeyhtiössä kun se ei nimenomaan ole siitä saanut mitään hyötyä?

    Varainsiirto veroa ei ole tarvinnut maksaa muistaakseni 2018 alusta. Toki jos ostat yhtiöön uutta metsää siitä maksetaan 4%.

    Svopiksi taas katsotaan meidän tapauksessa Pääomalaina  yhtiöön josta olemme jo maksaneet verot. Tämä siirretään yhtiöön. Se on sitten nostettavissa sieltä veroneutraalisti kun tulosta tulee. Toki nostolla ei kiire ole.

    Luulen että oy:N ympärille rakennellaan turhaan kaikkia uhkakuvia.

    Reima Ranta

    Mielenkiintoisia ajatuksia. Hinta vaihdossa jne. Ennakkoratkaisu verottajalta on varmaan perusteltua pyytää.

    Vertaa myynti seuraavalla sukupolvelle metsävähennyksen loppuessa.

    Nämä ovat oikein hyviä keskusteluaiheita.

     

    Makarov

    Samaa kaavaa käytetään myös jos myy tiloja vaikka nyt kun on Oy tai sitten vaikka olisi yksityisomistaja. Myyntihintaan lisätään metsävähennys ja erotuksesta ostohinnasta maksetaan vero. Toki vero on Oy:ssä kevyempi eli 20%. Ei kyllä ole tarkoitus myydä tiloja. Vaikka olen laskeskellut että sijoitetullepääomalle saisi varsin hyvän tuoton myymällä taimikkovaltaiset tilat pois jotka on ostettu kalliilla puustopääoman ollessa korkea. Myyntivoittoa ei juurikaan tulisi ja se mitä tulisi menisi se 20% veroa voitosta.

    Eihän yhtiöttämistä itse tehdä vaan annetaan ammattilaisten hoitaa käytännön asiat.

    olli kuhta

    Metsää omistavasta osakeyhtiöstä saisi mielestäni aika kannattavan kuvion verotuksen kannalta myös olemassaolevasta metsästä, kun käyttäisi ensin kaikki mahdolliset metsävähennykset pois ja siirtäisi sitten apporttina metsät osakeyhtiöön. Käsittääkseni metsävähennys ei tuloudu apporttisiirrossa, mutta toki metsän hankintahinta/tasearvo on oma ostohinta-käytetty metsävähennys.

    Eikö tämä kuvio mahdollistaisi myös verotuksellisesti kannattavan metsäpinta-alan laajentamisen niin, että ostaa metsää henkilökohtaisesti omiin nimiin, tekee hakkuut ja hyödyntää metsävähennykset? Tämän jälkeen siirtää metsät osakeyhtiöön kasvamaan korkoa ja puuta.

     

     

    Timppa

    Minä en kyllä ymmärrä sitä, että ostan 1000 euron arvoiset puut ja myyn ne 1000 eurolla.  Saan vähentää verotuksessa 60 % metsävähennyksenä.  Veroa maksan 0,34×400 eli 136 euroa.  Minulta häviää siis tuo 136 euroa. Mutta mitäpä suomalainen ei tekisi välttääkseen veronmaksua.

    jees h-valta

    Olli on jäljillä. Kyllä myös tuo on mielessä käynyt. Nyt kun olen OY:tä perustamassa jokatapauksessa aion ottaa metsäalan toiminnan omaksi erilliseksi sivutoiminimeksi eli tavallaan OY:n sisällä olevaksi aputoiminimeksi. Se ei ole vielä varsinainen yhtiöitys mutta sitä kautta voi esim. hoitaa vaikka pienimuotoisia puun yksityiselle myyntejä kuten klapeja esim. Siinä samalla voisi pikkuhiljaa siirtää juuri kevyempiä palstoja korkoa kasvamaan juuri kuten olli toteaa. Tekisi siitä pikkuhiljaa vakautta ruokkivan elementin. Laajennuksena vaikka vannesaharaamia jne, jne.

    MaalaisSeppo

    Jesse huomaa Business Finlandin nykyinen korona rahoitus yrityksesi kehittämiseen. Metsäpuolellahan kehitys tapahtuu itsestään, kuun puut kasvavat. Kohta kasvu käynnistyy.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 90)